Dünyanın En Büyük Elektronik ve Teknoloji Fuarı CES 2015 Kapılarını Açtı!

Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı 'Consumer Electronics Show (CES) 2015'in kapıları önce uluslararası basına açıldı. 140 ülkeden 3 bin 600'ün üzerinde teknoloji şirketinin yer aldığı fuar 6-9 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Detaylar haberimizde...

Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük elektronik ve teknoloji fuarı 'Consumer Electronics Show (CES) 2015'in kapıları önce uluslararası basına açıldı. 140 ülkeden 3 bin 600'ün üzerinde teknoloji şirketinin yer aldığı fuar, 6-9 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yeni icatlarla dikkat çeken bu yılki fuarda günlük hayatı kolaylaştırma amacıyla yola çıkan girişimciler, elektrikli patenlerden akıllı kemerlere kadar birçok yeni ürünü tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Fuara Türkiye'den sadece Vestel ve DC Cases isimli bir şirket katıldı. Vestel, televizyon başta olmak üzere akıllı ev sistemleri ve kablosuz medya ürünlerini dünya sahnesine çıkarırken, DC Cases ise el yapımı akıllı telefon, tablet, fotoğraf makinesi ve bilgisayar kılıflarını sergiliyor.

CES 2015'e, Fransa 119, Kanada 91, Hong Kong 85, Güney Kore 62, Almanya 44, İngiltere 40, Japonya 39, İsrail 34, Singapur 14, İtalya 10, Hindistan 7, Rusya 3 ve Yunanistan 1 şirketiyle fuara katılıyor.

Çok Yiyene Özel Kemer

Fransız Emiota tarafından geliştirilen ‘Belty’ adındaki akıllı kemerin üzerinde mikro motorlar bulunuyor. Bu motorlar, kemerin kullanıcıların üzerine göre ayarlanmasını sağlıyor. Kemerin üzerinde bulunan sensörler kullanıcıların yemek yemediğini anlıyor ve kemerin sıkılığını buna göre ayarlıyor. Buna ek olarak kemer bluetooth bağlantısıyla akıllı telefonlara bağlanarak kontrol edilebiliyor. Şu anda prototip aşamasında olan Belty, gelecek aylarda satışa çıkacak.

Elektrikli Paten

The Rollkers’ adındaki paten, daha hızlı yürümek isteyenler için geliştirildi. Patenin altında bulunan elektrikli motorlar ve dört tekerlek sayesinde, kullanıcılar koşma hızında yürüyebilecek. Bu patenin en büyük özelliği ise kullanıcıların ayakkabı çıkartmak zorunda kalmaması. Örneğin iş ayakkabısı giyilerek bu paten rahatlıkla kullanılabiliyor.

Daha İyi Uyku İçin Akıllı Bant

Uyku problemi çekenler ve uykuya daha hızlı dalmak isteyenler için ‘AcousticSheep’ geliştirildi. Dr. Wei-Shin Lai tarafından geliştirilen bu cihaz, bir kafa bandı gibi baş bölgesine takılıyor. Manyetik özel sensörlerle kullanıcıların beyin dalgalarını ölçen cihaz, buna göre müzik çalıyor. AcousticSheep’in içinde birçok müzik mevcut. Ancak isteyen kullanıcılar bluetooth ile cihazı akıllı telefonlarına bağlayarak kendi müziklerini de çalabiliyor.

Akıllı Biberon

The Slow Control’ adındaki şirket, bebeklerin daha sağlıklı beslenmesi için harekete geçti. Şirketin geliştirdiği akıllı biberon, bebeklerin ne hızda ne kadar süt içtiğini ölçüyor. Wi-Fi üzerinden internete bağlanan cihaz, bebeklerden topladığı veriyi, ebeveynleriyle paylaşıyor. Ebeveynler ise evden uzakta olsalar bile bebeklerinin nasıl beslendiğini takip edebiliyor.

18 Dakika Havada Kalabiliyor

Drone’ olarak bilinen insansız hava araçları konusunda DJI, en son modelini CES 2015’te tüketicilerin beğenisine sundu. Tamamen karbon fiber gövdeden yapılan DJI Inspire 1 adındaki model, 18 dakika boyunca havada kalabiliyor. Bu süre içindeyse 12 megapiksellik kamerasıyla 4K çözünürlükte video ve fotoğraf çekimi yapabiliyor. 360 derece dönebilen kamera ile gelen cihazın satış fiyatı ise 2900 dolar civarında.

360 Derece Çekim Yapıyor

Video alanında ürünler geliştiren ‘The Giroptic’ adındaki şirket, dünyada ilk olan ve aynı anda 360 derece video ve fotoğraf çekebilen  The Giroptic 360cam’i tanıttı. Üzerinde ‘balık gözü’ lensli üç adet 185 derecelik kamera bulunduran cihaz, üzerindeki sensörlerle çekilen görüntüleri birleştiriyor. Bu görüntüler ise Wi-Fi ile internet üzerinden canlı olarak izlenebiliyor.

Uçan Hoparlör

CES 2015’te dikkatleri üzerine çeken ses sistemleri arasında ‘Axxess CE Air2’ modeli vardı. Üzerinde bulunan mıktantıslarla itme gücü yaratan bu hoparlör, havada durarak çalışıyor. Ses ise kablosuz olarak hoparlöre iletiliyor. Axxess CE Air2, tüm akıllı telefonların yanı sıra internetten aldığı şarkıları da çalabiliyor.

Kurabiyelere 3 Boyutlu Baskı

Geçtiğimiz yıla damgasını vuran 3D (3 boyutlu) yazıcılara yeni bir model daha eklendi. XYZ adındaki modelin özelliği yiyeceklerin üzerine 3D baskı yöntemiyle şekiller çıkarabilmesi. Örneğin, bir dilim ekmeğin üzerine bu yazıcıyla istenilen şekilde çikolata sürülebiliyor.

Kapılar Artık ‘Cep’ten Açılacak

Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar artık kapıları açmaya da yarayacak. ‘Kevo’ adındaki akıllı kilit, Wi-Fi üzerinden evdeki internete bağlanıyor. Bu kilit için uyumlu olan uygulama, akıllı telefonlara indirilerek kapılar tek dokunuşla açılıyor. Hatta siz evinizde olmasanız bile gelen misafirlere kapınızı açabiliyorsunuz.

Çocuğunuzun Dişlerini Takip

Vigilant Rainbow’ adındaki şirket, çocukların dişleri çürümesin diye akıllı diş fırçası geliştirdi. Çocuklara uygun farklı renk seçeneklerine sahip olan bu model, bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanıyor. Cihaz hangi dişlerin daha fırçalandığını bile gösteriyor. Ayrıca Vigilant Rainbow’un uygulaması içindeki oyun öğeleriyle diş fırçalamayı eğlenceye çeviriyor.

Radikal kaynaklı CES 2015 haberimiz hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.cesweb.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji sever okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor