Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması Başvurularınızı Bekliyor!

Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'nin en kapsamlı inovasyon yarışmasına imza atıyor. Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması'na başvurular 25 Şubat tarihine kadar kabul edilecek. Detaylar haberimizde..

Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'nin en kapsamlı inovasyon yarışmasına imza atıyor. Hacettepe Üniversitesi, Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler alanlarında, teknoloji tabanlı sanayiye uygulanabilir yenilikçi iş fikirleri ve ürünlerin ortaya çıkarılması ve hayata geçirilmesine tam destek verecek. 

Bu çerçevede, Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından planlanan “Hamle İnovasyon Yarışması”na başvurular başladı. Katılımcıların, “Sıra sende! HAMLEni yap, dünyayı değiştir!” çağrısıyla davet edildiği yarışma için başvurular, 25 Şubat 2015 tarihine kadar online olarak yapılabilecek.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer de bir mesaj yayımlayarak katılımcılara; “Sizleri, sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek bir fikriniz varsa çeşitlilik ve fırsat zenginliği ile donatılmış Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na davet ediyor ve 'Dünyayı değiştirmek için hamle sırası sizde!' diyoruz.”  çağrısında bulundu.

Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde HT-TTM tarafından yürütülecek yarışmanın paydaşları ise TÜBİTAK, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Hacettepe Girişim ve Yatırım Topluluğu (GİYAT).

Ödüller

Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonucunda her kategoride 3’er projeye toplam 60 bin TL’lik para ödülü verilecek.

  • Birinciler 15 bin,
  • İkinciler 10 bin,
  • Üçüncüler ise 5 bin TL 

nakit parayla ödüllendirilecek.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması, para ödülünün yanı sıra yenilikçi iş fikirleri veya ürünlerini ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda katılımcıların deneyim kazanmalarını ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesine tam destek vermeyi de amaçlıyor.

Buna göre; ön değerlendirmeyi geçen katılımcılar eğitim-danışmanlık-mentorluk hizmetlerinden yararlanmaya hak kazanacak. Yarışmada dereceye girenlere, yatırımcı bulma desteğinin yanında Hacettepe Teknokent’te bir yıl ücretsiz ofis alanı tahsis edilerek kuluçka desteği ile ücretsiz patent başvurusu ve ücretsiz TÜBİTAK 1512-KOSGEB başvuru dosyası hazırlanması imkânları sunulacak.

Başvuru Koşulları

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na üniversitelerde öğrenim gören lisans-lisansüstü öğrencileri, akademisyen ve araştırmacılar ile 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilecek. Beş kişiyi aşmamak şartıyla grup başvuruları da kabul edilecek.

Yarışmaya katılabilmek için iş fikri veya ürünün piyasaya sürülmemiş ve herhangi bir lisans anlaşması yapılmamış olması koşulları aranacak. Bilimsel Değerlendirme Kurulu üyelerine ait veya danışmanı olduğu projeler ile başvuru yapılamayacak.

Hangi İş Fikirleri?

Yarışmaya katılacak projelerde aranan özellikler ise şöyle:

  • Yeni ürün/sistem geliştirilmesi
  • Ürün kalitesi veya standart yükseltilmesi (Mevcut teknolojiler)
  • Üretimle ilgili olarak yeni teknoloji geliştirilmesi
  • Dünyada mevcut yeni teknolojinin Türkiye koşullarına uyarlanması

Yarışma Aşamaları

Jüri tarafından “Bilimsel ve teknolojik etki”, “Uygulama yöntemi” ve “Ekonomik etki ve sürdürülebilirlik”  kriterlerine göre yapılacak ön değerlendirme sonunda her kategoriden maksimum 20 olmak üzere toplam 40 iş fikri birinci aşamaya geçecek. Eğitim ve hazırlık sürecini takiben gerçekleştirilecek jüri sunumunda, ikinci aşamaya geçecek toplam 20 iş fikri belirlenecek.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’nın finali, 7 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle yapılacak.

Rektörün Mesajı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer’in “Değerli katılımcılar” seslenişiyle başlayan mesajı şöyle:

Üniversiteler, uygarlık yarışında ülkelerin öncü kurumlarındandır. Temel görevleri, ülkenin gereksinim duyduğu bilgili, eğitilmiş, nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar sonucu üretilen bilgiyi tüm insanlığın yararına sunmaktır.

Hacettepe Üniversitesi daha iyiyi yakalayabilmek için değişimi zorlayan ve katma değer üreten, görev tanımının sınırlarını aşmaya hazır bir üniversitedir. 'Daha ileriye, en iyiye…' anlayışı, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluş amaç, hedef ve kültürünü temsil etmektedir.

Değişim, gelişim ve yenilik; Hacettepe Üniversitesi Misyonu ve Vizyonu’nun vazgeçilmez bileşenleridir. Hacettepe, her alandaki birikimlerini toplum yararına sunmayı görev edinmiş bir üniversitedir. Bu çerçevede, toplumumuzun kazanımlarına ve geleceğine sahip çıkmak; kamu ve sanayi kuruluşlarına çözüm ortaklığı yapmak; bilginin ekonomide kullanımını sağlamak; sürdürülebilir büyümeyi, istihdam artışını ve toplumsal refahı garantileyen en önemli faktörlerden olan inovasyon oluşumlarını desteklemek; yeni ve ileri teknoloji geliştirmek; Üniversitemizin görev sıralamasında öncelikle yer almaktadır.

Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM), üniversitelerdeki akademik ve teknik bilgi birikimini endüstriye aktarma, üniversite-sanayi-uluslararası teknoloji ağları arasında ara yüz olma amacıyla kurulmuştur. HT-TTM, yenilikçi ve girişimcilere, fikirlerini uygulamaya dönüştürüp ticarileştirilmesi sürecinde de yardımcı olmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi ile HT-TTM’nin himayesinde düzenlenen 'Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması' ile yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için fikir aşamasından pazara kadar uzanan süreçte geniş kapsamlı olanaklarla desteklenmesi amaçlanmıştır.

Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler alanlarını kapsayan yarışmada dereceye girecek yenilikçi iş fikirlerinin sanayi üretimine dönebilmesi için geçirilecek zorlu ve maliyetli süreç; HT-TTM tarafından kolaylaştırılıp, rasyonelleştirilecektir. Paydaş firmalara, yarışma sonrası beğendikleri iş fikri sahipleri ile öncelikli görüşme imkânı da verilecektir.

Sizleri, sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek bir fikriniz varsa çeşitlilik ve fırsat zenginliği ile donatılmış Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na davet ediyor ve 'Dünyayı değiştirmek için hamle sırası sizde!' diyoruz.

Unutmayın, Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması'na başvurular, 25 Şubat 2015 tarihine kadar online olarak yapılabilecek. Yarışmanın finali ise 7 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle yapılacak.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hacettepehamle.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek fikirleri olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor