SAP Türkiye, Genç Girişimcileri “Hızlan FarkYarat” Programına Davet Ediyor!

Global kurumsal sosyal sorumluluk vizyonuyla Türkiye’de fark yaratmak için çalışan SAP, genç sosyal girişimciler için hızlandırma programı “Hızlan FarkYarat”ı Ashoka Vakfı ile birlikte hayata geçiriyor. Detaylar haberimizde..

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, dünyayı daha yaşanacak bir yer haline getirme misyonuyla yürüttüğü Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Toplum için katma değer üretmeyi amaçlayan ve girişimciliğe destek vererek sivil toplum kuruluşları ile sosyal projeler geliştiren SAP, Ashoka Vakfı işbirliğiyle genç sosyal girişimcilik ekosistemini büyütmeye odaklanan “Hızlan FarkYarat” projesini duyurdu.

20 Şubat’ta düzenlenen İstanbul Sosyal İnovasyon Zirvesi kapsamında lansmanı yapılan “Hızlan FarkYarat” ile SAP ve Ashoka Vakfı beş genç girişimciye bir yıl boyunca destek vereceğini açıkladı. 12 ay sürecek “Hızlan FarkYarat” hızlandırma programı kapsamında eğitim, teknoloji gibi farklı alanlarda Türkiye’deki dezavantajlı gençleri güçlendirmeyi hedefleyen projelere destek sağlanacak.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, lansman toplantısında şunları söyledi:

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP olarak Ashoka ile başlattığımız yeni projenin duyurusunu İstanbul Sosyal İnovasyon Zirvesi’nde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 200 kişilik SAP Türkiye ailesi olarak bizim misyonumuz yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek. Bugünün iş dünyasında başarılı bir lider olmak artık sadece yaratılan finansal değerle ölçülmüyor. Sosyal hayata dokunan ve fark yaratan iş insanları olmak temel görevimiz. Yeni nesle daha iyi bir gelecek sunmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle teknolojiyle hayatta fark yaratmaya odaklanan sosyal sorumluluk projelerine son derece önem veriyoruz. Sosyal inovasyonun yeni bir teknolojik buluştan bile daha değerli olduğuna inanıyoruz. Teknolojinin imkânlarıyla sosyal girişimcilik projelerine destek vermek için Ashoka Vakfı ile ‘Hızlan FarkYarat’ projemizi hayata geçiriyoruz. Bir yıl boyunca beş genç sosyal girişimciyi ve projelerini destekleyeceğiz. Mentoring, eğitim ve bütçe katkısının yanında pazarlama olanakları da sunacağız. SAP’nin dokunduğu her yerde bu projelerin de yaratacağı farkları göstermek istiyoruz. SAP Türkiye olarak biz sadece imkânlarımızı değil gönlümüzü de bu işe adadık. En büyük amacımız Türkiye'de daha az imkâna sahip gençlere iş dünyasında ve sosyal hayatta farklı olanaklar sunabilmek. Bu vesileyle tüm genç sosyal girişimcileri ‘Hızlan FarkYarat’ programına başvurmaya davet ediyorum.

Hızlan FarkYarat” programına kabul edilen beş genç girişimci, sosyal girişimleriyle ilgili giderleri karşılamak üzere aylık burs alacaklar. Ashoka ağından ve SAP Türkiye gönüllüler ekibinden yüksek kaliteli mentorluk ve koçluk eğitimi girişimcilere sağlanacak. Kapasite geliştirme süreci boyunca aylık toplantılar, bireysel mentorluk oturumları, özel eğitimler, Ashoka ve SAP etkinliklerine katılım için genç girişimcilere davet sunulacak. Program kapsamında sosyal girişimcilerin yarattığı sosyal etkiyi ölçme ve ardından sistematik olarak artırmaları konusunda da SAP teknolojisi seferber edilecek. Ayrıca pazarlama anlamında girişimciler SAP ve Ashoka’nın bilgi birikiminden ve iletişim ağından faydalanabilecek.

Başvurular 20 Mart’a Kadar Devam Ediyor

Seçim süreci devam eden “Hızlan FarkYarat”a başvuru için adayların 18-30 yaş arasında olması, İstanbul ya da yakın çevrede ikamet etmesi gerekiyor. Kendi sosyal girişiminin kurucusu ya da yürütücüsü olan gençlerin kendini projeye tamamen adamış olması ve etkisini artırmak için zaman ayırmaya istekli olması da aranan kriterler arasında. Dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilen projelerde ise teknolojiyi temel araç olarak kullanmak ve fikir aşamasının ötesine geçmiş olmak “Hızlan FarkYarat” değerlendirme kriterleri arasında yer alıyor.

Adaylar başvuru formunu doldurduktan sonra projelerini anlattıkları 60 saniyelik bir videoyu #HızlanFarkyarat hashtag’iyle sosyal medyada paylaşıyor. Son olarak CV’lerini turkiye@ashoka.org adresine göndermeleri gerekiyor. Seçilen beş proje ise 10 Nisan’da kamuoyuyla paylaşılacak.

Unutmayın,Hızlan FarkYarat”a başvurularınızı 20 Mart 2015’e kadar yapabilirsiniz.

Hızlan FarkYarat hızlandırma programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz turkey.ashoka.org web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise  buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor