birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: “Bayanlara Özel Klozet Aparatı”

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında bu hafta “Bayanlar için Önden Yıkamalı Klozet Aparatı” isimli projesi ile dereceye girmeyi başaran girişimci Serpil Uz ile gerçekleştirdiğimiz röportajımız. Detaylar..

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Pazar akşamları 19:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Pazar dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya devam ediyoruz.

Bu hafta (08/03/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

Yarışmaya “Bayanlar için Önden Yıkamalı Klozet Aparatı” projesiyle katılarak dereceye girmeyi başaran girişimci Serpil Uz ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Merhaba Serpil Hanım, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

"Ben Serpil Uz, 51 yaşında , evli, iki kız annesi, emekli Hemşireyim.  10 yıl önce emekli oldum."

“Bayanlar için Önden Yıkamalı Klozet Aparatı” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

"Çok heyecanlıydık. Projemizin hayata geçmesinin bütün kadınlara yarar sağlayacağına emindik. Bu düşüncelerle çıktık. Projemizi iyi bir şekilde sunmaya çalıştık."

Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

"Kadınlar için hijyenik ortam sağlayan önden yıkamalı klozet aparatı projesidir. Fikrin oluşması: Önden arkaya doğru taharetin yapılmasının doğru olduğunu biliyoruz. Bunu sağlık eğitimlerinde kadınlara eskiden beri söylüyoruz. Kızım  bana suyun akış yönünün  bu konuda söylenenlere ters olduğunu belirtti. Fikir böyle oluştu. Bu proje sayesinde kadınlarda bulaş yoluyla oluşan enfeksiyonlar engellenerek, doğru taharetlenme yapılmasına imkan sağlanmış olacaktır."

Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

"Prototip aşamasındadır. Kendim evde kullanıyorum ve çok memnunum."

Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

"TV360, Aktifbank, serpildemir.uz@gmail.com mail adresimden ulaşabilirler."

Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

"Evde oturmayın, bir fikriniz varsa ve fikrinize inanıyorsanız bunu paylaşın ve yarışmaya katılın, hayallerinize ulaşın. Hayalleriniz gerçeğe dönüşsün. Saygılarımla."

Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Serpil Uz'a teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?" her Pazar saat 19:00 ‘da TV 360 ekranlarında.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor