Halkbank’tan Girişimcilere Yeni Finansman Desteği!

‘Üreten Türkiye’ye verdiği desteğe yenilerini eklemeyi sürdüren Halkbank, Girişimci Kredisi ürününü geliştirdi. Detaylar haberimizde..

Üreten Türkiye’ye verdiği desteğe yenilerini eklemeyi sürdüren Halkbank, Girişimci Kredisi ürününü geliştirdi. Girişimciliğin teşvik edilmesi ve girişimcilerin yeni iş kurmalarının desteklenmesi amacıyla kullandırılan krediden 1 yıldan daha kısa süredir faaliyette bulunan veya kendine ait bir işyeri olmayıp kendi işini kurmak isteyen girişimciler yararlanabiliyor. 

Girişimcilerin eğitimi ve tecrübesine göre farklı limitlerde kullandırılan kredi kapsamında genç, cesur, usta ve mucit girişimcilere özel 4 farklı limit belirleniyor.

İstihdam oranlarının artması ve ekonomik büyümenin hedeflerle uyumlu ilerlemesinde girişimciliğin önemli bir role sahip olduğunu belirten Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem şunları söyledi: “Girişimcilik oranları artışını sürdürse de, henüz istenen düzeye ulaştığını söyleyemeyiz. Ülkemizde girişimci sayısının artması için bu alanı teşvik edecek ve yeni iş fikirlerine sahip gençleri teşvik edecek bir sistem kurmak gerekiyor. Finansman desteği sağlamak da bu sistemin önemli bir parçası. Biz de Halkbank olarak girişimcilere özel ürün ve hizmetlerimizle girişimcilik oranının yükselmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Girişimci ruha ve yeni iş fikirlerine sahip, özellikle yazılım, donanım geliştirme, mobil uygulamalar gibi teknolojik ürün ve uygulamalar alanında projesi olan, patenti alınmış her türlü buluş/icat/yeni fikri faaliyete geçirmek isteyen genç girişimcileri destekliyoruz. Bu destekler sayesinde ülkemizde girişimcilik oranlarının yükselmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Farklı İş Fikirlerine Özel Kredi Seçenekleri

Halkbank, farklı deneyimlere sahip ve farklı alanlarda iş fikirlerine sahip girişimciler için farklı limitlerde kredi seçenekleri sunuyor. Üniversite mezunu, deneyimsiz, mezun olduğu bölümle ilgili kendi işini kurmak isteyen ‘genç’ girişimciler 50 bin TL’ye kadar, mesleki kuruluşlardan eğitim sertifika/belgesi bulunan, deneyimli ve kendi iş yerini açmak isteyen ’usta’ girişimciler de 30 bin TL’ye kadar kredi kullanabiliyor. 36 aya kadar vadeyle kullandırılan kredinin geri ödemesi aylık eşit taksitli olarak gerçekleştiriliyor.

Üniversite mezunu olup, deneyim kazandığı ve eğitimini aldığı iş kolunda kendi işyerini açmak isteyen ‘cesur’ girişimciler ile “mucit”  girişimciler ile teknokentlerde faaliyet gösteren,  patenti alınmış her türlü buluş/icat/yeni fikri faaliyete geçirmek isteyen girişimciler ise 75’er bin TL’ye kadar krediden yararlanabiliyor. KOSGEB, TÜBİTAK, TTGV gibi kurumlardan hibe almaya hak kazanmış girişimciler de bu krediden faydalanabiliyor. 48 aya kadar vadeyle kullandırılan kredinin geri ödemesi de aylık eşit taksitli olarak gerçekleştiriliyor.

Girişimci Kredisi ürünü hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.halkbankkobi.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi deneyimsiz genç girişimciler, deneyimli usta girişimciler, cesur ve mucit girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor