Startup Challenge 2015 Finalistleri Yarıştı, Kazananlar Belli Oldu!

Bu yıl 100′ü aşkın girişimi 150′den fazla yatırımcı ile buluşturan Avrasya’nın en büyük internet ve girişimcilik etkinliği Startup Turkey’de en başarılı girişimciler ve yılın melek yatırımcıları belirlendi. Detaylar haberimizde..

Bu yıl 100′ü aşkın girişimi 150′den fazla yatırımcı ile buluşturan Avrasya’nın en büyük internet ve girişimcilik etkinliği Startup Turkey’de en başarılı girişimciler ve yılın melek yatırımcıları belirlendi.

Türkiye’deki 300 kayıtlı melek yatırımcı arasından dokuz adayın ve Startup Turkey finallerine kalan 15 girişimin değerlendirildiği gecede, ödülleri MEF Üniversitesi’nden Prof. Erhan Erkut, girişimci yazar ve editör Elmira Bayrasli takdim etti.

Startup Challenge Finalistleri Kıyasıya Yarıştı

Dünya çapından umut vadeden girişimcilerin yarışına sahne olan Startup Turkey, iki gün boyunca “Startup Challenge” adı verilen girişimci sunumlarıyla, dünyanın dört bir yanından gelen 67 girişimi dünya çapında ün salmış yatırımcılar karşısında ağırladı. Kitlesel fonlamadan halk ulaşım bilgilendirme sistemlerine, mobil oyun geliştiricilerden yenilikçi online yayıncılık çözümlerine kadar pek çok farklı alanda geleceğin teknolojilerini yaratma hedefiyle yola çıkan 15 girişimci, aşamalı elemeler sonunda dünya devlerinin önünde Startup Turkey finallerinde ter döktü.

Girişimciler, Sean Percival (500 Startups), Kentaro Sakakibara (Samurai Incubate), Mike Butcher (TechCrunch) ve Vitaly Golomb’dan (CCC) oluşan zorlu bir jüri önünde ikişer dakikalık sunumlar ile ürünlerini, ekiplerini ve iş modellerini yatırımcılara ve internet canlı yayınıyla dünyaya anlatma fırsatını yakaladı.

Jüri oylaması sonunda finale kalan 15 girişim arasından Ferruh Mavituna’nın ekibiyle birlikte geliştirdiği web uygulamalarının güvenlik açıklarını tarayan ve raporlayan yazılım Netsparker birinciliği elde etti.

Ürdün çıkışlı sosyal oyun geliştiricisi Play3arabi ikincilik ödülünü alırken, farklı müzik servislerini tek noktada birleştirerek dijital müzikteki parçalanmış yapıyı ortadan kaldıran Türkiye çıkışlı müzik platformu Cubic.fm de üçüncü oldu.

etohum’un Kurucusu Burak Büyükdemir, aynı zamanda Kemal Akçalı ve Caner Soyer tarafından kurulan, inşaat ve mimarlık sektörleri için özelleştirilmiş bir artırılmış gerçeklik uygulaması olan Pandora’nın, Startup Turkey’ye katılan yatırımcılar ile 260 bin TL’lik yatırım sözleşmesine imza attığını duyurdu.

Startup Challenge 2015 Finalistleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.startupturkey.com/finalists web adresini ziyaret edebilirsiniz.

etohum kaynaklı haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor