Erciyes Teknopark, Bünyesindeki Firmaları Silikon Vadisine Gönderdi!

Erciyes Teknopark bünyesindeki ETTOSOFT Yazılım Kümesinin yıldız firmaları, Ekonomi Bakanlığı desteği ile gönderildikleri Silikon Vadisi programını tamamladılar. Detaylar haberimizde..

Erciyes Teknopark bünyesindeki ETTOSOFT Yazılım Kümesinin yıldız firmaları, Ekonomi Bakanlığı desteği ile gönderildikleri "Silikon Vadisi" programını tamamladılar.

10 gün süren program kapsamında yıldız firmalar, ilk olarak Las Vegas’ ta düzenlenen dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan ve 2 milyon metrekarenin üzerinde sergi alanı bulunan CES2015 International Fuarı'nda çok sayıda firma ile iş görüşmelerinde bulundular.

CES Fuarının sonrasında Silikon Vadisi’ ne geçen firmalar, burada ilk olarak Silikon Vadisi kültürünü ve ekosistemini anlamak için, genel tanıtım seminerlerine ve eğitimlere katıldılar. Silikon vadisi'nde fikir aşamasından başlayıp startup olarak devam eden firmalara, nasıl global şirket haline gelinebileceği hakkında bilgiler verildi.

Firma profillerine göre organize edilen ikili iş görüşmeleri ve yatırımcı sunumlarına katılarak, eşleştirildikleri firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. Dünyaca ünlü yatırımcı firma ağlarının yatırımcı sunumlarına katılarak yatırımcılar karşısında sunumlarını gerçekleştirdiler. Yapılan sunumlarda dikkat çekmeyi başaran yıldız firmalar, yatırımcılardan teklifler aldılar. Teklif alan şirketlerin ikili görüşmeleri devam ediyor.

Global firma ziyaretlerine katılan yıldız firmalar;  Intel, Google, Facebook, Maxim Integrated vb. şirketlerin üst düzey yöneticileriyle tanışma ve tanıştıkları firmaların kültürlerini yakından tanıma fırsatını yakaladılar.

Firmalar gün içi sunum ve ikili iş görüşmelerin yanında akşam vakitleri topluluk buluşmaları (meetup), konferans ve benzeri birçok etkinliğe de katılmış, bu etkinliklerde, stratejik ortak, danışman, yatırımcı olabilecek potansiyelde onlarca kişi ile yüz yüze görüşme imkanı sağlayarak networklerini genişletme imkanını bulmuş ve ilerisi için olası işbirliklerine zemin hazırlamış oldular.

Erciyes Teknopark hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.erciyesteknopark.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknopark bünyesinde faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

plastik
plastik
Çok güzel olmuş haber teşekkürler yolları açık olsun

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor