TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Programlarından Haberdar mısınız?

TÜBİTAK ile BMBF-IB arasındaki işbirliği çerçevesinde oluşturulan 2+2 Programı kapsamında, Türkiye'den en az bir ve Almanya'dan da en az bir üniversite/araştırma kuruluşu ile bir sanayi kuruluşu tarafından sunulan Ar-Ge projelerinden uygun bulunanlar TÜBİTAK ve BMBF-IB tarafından desteklenecek.

Bilim ve teknoloji alanında çeşitli ülkelerle hükümetlerarası ya da kurumlararası düzeyde imzalanan ikili işbirliği anlaşmaları mevcut. Söz konusu anlaşmalar çerçevesinde ortak araştırma projeleri desteklenmekte ve izlenmekte, ortak bilimsel toplantılar, uzman değişimleri, çalışma ziyaretleri v.b gibi etkinliklere maddi destek sağlanmakta.

TÜBİTAK İliki İşbirliği Programını pek çok ülkeyle yürütüyor ve şuan 13 ülkeyle yürütülen programın başvuruları açık durumda ve bu ülkelerden birisi de Almanya.

TÜBİTAK ile Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, Uluslararası Ofisi (BMBF-IB) arasındaki işbirliği çerçevesinde oluşturulan 2+2 Programı kapsamında, Türkiye'den en az bir üniversite/araştırma kuruluşu ile bir sanayi kuruluşu; Almanya'dan da en az bir üniversite/araştırma kuruluşu ile bir sanayi kuruluşu tarafından sunulan Ar-Ge projelerinden uygun bulunanlar TÜBİTAK ve BMBF-IB tarafından desteklenecek.

Program kapsamında desteklenecek alanlar aşağıda yer almakta:

  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Üretim Teknolojileri (ICT and Production Technologies)
  • Ulaşım (Transport)
  • Çevre Teknolojileri (Environmental Technologies)
  • Sağlık Araştırmaları, Biyoteknolojiyi içerecek şekilde (Health Research Including Biotechnology)
  • Yenilenebilir Enerji (Renewable Energy)
  • Beslenme ve Tarım (Nutrition and Agriculture)

TÜBİTAK, Proje Konsorsiyumunda yer alan Türk proje katılımcılarının oluşturduğu her bir projeye, 150.000 Euro ile 450.000 Euro karşılığı Türk Lirası arasında destek sağlayacak. BMBF de proje konsorsiyumundaki Alman katılımcılara yukarıda belirtilen limitler çerçevesinde destek sağlayacak. Proje süresi en fazla 3 (üç) yıl olacak.

Söz konusu program çerçevesindeki proje önerilerinin 2 Mart 2015 tarihine kadar TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı – İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü'ne teslim edilmesi gerekiyor.

TÜBİTAK tarafından yürütülen ikili işbirliği programları kapsamında yapılacak proje başvuruları tamamen elektronik sistem üzerinden yürütülmeye başladığından posta ile yapılan başvurular bundan böyle dikkate alınmayacak.

Unutmayın, Almanya Araştırmalar Konseyi DFG ile yapılan ikili işbirliği programına başvurular 2 Mart 2015'de sona eriyor.

2+2 Programına ilişkin duyurulara, proje öneri formlarına ve Uygulama Esasları'na www.tubitak.gov.tr web adresinden ulaşabilir, başvuru işlemlerinizi ise uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Diğer türm ülkelerle yapılan İkili İşbirliği Progralarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor