Türkiye'nin Girişimcilik Yarışması Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR?, yeni sezonuyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor! Detaylar haberimizde..

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması BİR FİKRİN Mİ VAR, yeni sezonuyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

Tam 7 yıldır büyük bir başarı ile devam eden ve içinden çıkan fikirlerin milyon dolarlık işlere dönüştüğü Bir Fikrin mi Var? bu yıl çok daha güçlü bir şekilde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu yıl dağıtacağı toplam 2.000.000 TL büyük yatırım ödülleri ile, Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması Bir Fikrin Mi Var? muhteşem jüri kadrosu ve yepyeni sürprizler ile artık 360’da.

Yeditepe Üniversitesi, Kamil Koç , Bilim Sanayi Bakanlığı, Kosgeb, Aktif Bank, Arzum, Inventram, Dialog, Webrazzi, WebPoint ve Destek Patent gibi önemli firmaların desteklediği Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami 15 hafta boyunca girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

Birfikrinmivar’dan Çıkan Ülke Çapında Bazı Başarı Hikayeleri:

  • Kobay Deney Hayvanları ve ARGE Laboratuarları A.Ş. (Kuruluş 2008): Ankara’da Begüm Buğdaycı adlı bir veteriner hekimin fikriyle kurulan bu şirket şu anda tam 50 üniversitemiz ve 5 ilaç şirketimize hizmet veren bir ARGE üssüne dönüştü. Artık sadece 10 kadar değişik deney hayvanının üretimi değil (ayda 2000 hayvan üretiliyor), bu sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir şirket haline geldi: Özel Yem, Kafes, Talaş ve bu deneyleri bizzat Laboratuarlarımızda yapacak yetkinliğe geldi şirketimiz, böylece akademisyenler tüm ihtiyaçlarını komple bizden karşılıyorlar. Hatta geçtiğimiz aylarda Ülkemiz adına bir ilke de imza attıldı: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk deney hayvanı ihracatı Uruguay’a gerçekleşti. (www.kobay.com.tr)
  • Hamsi Finger (Kuruluş 2013): İzmirli genç girişimci ve yeni mezun Gürkan Gediz tarafından kuruldu. Amacı geleneksel lezzetimiz Hamsi ve sağlıklı bir besin olan balığı Fast Food yorumu ile çocuklar, gençler ve herkese sevdirmek. Çok kısa sürede kurulmuş olmasına karşın 6 şubeye ulaştı (4 İstanbul, 1 Bandırma, 1 İzmir). Şu anda ülkenin dört bir yanından 100 kadar franchise teklifi aldı. Bu girişimdeki amaç geleneksel lezzetimiz Hamsiyi önce ülkemiz sonra da başka ülkelere açmak. (www.hamsifinger.com)

  • Antropi Eğitim Yazılım ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. (Kuruluş 2011): İTÜ yazılım mühendisi Abdullah Erdoğan tarafından kurulan yazılım şirketi özellikle gelişmekte olan ülkelerde büyük bir ihtiyaca dönüşen akıllı tahtaların yazılımlarını üreterek kısa sürede ciddi bir ivme yakaladı. Mesela Vestel’in ürettiği ve yerli piyasanın yanında bölgeye ihraç edeceği tüm akıllı tahtalarda Antropi yazılımı kullanılmaya karar verildi. Büyük bir başarı olarak Devletimiz tarafından yazılımın üstün özelliklerinden dolayı Fatih Projesinde 500,000 sınıfta kullanılmasına karar verildi –  şu anda imza aşamasına gellindi. Bu milli yazılım alanında bizler için büyük bir başarı gurur kaynağı oldu. Bunların yanında Malezya ile KOSGEB ARGE desteği ile akıllı tahta donanımı da geliştiriliyor. Amaç Eğitim Teknolojilerinde yazılım ve donanım alanında yine bölgesel bir güç olmak. (www.antropi.com)

Gördüğünüz gibi bu özetlediğimiz parlak ve uygulanabilir fikirler yarışma sayesinde çok hızlı bir şekilde hayata geçip başarılar kazanılabiliyor.

BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

Her yıl birbirinden farklı projeleri televizyon ekranlarına getiren ve girişimcileri destekleyen "Bir Fikrin mi Var?", her Cumartesi saat 20:00  Pazar saat 19:00 ‘da 360'da sakın kaçırmayın.

Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

ikinciel-pazari
ikinciel-pazari
Cok fikrimiz var ama genellikle hersey sermayeye baglaniyor.
Ama bu sayfayla bedava reklam verip dünyayla tanisma sansinizi deneyin.Her türlü reklam sitesi
www.ikinciel-pazari.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor