CaseCampus İle Girişimciliği Gerçek Hikayelerden Öğrenin!

Endeavor Türkiye, JP Morgan Chase Vakfı’nın desteğiyle Türkiye’de ilk kez başarılı girişimcilerin gerçek öykülerinden derlenen CaseCampus vaka çalışmaları programını genç girişimci adaylarının başvurusuna açtı! Detaylar haberimizde...

Endeavor Türkiye, JP Morgan Chase Vakfı’nın desteğiyle Türkiye’de ilk kez başarılı girişimcilerin gerçek öykülerinden derlenen CaseCampus vaka çalışmaları programını genç girişimci adaylarının başvurusuna açtı!

Endeavor Türkiye, girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak düşünen tüm üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile yeni mezunları başarılı Endeavor Türkiye girişimcilerinin gerçek hikayeleriyle yepyeni ve inovatif bir ortamda buluşturuyor.

Endeavor Türkiye, bir süredir hazırlıklarını, Türkiye’nin bu alanda önde gelen devlet ve özel üniversitelerinden akademisyenlerin katılımıyla yürüttüğü “CaseCampus” vaka çalışmaları programını başlatıyor.

CaseCampus Programı’nın tüm katılımcıları, girişimciliği Türkiye’de ilk kez Türk girişimcileriyle hem online içerik modülleri hem de yüzyüze düzenlenecek konferanslarla öğrenecekler.

CaseCampus Nasıl Bir Program?

CaseCampus Programı'nda her biri önemli başarılara imza atmış Türk girişimcileri; bugüne kadar yaşadıkları süreçleri, zorlukları, başarıları ve mücadeleleri girişimci adaylarıyla paylaşacak.

Usta girişimcilerin tüm öyküleri, yazılı vaka çalışmaları ve videolu anlatımlarla online bir platformda canlı forum tartışmalarıyla birlikte sunulacak. Böylece, yaşanmış girişimcilik öyküleri, yeni girişimci adaylarına deneyimsel bir öğrenim fırsatı sunacak. Ayrıca program, kendi iş fikrini hayata geçirmek isteyen seçili sayıdaki mezununa Endeavor Türkiye Mentorları’ndan destek alma ve Endeavor Türkiye Girişimci Şirketleri’nde staj yapma şansı tanıyacak.

Program Amaçları

  • Öğrencileri en iyi uzman ve kaynaklarla buluşturmak,
  • Öğrencilerin uygulamalı öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek,
  • Girişimcilik akademisyenlerini, farklı disiplinlerden gelen öğrencileri, girişimcileri ve ekosistemin önemli oyuncularını bir network ortamında buluşturmak,
  • Günümüzün ve geleceğin inovatif iş dünyası liderlerini güçlendirmek,
  • Girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak ele almaya destek vermek.

Başvuru Süreci

Endeavor Türkiye, ilk yılında seçili 60 kişiye sağlanacak Program’dan tamamen ücretsiz faydalanmak ve girişimcilik ekosistemiyle tanışmak isteyen girişimci adaylarını CaseCampus Programı’na başvurmaya çağırıyor.

Başvurular, 12 Aralık 2014 – 09 Ocak 2015 arasında açık olacak. Program, tüm üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden öğrenci ve mezunlara açık olacak. Başvuru Formu’nu eksiksiz olarak dolduran ve kriterlere uygun tüm adaylarla Ocak ayı boyunca telefon ve yüzyüze mülakatlarla değerlendirmeler devam edecek. CaseCampus Programı’na katılmaya hak kazananlar Şubat 2015’te duyurulacak ve 14 hafta sürecek Program, Şubat 2015 sonu başlayıp Haziran 2015’te tamamlanacak.

Kimler Başvurabilir?

  • Üniversite 3. veya 4. sınıf lisans öğrencisi olan veya bir lisans programından en fazla 5 yıl önce mezun olan,
  • En fazla 30 yaşını doldurmuş olan,
  • Kendi girişimini başlatmaya hevesli olan ya da girişimcilik ekosistemine ilgi duyan,
  • Şubat – Haziran 2015 arası devam edecek eğitim programının İstanbul’da gerçekleştirilecek konferanslarına katılabilecek olan,
  • Konferanslar dışındaki tüm programı online bir platform üzerinden takip edebilecek olan.

CaseCampus Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi usta girişimciler ve yeni genç girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor