Girişimciler, Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Aranıyor!

TOBB, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini, dünyanın en hızlı büyüyen şirketleriyle biraraya getirecek. TOBB, AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde düzenlenen “Türkiye 100” yarışmasına 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Detaylar haberimizde..

TOBB, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini, dünyanın en hızlı büyüyen şirketleriyle biraraya getirecek. TOBB, AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde düzenlenen “Türkiye 100” yarışmasına 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Yarışmada ilk 100’e giren firmalara küresel ortaklıkların kapısı açılırken, uluslararası platformda tanıtım imkânı sağlanacak. ​
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu projenin önemine dikkat çekerek, “Anadolu’nun her tarafında doğru fırsatları gören girişimcilerimiz var. Bu yarışma da hızla büyüyen KOBİ’lerimiz için çok önemli bir fırsat ” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), merkezi ABD’de bulunan AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde “Türkiye 100” yarışmasının ikincisini gerçekleştiriyor. Yarışmaya başvuranlar arasından 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en hızlı arttıran 100 şirket seçilecek.

“Türkiye 100” yarışması ile başarılı şirketlere uluslararası düzeyde görünürlük kazandırmak ve bu şirketlerin küresel ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amaçlanıyor. Listeye girmeye hak kazanan şirketler her yıl Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen Harvard Girişimcilik Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacaklar.

AllWorld Network’ün dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirdiği “Türkiye 100” benzeri yarışmaların kazananlarıyla bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar. Yarışma ile ayrıca Türkiye 100 şirketlerinin başarı öykülerinin genç nesillere ilham kaynağı olması ve onları girişimci olmaya teşvik etmesi de hedefleniyor.

Hisarcıklıoğlu: “Girişimcilerimiz Dünyaya Tanıtılacak”

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, girişimciliğin geliştirilmesi meselesinin TOBB’un en önemli önceliklerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin girişimci sayısının artması ile birlikte daha fazla büyüyeceğine inandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2023 yılında dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmamızın anahtarı girişimciliktir.
Anadolu’nun her yanında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimcimiz var. Bu girişimcilerimiz en büyük varlığımızdır. TOBB’un öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network’ün yürüttüğü Türkiye 100 Projesi’yle bu girişimcilerimiz dünyaya tanıtılacak”
diye konuştu.

Yarışmaya Başvuru Koşulları

"Türkiye 100" yarışmasına 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek. Yarışmaya katılım koşulları ise şöyle:

  • Türkiye 100’e başvuracak şirketler, en az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2013 itibariyle en az 500.000 ABD doları gelire/ciroya sahip olmalı ve 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en az %10 artırmış olmalı.
  • Bağımsız, özel, halka açık olmayan ve kar amaçlı bir şirket, ortaklık veya şahıs şirketi olmalı.
  • Şirket merkezi Türkiye'de olmalı. Ancak şirket yasal olarak başka bir yerde şirketleşmiş olabilir. Yabancı bir şirketin şubeleri yarışmaya başvuramaz.
  • Şirketin yerli veya yabancı yatırımcıları olabilir, ancak hisselerinin %51’i veya daha fazlası bir halka açık şirkete veya herhangi bir ülkenin devletine ait olmamalı.
  • Şirket kar amacı gütmeyen bir kuruluş, holding şirketi, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren bir şirket olmamalı.
  • Bir holdingin sahip olduğu, ancak bağımsız tüzel kişilik durumuna sahip işletmeler başvuruda bulunabilir.

Unutmayın, "Türkiye 100" yarışmasına başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. 2013'ün en hızlı büyüyen 100 şirketini merak eden okurlarımız buradaki haberimizi inceleyebilirler.

"Türkiye 100" yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz turkiye100.tobb.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru işlemlerinizi ise buradan ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi şirket sahibi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor