Smartcon 2015 26-27 Mayıs Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlenecek!

Son dönemde iş dünyasının en çok konuştuğu teknolojiler arasında yer alan büyük veri ve beraberinde getirdiği yenilikçi iş uygulamaları, 26-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Smartcon 2015 İstanbul konferansında tüm yönleriyle ele alınacak. Detaylar haberimizde..

Sağladığı avantajlarla iş dünyasında köklü değişikliklere neden olan büyük veri, tüm yönleriyle Smartcon 2015 İstanbul konferansında değerlendirilecek. 26-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Zorlu Center PSM’de gerçekleştirilecek etkinlik, en yeni iş uygulamaları ile büyük verinin iş dünyasına sunduğu fırsatları ele almak için, alanlarında dünyanın önde gelen isimlerini bir araya getirecek.

Sadece teknoloji dünyasından değil, pazarlama, yeni teknolojiler, dijital ve mobil, optimizasyon ve nesnelerin interneti gibi, büyük verinin çeşitli alt başlıklarda değerlendirileceği etkinliğin konuşmacıları arasında, dünyanın en önemli veri bilimcileri dahil iş dünyasından da önemli isimlerin ağırlanacak olması, etkinliğin dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en geniş kapsamlı büyük veri etkinliği olan ve bu yıl ilk kez düzenlenen “Büyük veri, büyük fikirler” (“Big Data, Big Ideas”) temalı organizasyon, zengin içeriği ile öne çıkıyor. Büyük veri teknolojisinin 360 derece değerlendirileceği etkinlikte, nesnelerin interneti ve optimizasyondaki trendler, dijital, mobil ve pazarlamada büyük fikirler, veri bilim ve analitik, veri güvenliği ve gizlilik, yapay zeka ve yeni iş modelleri gibi birçok farklı başlıkta çeşitli oturumlar düzenlenecek. Etkinlik katılımcıları, farklı sektörlerden önde gelen kuruluşların yöneticilerinin yanı sıra önemli akademisyenlerle de tanışma ve birebir iletişim kurma fırsatı bulacak.

Yüzyılı Şekillendiren 100 Amerikalıdan Biri

Smartcon 2015 İstanbul’un açılış konuşması Dr. Alex Sandy Pentland tarafından yapılacak. Önde gelen ekonomi yayınları tarafından yüzyılı şekillendiren 100 Amerikalıdan biri ve en güçlü 7 veri bilimci arasında gösterilen Dr. Pentland, büyük veri trendleri ve nesnelerin interneti konularında önemli ipuçları verecek. Hemen ardından söz alacak olan Barclays CDO (Veri Başkanı - Chief Data Officer) ve Grup Yönetici Direktörü Dr. Usama Fayyad ise “Büyük Veri Canavarını Evcilleştirme: Büyük Veri ve İç Görüler ile Değer Yaratma” başlıklı sunumunda, değer yaratmak için büyük veriye nasıl hakim olunması gerektiğini aktaracak.

Amazon Öneri Motorunun Geliştiricisi

Etkinliğin ikinci gününde sunum yapacak isimlerden biri de Dr. Andreas Weigend olacak. Öneri motorunun (recommendation engine) baş mimarlarından olduğu Amazon’un eski Baş Veri Bilimcisi (Chief Data Scientist) ve Social Data Lab. Kurucusu olan Dr. Weigend, büyük verinin geleceği, sosyal-mobil teknolojiler ve tüketici davranışları konularında dünyada sayılı uzmanlar arasında gösteriliyor. Halen Stanford Üniversitesi’nde ders vermekte olan Dr. Weigend, sunumunda büyük veri, akıllı metrikler ve tüketici davranışları hakkında önemli bilgiler verecek. Diğer bir konuşmacı olan Lithium Technologies Baş Veri Bilimcisi Dr. Michael Wu, büyük veriyi kullanarak müşteri deneyimini geliştirmek konusunda yaptığı çalışmalardan örnekler paylaşacak. Dr. Wu, sosyal web’in karmaşık dinamiklerini anlamaya yardımcı olan veri odaklı metodolojiler ve oyunlaştırma (gamification) konularında dünyanın önde gelen isimleri arasında gösteriliyor.

Unutmayın, Smartcon 2015 İstanbul etkinliği 26-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Zorlu Center PSM’de gerçekleştirilecek.

Smartcon 2015 İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.smartcon.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi büyük veri teknolojisi ve yenilikçi iş uygulamalarıyla ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor