İlk Yerli Yolcu Uçağı Üretimi İçin Bursa’nın Adı Öne Çıkıyor!

Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa, gözünü gökyüzüne dikti. İlk yerli yolcu uçağı üretimi için Bursa’nın adı öne çıkıyor. Detaylar haberimizde..

Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa, gözünü gökyüzüne dikti. İlk yerli yolcu uçağı üretimi için Bursa’nın adı öne çıkıyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat Genel Müdürü Aydoğan Koç, en kısa sürede Türkiye’nin ilk yolcu uçağını üretmeyi  hedeflediklerini vurgulayarak; “Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa’nın uçak üretebilecek potansiyeli var” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi üyeleri ile bir araya gelen Koç, THK tarafından üretilen “Türk Kuşu” uçağı hakkında bilgi verdi. Koç, uçağın sınıfının en hızlı ve güvenilir hava aracı olduğunu belirtti. Türk Kuşu’nun saatte 350 kilometrelik hıza ulaştığını ve 150 - 200 metrelik pistlerde de iniş - kalkış yapabildiğini ifade eden Koç, uçağın 250 kilometrelik mesafeyi ortalama 13 litre benzinle kat ettiğini belirtti.

Malzemeler Aynı

Aydoğan Koç, Milli Yolcu Uçağı Projesi’nin Türkiye için önemli bir atılım olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Türk milli yolcu uçağı mutlaka üretilmeli. Milli yolcu uçağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda iş adamlarımızla da görüşmeler yapıyoruz. En kısa süre içinde Türkiye’nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedefliyoruz. Bursa firmaları otomotiv ve makine sanayisinde önemli bir güce sahip. Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa’nın uçak üretebilecek potansiyeli var. Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı. İlk yerli yolcu uçağımızı üretmenin zamanı geldi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da Bursa’da uzay, havacılık ve savunma alanında önemli projeler üreten firmaların olduğunu belirterek; “Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa’yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de daha aktif hale getirmek istiyoruz” dedi.

Haber7 kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor