Lisanslı Depolarda Depolanan Ürünler İçin Kira Desteği Ödemesi Başladı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, lisanslı depolarda depolanan ürünler için kira desteği ödemesinin başladığını bildirdi. Detaylar haberimizde..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, lisanslı depolarda depolanan ürünler için kira desteği ödemesinin başladığını bildirdi.

Lisans Alarak Faaliyet Gösteren Depolarda Muhafaza Edilen Tarımsal Ürünler İçin Kira Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ'in 17 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu tebliğin 16 Ekim 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararına istinaden hazırlandığını belirten Canikli, yeni düzenlemeyle ürün sahiplerince ödenen depo kira ücretlerinin buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye ve ayçiçeği için aylık ton başına 3 lirasının, pamuk için ise aylık ton başına 7 lirasının devlet tarafından ödeneceğini vurguladı.

Canikli, 16 Ekim 2014-31 Aralık 2014 dönemine ilişkin olarak ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden kişilerce lisanslı depo işletmelerine ödenmesi gereken depo kira ücretlerinin toplam 1 milyon 155 bin 627,75 liralık bölümünün ürün sahipleri adına doğrudan lisanslı depo işletmelerine ödeneceğini kaydetti.

Canikli, ilk kez uygulanan söz konusu kira desteklemelerinin 3'er aylık dönemler halinde sürdürüleceğine dikkati çekti.

Lisanslı depoculuk sisteminin, ürün sahiplerinin ürünlerini depolayabilecekleri sağlıklı ve sigortalı depo imkanına kavuşmasını sağladığını belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Lisanslı depoculuk sistemi ülkemizde gelişmesini sürdürmekte olup, bugüne kadar bakanlığımızca lisans verilen işletme sayısı 6'ya, toplam lisanslı depo kapasitesi ise 265 bin tona ulaşmış durumdadır. Verilen bu desteklerle, üreticilerimizi faydalandıkları lisanslı depoculuğu geliştirmek suretiyle ciddi manada rahatlatıyoruz. Hem lisanslı depo işletmecilerimizi hem de üreticilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz."

Canikli, söz konusu sisteminin, ürün sahiplerinin ürünlerini fiyatların düşük olduğu hasat dönemlerinde ellerinden çıkarmak zorunda kalmasını önlediğini ve ürün senetlerini teminat olarak göstererek bankalardan uygun koşullarda kredi alma olanağı sağladığını ifade etti.

Lisanslı depolarda depolanan ürünler için kira desteği ödemesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gtb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

gtb.gov.tr kaynaklı haberimizi tarım üreticileri ve lisanslı depo işletmecileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor