Huzurlarınızda 2015'te Hayatımıza Girecek 5 Teknoloji!

Yapay zeka,robotlar,bataryalar,katlanabilir ekranlar ve ev otomasyonu. Hemen hepsi için de çok büyük ve devrimsel bir yenilik ile tüm insanlığı etkilemelerini hala heyecanla bekliyoruz. Görelim bakalım 2015’de bunlardan biri veya birkaçında büyük bir olayla karşılaşacak mıyız? Detaylar haberimizde..

2014 yılı boyunca teknoloji alanlarında çok ilginç gelişmelere ve ürünlere tanık olduk ama hala bazı konularda çok hızlı ve büyük gelişmeleri bekliyoruz.

Yapay zeka, robotlar, bataryalar, katlanabilir ekranlar ve ev otomasyonu. Hemen hepsi için de çok büyük ve devrimsel bir yenilik ile tüm insanlığı etkilemelerini hala heyecanla bekliyoruz. Görelim bakalım 2015’de bunlardan biri veya birkaçında büyük bir olayla karşılaşacak mıyız?

1. Yapay Zeka

Kategorilerin içinde en ümit vaat edeni ama potansiyel olarak en tehlikelisi bu. Şimdilik Cubic benzeri sanal dijital asistanları evlerimizde görmeye başladık. İleride bunlar daha da akıllanıp insanlara her türlü ihtiyaçları ile ilgili zekice yardımlarda bulunabilecekler. Ama peki en ileri görüşlü girişimcilerden Elon Musk neden bizi yapay zekanın tehlikelerine karşı uyarıyor olabilir ki?

2. Robotlar

Yapay Zeka ile bağlantılı bir başka konu da robotlar. Endüstriyel alanlarda her türlü ağır işi yapan robotların yanında, evlerimizde hala yaygın olarak kullanmaya başlayamadık robotları. Knightscope K5 gibi robot güvenlik görevlileri veya karate öğrenmeye çalışan insansı ATLAS gibi modelleri hemen her gün ekranlarda görüyoruz. Ama hala hayatımızı değiştirecek o robot devrimine gelemedik bir türlü. 2015 nasıl yeni robotlara gebe bakalım?

3. Bataryalar

Günümüzün her türlü mobil cihazının en büyük derdi bataryalar. Akıllı saatlerin gelişi ile iyice ön plana çıkan batarya kapasitelerindeki sıkıntı nasıl çözülecek? Şu anda en yaygın olan lityum-iyon tip bataryalar yerini acaba esnek türde çözümlere mi, kumdan üretilecek yeni ürünlere mi, yoksa sadece ilginç şekillerde telefonumuzu şarj eden yenilikçi cihazlara mı bırakacak, göreceğiz?

4. Katlanabilir Ekranlar

Cihazlarımızın ilk bakışta en önemli noktası, ekranları. İster akıllı telefon olsun, isterse televizyon, onlarla etkileşime girdiğimiz ana alan olan ekranlar gelişmeye devam ediyor. Son trend; katlanabilir veya kıvrılabilir ekranlar. Ama hala bir iki örnek dışında bu konuda hayatımızı değiştirecek ürünü göremedik. Hani o kıvırıp kolumuza takacağımız esnek ekranlı telefonlar ve saatler?

5. Ev Otomasyonu

Tüm evimize hükmedecek akıllı ve uzaktan yönetilebilir bir ev otomasyon sistemi bekliyoruz hala. Piyasaya bakarsanız, son birkaç senedir çıkmış o kadar çok çeşitli ürün var ki. Ama hiçbiri diğerleri ile konuşma, anlaşma ve beraber çalışma alanında başarılı değil. Büyük markalar ev otomasyonu pazarını kaplamaya çalışırken, kendi standartlarını ve altyapılarını getiriyorlar. Ama ortak bir standart oluşamadığı için hala evimizi akıllı hale getiremedik. O mucizevi akıllı ev çözümünü hala bekliyoruz.

Milliyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor