Domates Ömrünü 90 Gün Uzatan Projeye TÜBİTAK’tan 300 Bin TL!

2012 yılında Manisa Akhisar'da dört genç girişimci tarafından kurulan şirketin sunduğu “Uzun Raf Ömürlü, Doğal Yarı Kuru Domates” proje önerisi kabul edildi. TÜBİTAK'ın 300 bin TL destekte bulunacağı proje ile domatesin ömrünün 90 güne kadar artırılması hedefleniyor. Detaylar haberimizde..

2012 yılında Manisa Akhisar'da dört genç girişimci tarafından kurulan şirketin TÜBİTAK-TEYDEB’e sunduğu “Uzun Raf Ömürlü, Doğal Yarı Kuru Domates” proje önerisi kabul edildi. TÜBİTAK'ın 300 bin TL destekte bulunacağı proje ile pastorize edilmeden ve koruyucu kullanmadan kuru domatesin raf ömrünün 90 güne kadar artırılması hedefleniyor.

Manisa Akhisar'da dört genç girişimci tarafından kurulan şirket, pastorize edilmeden ve koruyucu kullanmadan üretilecek yarı kuru domatesin raf ömrünü 90 güne çıkartarak Avrupa piyasasında İtalyan ve Fransızların egemenliğini kırmayı hedefliyor.

Eko Food Kurucu Ortağı Aşkın Güzel, yurt dışından doğal ve koruyucusuz gıda ürünlerine talebin son yıllarda zirveye ulaştığını söyledi.  Bu yıl en büyük hedeflerinin projeyi sonuçlandırarak ürünün ticarileşmesini sağlamak olduğunu belirten Güzel şunları söyledi:

Bugüne kadar Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası'na projelerini onaylatarak ek finansman yarattık. Firmamızın bu noktaya gelmesinde güçlü Ar-Ge'nin rolü yatıyor. Pastorize edilmeden ve koruyucu kullanmadan üretilecek yarı kuru domatesin raf ömrünü doksan güne çıkarmayı hedefliyoruz. Tarladan aldığımız domatesi değer katarak, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya satmayı hedefliyoruz.

Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor