Girişimciler, "Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret" Kitabını Okudunuz mu?

Dünyada ve Türkiye'de her yıl düzenli olarak büyümeye devam eden e-ticaret ekosistemi, şüphesiz ki şu an cazip bir mecra durumunda. Yeni başlayan e-ticaret girişimcilerinin faydalanması için internet girişimciliği temelli bir e-ticaret başlangıç kılavuzu hazırlandı. Detaylar haberimizde..

Dünyada ve Türkiye'de her yıl düzenli olarak büyümeye devam eden e-ticaret ekosistemi, süphesiz ki şu an cazip bir mecra durumunda. Hem bireysel, hem kurumsal anlamda sayısız girişimcilik teşebbüsü ve düşüncesi mevcut.

Ancak her girişimcilik çabası girişime dönüşmüyor ya da her girişim başarılı olamıyor. Bunda en önemli sebeplerden birisi, e-ticaretle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan, yeterli etüd ve fizibilite çalışmasına girmeden sadece "iyi bir fikir" veya "sermaye" temelinden yola çıkmak oluyor.

E-Ticaret konusunda İnternette sayısız Türkçe kaynağa ulaşmak mümkün. Ancak yola henüz çıkmış olanların bu devasa bilgi yığının içerisinde işlerine yarayan bilgiyi ayrıştırması zor ve zahmetli bir süreç. E-Ticaretle ilgili yalın ve anlaşılır e-kitap sayısı ise yok denecek kadar az şu an. "Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret", bu eksikliği doldurmak adına İnternet girişimciliği temelli bir e-ticaret başlangıç kılavuzu olarak Ümit Büyükyıldırım tarafından hazırlanmıştı. Büyük beğeni gören "Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret" kitabı artık yazılı basını ile okuyucularını bekliyor.

E-Ticaret ekosistemi içerisindeki önemli kişilerden de destek ve olumlu tepkiler alan kitap, geçtiğimiz günlerde ekosistem içerisinde ücretsiz olarak dağıtılmak üzere sınırlı sayıda basılı olarak da çıktı.

Basılı yayınını okuyabileceğiniz "Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret" isimli kitabın içeriği e-ticaret ile ilgili önemli konulardan oluşuyor. İşte kitabın içeriği;

1. E-Ticarete Giriş E-Ticaret Nedir?
E-Ticaretin Avantajları
E-Ticaretin Dezavantajları
Küresel E-Ticaret
Türkiye'de E-Ticaret
E-Ticaret İş Modelleri
2. E-Ticarete Hazırlık
İş Planı Hazırlama
Girişimcilik ve Yatırımcı Süreçleri
3. Teknik Altyapı Hazır E-Ticaret Paketleri
E-Ticaret sitesi yazılımı ve hosting
ERP & CRM
E-Ticarette Güvenlik
Ödeme Sistemleri
4. Operasyon Tedarik Zinciri Yönetimi
Ürün Yönetimi
Lojistik ve Depolama
Sevkiyat ve Kargolama
5. Pazarlama Marka Yönetimi
SEM & SEO
Facebook Pazarlama
E-Posta Pazarlama
Diğer Dijital Pazarlama Kanalları
6. E-Ticaret Hukuku Türkiye'de e-ticaretin hukuki tarihçesi
E-Ticareti düzenleyen kanun ve uygulamalar

"Yeni Başlayanlar İçin E-Ticaret" isimli kitap hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.umityildirim.com web adresini ziyaret edebilir. Kitabın dijital versiyonuna ise ücretsiz olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi E-Ticaret sektöründe faaliyet gösteren veya bu sektöre yeni adım atmak isteyen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor