"Women Techmakers Eskişehir" Etkinliğinde Neler Oldu?

Teknoloji ile ilgilenen kadınların IT ekosistemindeki yerini arttırmak amacıyla birçok ülkede düzenli olarak gerçekleştirilen "Women Techmakers" etkinlikleri, 7 Mart Cumartesi günü Eskişehir'de gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Teknoloji ile ilgilenen kadınların IT ekosistemindeki yerini arttırmak amacıyla birçok ülkede düzenli olarak gerçekleştirilen "Women Techmakers" etkinlikleri, 7 Mart Cumartesi günü Eskişehir'de gerçekleştirildi.

Konuşmacılarının hepsinin kadın olduğu, öğle arasına kadar oturumlarla devam eden etkinlik öğleden sonra teknik atölyelerle devam etti. Konuşmacılar gün boyunca sandbox alanlarında tecrübelerini paylaştılar.

Oturumlar:

  • Women @ Google Tr - Özge Kökçü
  • Google Ürünleri ve Topluluklar - Berna Agar
  • Apple Watch - Aslı Sabancı
  • 7’den 70’e - Nurçin Özer, Gülşah Köse, Deniz Soykurum Çetin

Atölyeler:

  • Android Atölyesi - Vildan Ilki, Elif Kuş
  • Ruby on Rails - Kader Sucuk
  • Uygulama Güvenliği - Zinnur Yeşilyurt
  • iOS - Burcu Türkmen
  • JSF ve PrimeFaces kullanarak Java Uygulaması Atölyesi - Armağan Ersöz
  • CSS3 Atölyesi - Nesrin Kalender

Sandbox Alanı:

  • 3D Max - Fatma Tekeci
  • CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri - Senem Anıl
  • Girişimcilik - Founders of Giysicini
  • Google Ürünleri - Berna Agar

Kadınların BT sektöründeki yerlerini desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte Google Dublin ve Google Türkiye ofislerinden Berna Agar ve Özge Kökçü oturumlarla ve sandboxlarla etkinliğe destek verdiler.

En genç konuşmacı ise 15 yaşındaki minnnimal.com’un kurucularından Nurçin Özer oldu.

WTM Eskişehir & Kadın Yazılımcı topluluğu tarafından 3’ü paralel olmak üzere toplam 6 teknik atölye gerçekleştirildi. Katılımcılar kendi bilgisayarları ile atölyelere katılıp eğitmenler aracılığıyla deneyimlediler. Alanlarında uzman eğitmenler, eğitim boyunca katılımcılara destek oldular. Bazı atölyelerin sonunda katılımcılara Abaküs Kitapevi’nin sponsorluğu sayesinde kitaplar hediye edildi.

CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri sandboxından sonra, ilgili katılımcılar Senem Anıl tarafından değerlendirilecek olan CVler yollayarak staj ve iş imkanlarından yararlanabilecek. Bu imkanı sağlayan ilgili firmalar ise:

  • Triodor R&D: C# & ASP.NET (Uzun Dönem Staj), Mobil Test (Uzun Dönem Staj)
  • Eroğlu Yazılım AR-Ge Departmanı: Mobil Geliştirici(Android/iOS) (Yaz Stajı)

Java Geliştirici(GWT) (Yaz Stajı)

3Durak sayesinde katılımcılar, etkinlik öncesinde ve etkinlik sırasında 3D printerlardan çıkarılan ürünleri inceleme fırsatı buldular. Sürekli çalışan 3D printer ile çıktıların nasıl alındığını gözlemleyebildiler. Ayrıca katılımcılar 3D printerlardan çıkan lezzetli pankekleri tatma fırsatı da buldular.

Katılımcılara Oculus Rift ile bir futbol sahasında sanal gerçeklik deneyimi yaşatan Nopact standının önünde uzun sıralar oluştu.

Oculus Rift’in yanısıra katılımcılar Google Cardboard’lar ile sadece telefon kullanarak kendilerini bambaşka bir dünyada buldular. Etkinlik sonunda katılımcılardan şanslı olanlar Google Cardboard kazanma fırsatı yakaladılar.

Etkinlik alanındaki son gözlük Google’ın giyilebilir teknoloji ürünü Google Glass sayesinde, etkinlik alanında sürekli “Take a picture” sesleri yükseldi.

Katılımcılar etkinlik süresince alandaki Android TV üzerinde oyunlar oynadılar. Etkinlik sırasında etkinlik programı ve son gelişmeler katılımcılar tarafından Android ve iOS uygulamaları sayesinde takip edildi.

WTM Eskişehir’in ilk etkinliği Google ve Peak Games sponsorluğunda gerçekleşirken etkinlikte katılımcılara kitapların yanısıra çeşitli hediyeler, tişörtler, bardaklar, GDG Eskişehir, WTM Eskişehir, Kadın Yazılımcı, Github stickerları hediye edildi.

Women Techmakers Eskişehir’15 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz wtm15.gdgeskisehir.org/tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji ile ilgilenen kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor