Türkiye'nin İlk Milli Hızlı Treni İçin Hazırlıklarda Sona Gelindi!

Türkiye’nin ilk hızlı milli treni için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Trenin üretimi için hazırlanan tesis 200 metre uzunluğunda ve üç hattan oluşuyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk hızlı milli treni için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Trenin üretimi için hazırlanan tesis 200 metre uzunluğunda ve üç hattan oluşuyor.

TÜLOMSAŞ tarafından yapılacak Türkiye’nin ilk milli yüksek hızlı treni için hazırlıklarda sona gelindi. 17 Aralık 2013 tarihinde Ankara Garı’nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Türkiye’nin ilk milli yüksek hızlı trenin yapılacağı TÜLOMSAŞ'ta içinde üç hat bulunan ve aynı anda iki yüksek hızlı trenin üretileceği üretim tesisi kullanılır duruma getirildi.

2018'e Kadar Toplam 106 Set Üretilecek

60 ay sürecek olan proje sonunda 250 km/s hızda Türkiye’nin ilk yerli treni TÜLOMSAŞ’ta üretilecek. Proje kapsamında 2018 yılına kadar toplam 106 set üretilecek. 150 bilim adamı, 536 mühendis ve 245 diğer çalışan olmak üzere toplam 931 kişi projeyi hayata sokacak.Proje için oluşturulan Milli Tren Çalışma Grubunun proje yürütücülerinden biri de TÜLOMSAŞ olacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi projenin ortağı olurken TÜBİTAK, ASELSAN ve Eskişehir Raylı Sistemler Kümesi (RSK) projenin paydaşı olarak milli hızlı tren için çalışacak.

TÜLOMSAŞ tarafından Milli Yüksek Hızlı Tren için proje yapımı danışmanlık hizmeti alınması için ihaleye çıkıldı.

2.5 Milyar Dolarlık Katkı Yaratacak

İlk milli hızlı trenin TÜLOMSAŞ’ta üretilmesi ile ülke ekonomisine toplamda yaklaşık olarak 2,5 milyar dolarlık bir katkı yaratılması hedefleniyor.

İlk Milli Hızlı Trenler Eskişehir'de Test Edilecek

TÜLOMSAŞ tarafından üretilecek olan ilk milli hızlı trenler ise Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi ve bu merkez içinde yer alan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’nde (URAYSİM) test edilecek. Alpu’da yapılması planlanan test merkezinin hayata geçmesi ilk milli yüksek hızlı tren üretimi için büyük önem taşıyor. TÜLOMSAŞ’ta üretilecek olan hızlı trenler yine Eskişehir’de test edilerek katma değer yaratılacak.

TÜLOMSAŞ hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tulomsas.com.trweb adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor