Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren İlk İşim Girişim 2015 Başvurularınızı Bekliyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Çalık Holding ortaklığında düzenlenen İlk İşim Girişim Proje Yarışması'nın 2015 yılı başvuruları alınmaya başladı. Detaylar haberimizde..

Güncelleme: İlk İşim Girişim Proje Yarışması'nın 2015 yılı başvuruları8 Mayıs'a kadar uzatıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Çalık Holding ortaklığında düzenlenen İlk İşim Girişim Proje Yarışması'nın 2015 yılı başvuruları başladı.

İlk İşim Girişim, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Çalık Holding ortaklığında düzenlenen ödüllü bir girişimcilik yarışmasıdır. Üniversite öğrencisi, mezunlar ve sanayi alanında çalışmakta olan kişiler arasında girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş planı ve iş kurma süreçleri ile ilgili eğitim bilgilerinin pekiştirilmesi, yeni iş fikirleri ortaya çıkarma ve bunları sunma becerilerinin geliştirilmesi amacı ile düzenleniyor.

İlk İşim Girişim Yarışmasının Amacı

  • Üniversite öğrencilerinde girişimci potansiyelini oluşturmak,
  • Girişimciliğin bölge ve ulusal kalkınma açısından öneminin anlaşılmasını  sağlamak,
  • Öğrencilerin girişimciliğe ve inovasyona olan ilgilerini arttırmak,
  • Bu yolla iş hayatına ilgilerinin ve bağlarının kurulmasını sağlamak,
  • İnovatif, ilginç, topluma faydalı ve kar getirebilecek iş fikirleri ortaya çıkarmak.

Yarışmaya Katılacak Kişilerde Aaranacak Koşullar

  • Yarışmaya üniversitelerin herhangi bir lisans programında eğitimine devam eden öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da mezunu olmuş kişiler ile ilgili alanda sanayide çalışmakta olan gerçek kişiler, akademisyenler ve bağımsız araştırmacılar başvuru yapabilirler.
  • Bir yarışmacı en fazla iki proje ile yarışmaya katılabilir.
  • Yarışmaya bireysel veya istenirse ekip oluşturarak başvuru yapılabilir.
  • Ekip halinde katılımlarda da tüm ekip üyelerinin katılım koşullarını sağlaması zorunlu.

Yarışma kapsamında her yıl belirlenen tarihlerde proje başvuruları alınarak bu projeler önde gelen akademisyenler ve sanayiciler tarafından değerlendirilir, final günü jüriye yapılan sunumlar sonucunda Çalık Holding tarafından yatırım yapılacak ilk 3 proje belirlenir.

1 Milyon TL’ye kadar yatırım ve 1 sene ücretsiz ofis alma imkanına sahip olabileceğiniz bu yarışmada, finalistlere sunulacak sürpriz hediyeler ve ödüllerin yanı sıra ilk 20 projeden biri olarak, 3 günlük eğitim kampı fırsatına erişebilirsiniz. Ayrıca bu yarışma sayesinde önemli isimlerle bir araya gelme şansını yakalayabilir, bizzat bu isimlerden mentörlük alabilirsiniz.

2014 yılında gerçekleştirilen İlk İşim Girişim Proje Yarışması'nın detaylarına ve finalist olmaya hak kazanan projelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışma Takvimi

Yarışma Takvimi
Başvuruların Başlangıcı :  9 Mart 2015
Son Başvuru Tarihi :  30 Nisan 2015 8 Mayıs 2015
Yarı Finalistlerin İlanı :  11 Mayıs 2015
Yarı Finalist Eğitim Kampı ve Sunumlar :  15-16-17 Mayıs 2015
Finalistlerin İlanı :
 18 Mayıs 2015
Final Günü : 27 Mayıs 2015

Fikrini küçük görmeyen; değer katmak ve değer yaratmak isteyen üniversite öğrencileri, öğretim elemanları, çalışanlar kısacası girişimci olmak gibi bir hedefi olan herkes, İlk İşim Girişim Proje Yarışması'na başvuruda bulunarak, Hayallerini gerçeğe dönüştürebilir.

Projesine veya iş fikrine güvenen,  kendi işimin patronu olurum veya şirket yönetebilirim diyen herkes "İlk İşim Girişim Proje Yarışması"na davetli.

Unutmayın, İlk İşim Girişim Proje Yarışması'nın son başvuru tarihi 30 Nisan 8 Mayıs 2015 saat 18:00

İlk İşim Girişim Proje Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ilkisimgirisim.com web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm üniversite öğrencileri, öğretim elemanları, çalışanlar ve girişimci olmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor