ARDEB 2015 Yılı Başvuru Tarihleri Belirlendi!

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen proje destek programlarının 2015 yılı başvuru tarihleri belirlendi. Detaylar haberimizde..

Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen proje destek programlarının 2015 yılı başvuru tarihleri belirlendi.

ARDEB’in Yürüttüğü Destek Programları

  • 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemek.

  • 3501-Kariyer Geliştirme Programı

Kariyer Geliştirme Programı’nın (3501) amacı; kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını proje desteği vererek teşvik etmek. 21. yüzyılın akademik önderliğini yüklenecek genç araştırmacıların çalışmaları desteklenerek, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyimizin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması amacına yönelik bir program.

  • 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı

1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı’nın  amacı; ülkemizde ihtiyaç duyulan, teknolojik dışa bağımlılığımızı azaltacak ve/veya ülkemizin rekabet gücünü artıracak ulusal/uluslararası yeni bir ürün/süreç/yöntem/model geliştirme amacına yönelik uygulamalı araştırma ve/veya deneysel geliştirme projelerinin desteklenmesi.

ARDEB’in yürüttüğü destek programlarından; 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, 3501-Kariyer Geliştirme Programı ve 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı başvurularının online ve basılı kopya olarak yapılması gerekmekte.

ARDEB tarafından yürütülen proje destek programlarının 2015 yılı başvuru tarihleri;

ARDEB 2015 BAŞVURU TARİHLERİ
I. Dönem   II. Dönem
 Online Başvuru
 6 Mart 2015  Online Başvuru  4 Eylül 2015
 Basılı Kopya  13 Mart 2015

 Basılı Kopya

 11 Eylül 2015

2015 yılı  "1. dönem"  online proje başvuruları 16 Ocak 2015 tarihinden itibaren, "2. dönem" online proje başvuruları ise 15 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yapılabilecek.

TÜBİTAK destekleme programları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimiz destekleme programlarından faydalanmak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor