Huzurlarınızda Dünyanın En Zengin Kadınları! (2015 Güncel Liste)

Dünya genelindeki 2 bin 325 milyarderin sadece yüzde 12'si kadın. Toplamda 930 milyar dolarlık bir servete hükmeden kadınların en küçüğü 33, en büyüğü ise 92 yaşında. Detaylar haberimizde..

Dünya genelindeki 2 bin 325 milyarderin sadece yüzde 12'si kadın. Toplamda 930 milyar dolarlık bir servete hükmeden kadınların en küçüğü 33, en büyüğü ise 92 yaşında.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan 193 ülkenin sadece 19'unun lideri kadın. Başında kadın liderlerin bulunduğu ülkeler şunlar: Almanya, Arjantin, Hırvatistan, Malta, Orta Afrika Cumhuriyeti, Şili, Brezilya, Kosova, Güney Kore, Litvanya, Liberya, Trinadu ve Tobago, Norveç, Polonya, Letonya, İskoçya, Jamaika, Danimarka ve Bangladeş. Wealth-X verilerine göre ise dünya genelinde 2 bin 325 milyarder var. Ancak bunların sadece yüzde 12'si kadın.

En Gençleri 33'ünde

Dünya genelindeki 289 milyarder kadının sadece yüzde 17'sinin servetlerini tek başlarına yaptıkları biliniyor. Yüzde 65'ininden fazlası servetlerini çokuluslu şirketlerden miras aldı. Milyarder kadınlar toplamda 930 milyar dolarlık bir servete sahip. Yapılan analizlere göre bu yıl içerisinde kadın milyarderlerin varlığı daha da katlanacak. ABD tek başlarına milyarder olan kadın sayısının en fazla olduğu ülke konumunda. Ama bazı raporlara göre yakın gelecekte Asyalı kadınlar bu tahtı ele geçirecek. En zengin 289 kadının yaş ortalaması 61. En gençleri 33 yaşındayken, en yaşlıları 92'sinde.

İşte CNN International'ın hazırladığı kıtalara göre dünyanın en zengin kadınları listesi:

Liliane Bettencourt

Listeye Avrupa'nın en zengin dünyanın ise ikinci en zengin kadını olarak girdi. Aynı zamanda dünyanın en zengin kadınları sıralamasındaki en yaşlı isim. 92 yaşında. Fransız kozmetik devi L'Oreal'in mirasçısı. Liliane Bettencourt, daha 15 yaşındayken milyarder kadınlar listesine girmişti. Kişisel serveti 31.3 milyar dolar. Avrupa aynı zamanda dünyada en fazla milyarderin yaşadığı bölge. Erkek ve kadınlar dahil olmak üzere 775 milyarder Avrupa'da yaşıyor.

Gina Rinehart

Avustralya'nın en zengin kadını. 60 yaşındaki Gina Rinehart'ın kişisel serveti 14.8 milyar dolar. 'Maden kraliçesi' olarak bilinen Avustralyalı Rinehart, son olarak medya sektörüne el attı. Servetini en çok katlayacak kadınların listesinde ön sıralarda yer alıyor.

Vanessa, Maria, Johanna Slim

Latin Amerika'nın en zengin üç kadını aslında kardeş. Onlar Meksikalı milyarder Carlos Slim'in şanslı üç kızı. Her birinin kişisel serveti 6.3 milyar dolar. 2003'ten beri bu varlığa sahip kardeşlerin toplam serveti 19 milyar dolar. Yardım kuruluşlarındaki faaliyetlerine odaklanan üç kardeşin, babalarının işlerine karışmadıkları biliniyor.

Folorunsho Alakija

Dünyanın en zenginleri listesinden 40'ı Afrika'da yaşıyor. Kıtanın en zengin kadını ise Nijeryalı petrol ve moda devi Folorunsho Alakija. Servetini tek başına kazanan ender kadınlardan. Kişisel serveti 1.2 milyar dolar. Alakija, aynı zamanda dünyanın en zengin siyahi kadını. Bu unvanı ABD'li ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'in elinden aldı.

Shari Arison

ABD doğumlu İsrailli iş kadını Shari Arison, Ortadoğu'nun zengin kadını olarak biliniyor. 57 yaşında. Kişisel serveti 4.2 milyar dolar. Tel Aviv'de yaşıyor. Servetini gemi şirketi Carnival Corporation'ın kurucusu olan babası Ted Arison'ın ölümünün ardından elde etti. Aynı zamanda kendi yatırım şirketleriyle İsrail bankalarına ortak.

Christy Walton

Kuzey Amerika'nın en zengin kadını Christy Walton, aynı zamanda dünyanın en zengin kadını. 59 yaşındaki Walton'ın kişisel serveti 37.9 milyar dolar. ABD merkezli perakende devi Walton'ın mirasçılarından. Servetini 2005'te eşi John Walton uçak kazasında ölünce elde etti.

Yang Huiyan

Milyarder kadınlar listesinin en genç üyesi. 33 yaşında. Yang Huiyan, aynı zamanda Asya'nın en zengin kadını. Çin'in gayrimenkul devi Country Garden hisselerinin yüzde 70'i onun. Bu mirasa babası 2007'de ölünce sahip oldu. Kişisel serveti 6.3 milyar dolar.

Esther Koplowitz

İspanya'nın en zengin kadını olma unvanını kendinden iki yaş küçük kız kardeşi Alicia'ya kaptırmış. Aynı zamanda dünyanın en zengin kadınlarından biri olan Esther Koplowitz'in kişisel serveti 3.3 milyar dolar.

Christina Green

Modacı Philip Green'in eşi olan ve Monaco sevgisiyle tanınan Christina Green'in kişisel serveti de 8.4 milyar dolar.

Hind El Hariri

Suikaste kurban giden Lübnan eski başbakanı Refik Hariri'nin kızı olan Hind El Hariri'nin kişisel serveti 1.1 milyar dolar. 24 yaşındaki Hariri dünyanın en genç kadın milyarderi unvanını da elinde bulunduruyor.

Abigail Johnson

Yatırımcı Edward Johnson'un kızı olan 45 yaşındaki Abigail Johnson 15 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadınları arasında yer alıyor.

Theresa Heinz Kerry

ABD'nin eski başkan adaylarından John Kerry ile evli olan Heinz ketçapları üreticisi Theresa Heinz Kerry'nin kişisel serveti 1 milyar dolar civarında.

Susanne Klatten

Alman iş kadını Susanne Klatten 13.2 milyar dolarlık servetiyle sadece dünyanın en zengin kadınları arasında yer almıyor aynı zamanda Almanya'nın da en zengin kadını unvanını elinde bulunduruyor.

Alicia Koplowitz

İspanya'nın en zengin kadını unvanını elinde bulunduran Alicia Koplowitz'in kişisel serveti 5.2 milyar dolar. Alicia kendisinden iki yaş büyük kız kardeşinden de daha zengin.

Oprah Winfrey

Sadece televizyonda şov programı yaparak zengin olunabileceğini gösterdi. Kadın programı yapımcısı Winfrey 2.5 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin kadınlarından biri. Oprah Winfrey, ABD başkanlık seçimleri adayı Obama'yı desteklemekle de tanınıyor.

J.K. Rowling

İngiliz yazar J.K.Rowling kitap yazarak zengin olunabileceğini dosta ve düşmana gösterdi. Harry Potter kitaplarının yazarı Rowling'in kişisel servetinin 1 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Rowling, Harry Potter serisini yazmadan önce bir sosyal yardım kuruluşunda çalışıyordu.

Maria Elisabeth Schaeffler

İşkadını Maria Elisabeth Schaeffler'in kişisel servetinin 8.5 milyar dolar olduğu belirtildi. Schaeffler önceki yıla göre ise 200 milyon dolar fakirleşti. Ancak yine dünyanın en zengin kadınları arasında sayılıyor.

Meg Whitman

İnternette ürün pazarlama motoru ebay'ın sahibi Meg Whitman'ın 1.3 milyar dolar serveti bulunuyor.

Selçuk Eren / Pazarsabah kaynaklı haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor