"Women Techmakers Eskişehir" Etkinliği 7 Mart'ta Katılımınızı Bekliyor!

Teknoloji ile ilgilenen kadınların IT ekosistemindeki yerini arttırmak amacıyla birçok ülkede düzenli olarak gerçekleştirilen Women Techmakers etkinlikleri 7 Mart Cumartesi günü Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Teknoloji ile ilgilenen kadınların IT ekosistemindeki yerini arttırmak amacıyla birçok ülkede düzenli olarak gerçekleştirilen "Women Techmakers" etkinlikleri, 7 Mart Cumartesi günü Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Women Techmakers (WTM) teknoloji ile ilgili kadınlar için global bir program ve bir Google markası olup, Google Developer Group (GDG) üyeleri tarafından oluşan gönüllü bölgesel bir topluluk. Women Techmakers Eskisehir topluluğu geçtiğimiz Aralık ayında teknoloji ile ilgilenen kadınların IT ekosistemindeki yerini arttırmak, teşvik etmek ve onlara destek olmak amacıyla bir araya geldi.

Google, her sene Mart ayında, kadınlar için konferans düzenlenmesini destekliyor. Bu ay içerisinde birçok ülkede Women Techmakers etkinlikleri yapılıyor. Türkiye'de yapılacak Women Techmakers etkinlikleri ise 7 Mart Cumartesi günü Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Geçen sene Türkiye’deki diğer GDG’ler ile İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen bu etkinlik Anadolu'daki şehirlere de yayılması amacı ile bu sene Eskişehir'de de düzenlenecek.

Etkinliğin amaçları arasında teknoloji ile ilgili kadınların birbirleri ile etkileşim içerisinde olması ve birbirlerine ilham sağlaması, kadınların IT sektöründeki sorunlarını ve deneyimlerini paylaşması, kadınların teknolojideki son gelişmelerden haberdar olmalarını sağlamak yer alıyor.

Sabah oturumlar ile başlayacak etkinlik öğleden sonra oturumlara paralel olarak atölyeler ile devam edecek. Atölyeler için katılımcılardan etkinlik başvurusuna ek olarak, her atölye için ayrı kayıt alınacak ve bu kayıtların duyurusu etkinlik web sitesinden duyurulacak. Böylece teknik alanda ilerlemek isteyen katılımcılar ile ayrı bir çalışma yapılmış olacak. Bir tanesi dışında diğer tüm bu atölyeler kadinyazilimci.com üyeleri tarafından verilecek.

Teknik konulara ilgi duymayan fakat teknoloji ile yakından ilgili olan konuklar için de sandbox alanları ve mini atölyeler oluşturulmuş. Mini atölye deniliyor çünkü bu atölye sınıflarının 10 kişilik bir kontenjanı bulunmakta. Bu mini atölyelerde dijital pazarlama, girişimcilik, CV hazırlama gibi konulara değinilecek. En güzel CV hazırlayan üç kişiye ise staj/iş imkanı verilecek.

Sandbox alanlarındaki programın bir kısmı şu şekilde:

  • Google Dublin’den Berna Ağar ile topluluk ve Google ürünleri üzerine konuşulacak,
  • İnsan kaynakları dünyasının sevilen isimlerinden Senem Anıl ile mülakat teknikleri üzerine sohbetler yapılacak,
  • Robot yapımı üzerine yarışmalara katılan kız öğrencilerin projeleri sergilenecek,
  • Katılımcılar sandbox alanlarında aynı zamanda cihaz deneyimi de yaşayabilecek,

Pankek robotu, 3Drone, 3D reader, giyilebilir cihazlar, Oculus Rift gibi son trend cihazlar ile bir arada olacak katılımcıları eğlenceli bir fuaye alanı bekliyor olacak.

Bunların dışında kendi yarışmalarını düzenleyenler sponsorlar var: Giysicini.com, gün boyu yarışmalarını canlı tutup, gün sonunda hediye çeki verecek. Arkenus.com, "Code Challenge" düzenliyor iOS platformu üzerine, bir hafta önce yarışma başlayacak ve etkinliğin olduğu haftasonu yarışmayı başarıyla tamamlayanlara staj ve iş teklifi sunacaklar.

Etkinliğin sonunda katılımcılar tüm gün öğrendiği bilgiler ile ilgili takımlar halinde yarışacaklar. Quiz Night yarışmasında workshoplar ve sabahki oturumlar ile ilgili sorular sorup yarışma sonunda dereceye girenlere ödüller verilecek. Bir önceki etkinliklerinde 500 katılımcıyı ağırlayan GDG Eskişehir, yine büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapacak gibi görünüyor.

Unutmayın, "Women Techmakers Eskişehir" etkinliği 7 Mart 2015 Cumartesi günü Osmangazi Üniversitesi Fazıl Tekin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Katılım Ücretsiz.

Women Techmakers Eskişehir etkinlikleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz wtm15.gdgeskisehir.org web adresini ziyaret edebilir, kayıt işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji ile ilgilenen bayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor