TÜBİTAK ARDEB 1003 Programı Kapsamında 15 Yeni Çağrı Açıldı!

TÜBİTAK ARDEB 1003 programı kapsamında 4 ana alanda 15 adet proje çağrısı açıldı. 1003 programı kapsamında yapılacak proje başvuruları için iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacak. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 3 Nisan 2015 olarak belirlendi. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK ARDEB 1003 programı kapsamında 15 yeni çağrı açıldı. TÜBİTAK, ülkemizin öncelikli alanlarında sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve ülkemizde yapılan Ar-Ge projelerini “1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı” ile destekliyor ve bu projeler arasında eşgüdüm sağlıyor.

Bu bağlamda, 13 Şubat 2015 tarihi itibariyle 1003 programı kapsamında 4 ana alanda 15 adet proje çağrısı açıldı. 1003 programı kapsamında yapılacak proje başvuruları için iki aşamalı başvuru sistemi uygulanacak. İlk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 3 Nisan 2015 olarak belirlendi.

Açılan çağrılar ile ilgili bilgiler aşağıdaki şekilde:

  • BT0503 - Yüksek Frekanslı Uygulamalar için SiGe, GaN Teknolojilerinin Geliştirilmesi - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • BT0602 - Biyometrik Kimliklendirme Sistemleri - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • EN0201 - Hidrojen Üretim, Dağıtım, Depolama, Yakıt Olarak Kullanım Teknolojileri -
    Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (EN0201)
  • EN0202 - Yakıt Pili Geliştirme Teknolojileri - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (EN0202)
  • EN0401- Sanayide Enerjinin Etkin Kullanılmasına ve Atık Isının Değerlendirilmesine Yönelik Ar-Ge Çalışmaları -
    Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (EN0401).
  • EN0402- Endüstriyel ve Evsel Uygulamalar için IE3 Standartlarında Belirlenen Alçak Gerilim (1 kV Altı) Elektrik Motorlarının Geliştirilmesi - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (EN0402).

  • GD0401 - Hayvancılıkta Verim Miktarı ve Ürün Kalitesinin Artırılması -
    Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (GD0401)
  • GD0402 - Hastalıklara Ait Direnç/Dayanıklılık Genlerinin Tespiti ve/veya Dirençli Genotiplerin Elde Edilmesi -
    Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (GD0402)
  • GD0403 - Yüksek Verimli, Hastalık ve Parazitlere Dirençli, Bölgesel Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Genotiplerinin Geliştirilmesi - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız (GD0403)
  • GD0501 - Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • SB0104 - Biyoteknolojik/Biyolojik/Sentetik Yeni Aday İlaç Moleküllerin Geliştirilmesi, Patentlenmesi ve Preklinik Çalışmaları - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • SB0205 - Yumuşak Doku İçin Kişiye Özel Cerrahi Planlama ve Simülatör Sistemleri - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • SB0206 - Cerrahi Ekipman ve Robotik Sistemler - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • SB0207 - Biyomedikal Görüntüleme Teknolojilerinin İyileştirilmesi - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.
  • BR0101 - Yeni Bor Ürünlerinin ve Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi, Bor Kullanım Alanlarının Yaygınlaştırılması - Çağrı metni ve çağrıya özel hususlar için tıklayınız.

Unutmayın, ilk aşama başvuruları için son başvuru tarihi 3 Nisan 2015.

1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destek Programı” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bilim ve teknoloji sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor