4. GİV Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlenen “4.GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Detaylar

Girişimci İşadamları Vakfı’nın başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlediği “4.GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) Bahariye Mevlevihanesi’ndeki genel merkezi her yıl Ocak ayında düzenlenen ve bu yıl 4. kez verilen  “4.GİV Girişimcilik Ödülleri”ne ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sunan önemli etkinliklerden biri olarak gösterilen ödül töreni 31 Ocak 2015 Cumartesi günü yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde konuşan Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, vakıf olarak üyeleriyle Türkiye'de girişimcilik ruhunun gelişmesi için gereken çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Koç, ülkenin geleceğinin daha müreffeh olması için yetiştirilen gençliğin aynı zamanda girişimci gençlik olması gerektiğine inandıklarını belirterek, vakıf olarak üyeleri ve başarılı olmuş iş adamlarının tecrübelerini yeni girişimcilere aktarmaları için zemin hazırladıklarını dile getirdi.

Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Sayın Mehmet Koç,"Makroekonomik göstergelerin, işsizliğin, cari açığın, göçü önlemenin ve daha pek çok ekonomik ve sosyal iyileşmenin, girişimciliğin ivedilikle geliştirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz. Bütün devlet gücünü temsil eden başkanlık sistemini ve yeni anayasayı da başarabilirsek, bu ülke, bu millet elde edeceği kazanımlarla kıyamete kadar baki kalacaktır." dedi.

Bu yılın başında faaliyete geçirdikleri Bahariye Melek Yatırım Ağı'yla girişimci gençlerin projelerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları maddi destek ve tecrübe aktarımı konusunda bireysel katılım yatırımcılarıyla tanıştırdıklarını aktaran Koç, şunları kaydetti:

"Bu konuya ülke olarak henüz yeni başladık. ABD'de 100 binleri bulan melek yatırımcı sayısı, henüz ülkemizde birkaç yüz kişi durumunda. Önümüzdeki dönemde desteklerinizle bu sayının hızla artarak binli, on binli sayılara ulaşmasını öngörüyoruz. Bunun mutlaka ekonomimize ve girişimcilerimize büyük katkısı olacaktır. Bu dönemde projeler için kaynak bulmak 10 yıl öncesine göre daha kolay.  Artık devletimiz milletine güveniyor. TÜBİTAK, KOSGEB ve bakanlıklar vasıtasıyla iyi hazırlanmış girişimcilik projelerine destek veriliyor."

"3 çocuktan en az birisinin girişimci olarak yetişmesi gerek"

Koç, her ailede hedeflenen en az 3 çocuktan en az birisinin girişimci olarak yetişmesi için gerekli çalışmaların aileden başlayarak, eğitim sitemi, üniversiteler ve toplumun bütün katmanlarında yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Devletimizin tıpkı 80'li yıllarda ihracata verdiği destek gibi, önümüzdeki yıllarda belki yıllık 20 milyar liralık ayıracağı bir fonla çok büyük mesafeler alınacağına inanıyoruz. Bu bütçe için belki yeni kaynaklar oluşturmak gerekebilir. Türkiye'de belirli bir miktarın üzerinde yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesi de bu kaynaklardan birisi olabilir."

Gelişmiş olarak bilinen ülkelerde girişimciliğe destek için her türlü ortam ve imkanın mevcut olduğuna işaret eden Koç, ancak gerek nüfus artışlarının yeterli olmamasından gerekse refah seviyesi yüksekliğinden yeni nesillerin risk alma ve daha fazla çalışma konusunda bir çaba göstermediğini vurguladı.

Koç, bu durumun eğer girişimcilik ruhu yeterince gösterilmezse Türkiye'de de ortaya çıkacağını savunarak, "Çözüm olarak gençliğe yüksek idealler aşılamak gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede yıllarca kangren olmuş temel problemlerin çok büyük bir kısmını çözdüğünü dile getiren Koç, "Geriye kalan problemlerin çözümü, ülkemizin üst lige çıkması, 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmek için, tıpkı girişimcilik evresini tamamlamış ve başarılı olmuş bir şirketin kurumsallaşması gibi artık ülkenin yapısının kurumsallaşması, kurumlarının yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu amaçla bütün devlet gücünü temsil eden başkanlık sistemini ve yeni anayasayı da başarabilirsek, bu ülke, bu millet elde edeceği kazanımlarla kıyamete kadar baki kalacaktır" şeklinde konuşmasını tamamladı.

4.GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve GİV Başkanı Mehmet Koç, 6 kategoride girişimcilik ödülünü almaya hak kazananlara ödüllerini verdi.

Bu sene dördüncü kez verilen GİV Girişimcilik Ödülleri, “Yeni Girişimcilik Ödülü” , “Kurumsal Girişimcilik Ödülü”, “Proje/Fikir Ödülleri”, “Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü”, “Medya Ödülü” ve “Kamu Yöneticisi Ödülü” olmak üzere 6 dalda sahiplerini buldu.

"Kamu Yöneticisi" kategorisinde Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, "Medya Profesyoneli" kategorisinde Gazeteci-Yazar Şeref Oğuz ve "Üniversite Girişimcilik Kulübü" kategorisinde ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü ödüle layık görüldü.

"Proje ve Fikir" kategorisinde birincilik ödülünü Cowman Vario kazanırken, "Yeni Girişimci" kategorisinde Bişar adına Mustafa Kayırıcı, "Kurumsal Girişimci" kategorisinde ise Türevmak adına Onur Kayapınar ödül aldı.

GİV Başkanı Mehmet Koç’un tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ettiği konuşmanın ardından, ödül töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

GİV Girişimcilik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgiye  www.girisimcilikodulu.com  web adreslerinden ulaşabilir, GİV hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ilgili haberimizi okuyabilir ya da www.giv.org.tr'yi inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber olarak ödül organizasyonunu düzenleyen GİV’i, ödül kazanan girişimcileri ve ekosistem mensuplarını tebrik ediyor, haberimizi ekosistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor