İTÜ ARI Teknokent, 8 Start-up Teknoloji Şirketini, ABD'de Globalleştirecek

İTÜ ARI Teknokent, vizyonu ölçeğinden daha büyük olan, yolun başındaki teknoloji şirketlerine, bu yıl ilk kez uygulamaya başladığı İTÜ GATE I Start-Up Challenge Programı ile dünyanın kapılarını açıyor. Detaylar haberimizde..

İTÜ ARI Teknokent, vizyonu ölçeğinden daha büyük olan, yolun başındaki teknoloji şirketlerine, bu yıl ilk kez uygulamaya başladığı İTÜ GATE I Start-Up Challenge Programı ile dünyanın kapılarını açıyor.

Bu yıl İTÜ ARI Teknokent ekosistemindeki 17 aday şirket arasından seçilen 8 firmanın, 12 Ocak’ta Chicago’da başlayacak ve San Francisco’da devam edecek olan uluslararası iş geliştirme yolculuğu yaklaşık bir ay sürecek. Firmalar, global yatırımcılarla buluşarak, iş ortaklığı fırsatlarını görüşme, şirketlerini ve teknolojilerini globalleştirme; bir anlamda “Amerikan Rüyası”nı gerçeğe dönüştürme olanağı elde edecekler.

Uluslararası ağlara açılma, eğitim ve kamp programı, yurtdışı iş geliştirme desteği ve yabancı yatırımcılarla buluşma fırsatlarını bir arada sunan ITU GATE | Start-Up Challenge Programı’nın ABD’ye gidecek ilk katılımcıları belli oldu.

İTÜ ARI Teknokent ekosistemi içinde, hızlı bir teknolojik ve ekonomik gelişim gösteren şirketlerden;

  • BODRU,
  •  BORDA,
  • INGENIOUS,
  • INVENT,
  • NANOKOMP,
  • RASYONET,
  • SBS
  • SENTROMER

toplam 17 aday şirket arasından seçilerek, ilk ABD yolcuları oldular.

ITU GATE I Start-Up Challenge Programı için seçilen şirketler, ABD’deki iş geliştirme faaliyetlerini, dünyanın en önemli girişimcilik merkezlerinden Chicago 1871 ve San Francisco’daki Parisoma’da, İTÜ ARI Teknokent tarafından sağlanan modern çalışma ortamlarında yürütecekler.

Dünyanın en önemli girişimcilik üssü kabul edilen ve başarılı bir çok girişim hikayesine ev sahipliği yapan bu iki merkezde,  bir ay boyunca önemli uluslararası girişimciler ile aynı çalışma ortamını soluma fırsatı elde ederek, değerli deneyimler kazanacaklar. ABD yolculuğu için, şirket temsilcileri Kasım ayı başından itibaren, İş Modeli Geliştirme’den, Pazar Araştırması’na kadar bir çok konuyu kapsayan mini MBA eğitimi ile uluslararası uzmanlardan mentorluk ve danışmanlık destekleri aldılar.

22 Aralık’ta başlayacak ABD Planlama Kampı’nda ise, seçilen 8 firma için, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent’in gücüyle uluslararası ağlara açılma ve kendi sektörlerinden doğru yatırımcılarla tanışma imkanı yaratacak randevu organizasyonları yapılacak.

ITU GATE I Start-Up Challenge katılımcıları, 12 Ocak’tan itibaren Chicago ve 24 Ocak’tan itibaren San Francisco’ da yatırımcılarla buluşma olanağı elde edecek ve yurtdışı iş geliştirme faaliyetlerine yönelik toplantılar gerçekleştirecekler. 19 Ocak’ta Chicago 1871 ve 5 Şubat’ta ise San Francisco Parisoma’da Sunum Günleri düzenlenecek.

ITU GATE I Start-Up Challenge katılımcılarına, dünyaya açılma süreçlerindeki İTÜ ARI Teknokent desteği, ABD dönüşünde de sürecek.

Programın, KOBİ ölçeğinde olan ve Ar-Ge süreçleri sonucunda ürünleri hazır hale gelmiş firmaları hedeflediğini vurgulayan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, “Seçilen firmalar, 2015 yılı Ocak ayı boyunca ABD’nin Chicago ve San Fransisco kentlerinde, uluslararası yatırımcılarla buluşma imkanına sahip olacaklar” dedi. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Çolpan, “Teknoloji tabanlı KOBİ’lerimizin dünya pazarına açılarak, dünya markası olma yolunda uluslararası yatırım almalarını ve Türkiye’ye katma değer yaratacak, başarı hikayeleri oluşturmalarını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Girişimci KOBİ’lere Uluslararası Uzmanlardan Profesyonel Destekler Sağlanacak

İTÜ ARI Teknokent İş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz da, “Türk girişimcileri ABD’yle tanıştıran bu programda, genç yenilikçi şirketler dört kriter üzerinden değerlendiriliyor: Küresel bir soruna çözüm arama gayreti, satmaya hazır olmak, İngilizce konuşma becerisi ve genç yenilikçi şirkete tam zamanını ayırabilmek. ITU GATE | Start-Up Challenge Programı’na katılacak firmalar ile birlikte çalışarak, dünyaya açılmanın kapısında, uluslararası tecrübeye sahip, çoğunluğu yurt dışında ve özellikle ABD’de çalışan profesyoneller tarafından sağlanacak destekler ile  ümit vaat eden yeni şirketlerin geliştirilmesi ve ABD pazarına tanıtılmasını hedefliyoruz.” dedi.

ITU GATE I Start-Up Challenge Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itugate.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimci kobilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor