Türk Patent Enstitüsü'nden Üniversitelere Patent Eğitim Seti!

Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Patent Akademisi işbirliğiyle, üniversitelerde yapılan Ar-Ge faaliyetlerinde ve üretilen fikirlerin, buluşların koruma altına alınmasında ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiye ulaşılabilmek için Patent Eğitim Seti hazırlandı. Detaylar haberimizde..

Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Patent Akademisi işbirliğiyle, üniversitelerde yapılan Ar-Ge faaliyetlerinde ve üretilen fikirlerin, buluşların koruma altına alınmasında ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiye ulaşılabilmek için Patent Eğitim Seti hazırlandı.

Üniversite öğretim üyeleri tarafından kullanılmak üzere hazırlanan set; patent araştırmasından başvuru sürecine, fikri mülkiyet haklarından sınai mülkiyet hukukuna kadar patent sistemi hakkında zengin bir içeriği bünyesinde bulunduruyor.

Patente Dair Her Şey Var

Eğitim seti, üniversite öğretim üyelerinin, ‘bir patent başvurusu nasıl yapılır’, ‘patentler nasıl araştırılır’ gibi patent sistemi ile ilgili giriş dersi verebilmelerine imkan sağlayacak nitelikte hazırlandı.

Üniversitelerde sınai mülkiyet konusunda duyulan bilgi ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Eğitim Seti; üniversite öğretim üyelerine, araştırmacılara ve öğrencilere yeni fikirler üretmeleri ve bu fikirleri koruma altına almaları noktasında rehberlik ediyor.

Patent Eğitim Seti hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve sete başvurmak isterseniz www.tpe.gov.tr ve online.tpe.gov.tr web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi üniversite öğretim üyeleri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor