Yeni Yılda Kamu ve İş Dünyası Minik Mucitlerin Peşine Düşüyor!

İş dünyası örgütlerinin 2015 gündeminde minik mucitleri keşfetmek yer alıyor. Ekonomi Bakanlığı'nın da destekleyeceği organizasyonlarda 20 binden fazla genç yeteneğe ulaşılacak ve hedefte ise geleceğin özel yeteneklerini şimdiden sanayinin çarklarına ısındırmak var. Detaylar haberimizde..

Sanayicinin gündeminde Türkiye'deki minik mucitleri keşfetmek var. 2015'te başını sanayi odaları ve ihracatçı birliklerinin çektiği 20'den fazla kuruluş, minik mucitlere ulaşabilmek için 50'ye yakın organizasyon düzenleyecek.

Öğrencilerin dereceye girmek için mücadele edeceği yarışmalarda 20 bin gence ulaşılması planlanıyor. Hedefte ise geleceğin özel yeteneklerini şimdiden keşfederek, henüz okul çağındayken iş dünyasına ısındırmak var.

Bütçeler Arttı

Ekonomi Bakanlığı tarafından da özel olarak desteklenecek olan organizasyonların toplam bütçesinin bu yıl 1 milyon lirayı aşması bekleniyor. Bu konudaki en yakın çalışmalardan biri İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleştirilecek. İlk etapta tasarıma meyilli öğrencileri yakından ilgilendiren Doğal Taş Tasarım Yarışması'na başvurular başladı.

Bakanlık Devrede

Öğrenciler her bir konu başlığında ayrı ayrı değerlendirilirken;

  • Birinci olacak tasarıma 10 bin lira
  • İkinciye 7 bin 500 lira
  • Üçüncüye 5 bin lira

ödül verilecek.

Son başvuru tarihi; 6 Mart 2015 olan yarışmanın finali ise 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki çok sayıda oda ve borsa da 2015 için benzer yarışmalar planlıyor. Bu konudaki aktif odalar arasında yer alan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Küçük Mucitler Projesi" işbirliği protokolü imzalandı.

Organize sanayi bölgelerinin hedefinde de gençlere ulaşmak var. Ayrıca OSB'lerin içinde yer alan kreş ve okullarda da mini araştırma merkezleri yakın zamanda hayata geçecek. Öte yandan bazı sanayi kuruluşları ve özel eğitim merkezleri bu konuda ortak birimler de kurmaya başladı.

İstanbul'da faaliyet gösteren Mektebim Okulları, çocuklara özel Türkiye'nin ilk Mucit Akademisi'ni hayata geçirdi. Çocukların düşünsel gelişim becerilerini artırmayı amaçlayan birimde öğrenciler, yaratıcılıklarını ortaya koyarak geleceğin mucitleri olmaya hazırlanıyor.

Sabah kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor