Türk Şirketi Blesh, Apple İçin Geliştireceği Teknolojiyi Dünyaya Satacak!

Geçtiğimiz yıl kurulan ve henüz bir yaşında olan Türk mobil teknoloji şirketi Blesh, iBeacon teknolojisi üzerine geliştirdiği ürün ve Ar-Ge çözümleriyle Türkiye’de önde gelen marka ve şirketlere lider rolüyle danışmanlık ve hizmet sunuyor. Detaylar haberimizde..

Geçtiğimiz yıl kurulan ve henüz bir yaşında olan Türk mobil teknoloji şirketi Blesh, iBeacon teknolojisi üzerine geliştirdiği ürün ve Ar-Ge çözümleriyle Türkiye’de önde gelen marka ve şirketlere lider rolüyle danışmanlık ve hizmet sunuyor. 33 ilde 30’u aşkın AVM; mağaza, restoran ve şube gibi 2000’den fazla noktada 3000’i aşkın iBeacon cihazı ile iş ortaklarına anlık konum bazlı iletişim ve pazarlama yapma imkanı sağlıyor.

Blesh’in çözümlerini kullanan markalar mobil uygulamaları üzerinden tüketicilerin akıllı telefonlarına kampanya mesajları yollayarak satış ve karlılıklarını artırabiliyor. Ayrıca, iBeacon cihazları ile sürekli etkileşimde olan Blesh’in yazılım çözümü, tüketicilerin mağaza içindeki gezinti rotasını ve sürelerini belirleyerek ortaya koyduğu verilerle iş geliştirme ve strateji oluşturma noktasında şirketlere önemli kazanımlar sunuyor.

Bluetooth teknolojisinde uzmanlık sağlayan ve iBeacon cihaz üretimi ve mobil yazılımları alanında çalışmalar yürüten Blesh, Türkiye’deki ilk Apple onaylı iBeacon teknoloji sağlayıcısı olarak dikkat çekiyor.

Blesh’in kurucuları olan Devrim Sönmez, Uğur Gökdere ve Selçuk Kızılkaya, Blesh’in global bir şirket olmasını hedefliyor.

Turgut Gürsoy, Ali Sabancı, Emre Berkin ve Kemal Cılız da Blesh’e Yatırım Yaptı

Blesh’e kuruluş sürecinde inanan ve ilk yatırımcı olarak destek olan Turgut Gürsoy’un ardından, Ali Sabancı liderliğindeki ve aralarında Emre Berkin ile Kemal Cılız’ın da bulunduğu yeni melek yatırımcılar destek verdi. Bu önemli isimlerin katkısı ile Blesh global arenada gücünü artırarak iBeacon alanında dünyaya teknoloji ihraç edecek.

Silikon Vadisi’ne Davet Edilen Blesh, Bluetooth SIG’nin Çözüm Ortağı Oldu

Bluetooth 4.0 teknolojisinin duyurulmasından hemen sonra kurulan ve global bir vizyon ortaya koyan Blesh, DenizBank için geliştirdiği ve fastPay mobil cüzdan uygulamasıyla kapalı alanlarda ödeme imkanı sunan çözümü ile Amerika’ya Silikon Vadisi’ne davet edildi. Bluetooth Special Interest Group’un (Bluetooth SIG) düzenlediği Bluetooth World etkinliğine katılan Blesh, Bluetooth SIG Commitee’ye dahil oldu.

Türkiye’nin Gıda, Bankacılık ve Teknoloji Devlerinden iBeacon’a Büyük İlgi

Blesh’in sunduğu iBeacon çözümleri odağında işbirliği yaptığı markalar arasında Hürriyet, DenizBank, Tanı, Koçtaş, Garanti Bankası, Migros, Samsung, Simit Sarayı, İddaa, fastPay, Gloria Jean’s Coffee, Caffé Nero ve Mekanist gibi çok sayıda önemli şirket yer alıyor. Şirketlere özel çözümler geliştiren Blesh’in iddiası daha karlı şirket operasyonlarına katkı sağlamak.

Mağazaların İçinde Akıllı Telefonlar ve Tabletlerden Ödeme Artacak

Kısa bir süre önce Apple tarafından duyurulan ve mobil ödeme konusunda yeni bir dönem başlatan Apple Pay teknolojisini iBeacon teknolojisiyle ABD’de çalıştırma başarısını da gösteren Blesh, iBeacon aracılığıyla kendilerine ulaşan bildirimler üzerinden tüketicileri ödeme yapmaları için gerekli mobil ödeme yazılımına (Passbook) yönlendirecek. Böylece tüketicilerin anlık haberdar oldukları indirim gibi kampanyalar, satışa daha hızlı dönüşecek. Bu noktada Blesh, mevcut teknolojinin kasa entegrasyonları üzerinde de çalışıyor.

2015 Yılında Beacon Teknolojisi Dünyada Etkisini Artıracak

iBeacon teknolojisi 2015 yılında deneme sürecinden çıkarak zincir mağazalar başta olmak üzere pek çok marka tarafından aktif olarak kullanılmaya başlanacak. Businesss Insider’ın raporuna göre; 2015 yılında BLE (Bluetooth Low Energy) uyumlu cihaz sayısı 1 milyarı aşacak önümüzdeki 5 yıl içinde Beacon sektörü %287 büyüyecek. 2018 yılında, 3,5 milyon adedi perakendeciler tarafından kullanılan toplan 4,5 milyon adet Beacon cihazı olacak.

Blesh Apple Watch ve Gear 2 için Ürün Geliştirecek

Giyilebilir teknolojilerin hayatımıza girmeye başlamasıyla bu ürünler üzerinden daha çok iletişime geçeceğiz. Bunda da lokasyon bazlı iletişimin rolü büyük olacak. Blesh bu konuda da liderlik yapabilmek adına yeni ürünlerle ilgili araştırma yapan ve uygulama geliştiren bir ekip kurdu ve bu ekip, Samsung Gear 2 üzerindeki çalışmalarının yanısıra önümüzdeki sene çıkacak Apple Watch ve Gear S için de araştırmalara başladı.

Nesnelerin İnternet’i Blesh İçin Ayrı Bir Pazar Olacak

Son dönemde dünyada olduğu gibi Türkiye’de de heyecan uyandıran ve çok konuşulan konuların başında gelen Nesnelerin İnterneti, insan hayatını yakından etkileyecek. Günlük yaşama daha fazla kolaylık getirecek olan bu teknolojik devrimin altında ise yine Blesh’in uzmanlaştığı ve sensörler üzerinden gerçekleşen etkileşim yani BLE (Bluetooth Low Energy) teknolojisi yatıyor. Cisco tarafından ortaya konan verilere göre 2020 yılında 50 milyar cihaz İnternet’e bağlı olacak ve Türkiye’de de bu alanda en önemli oyunculardan birisi de Blesh olacak.

Google iBeacon’a Rakip Physical Web’i Duyurdu, Blesh Ekibi Harekete Geçti

Google’ın yeni duyurduğu ve iBeacon’a cevap olarak nitelendirilen Physical Web için de Blesh ekibi yurtdışındaki partnerleriyle çalışmaya başladı. Her ne kadar ilk aşamada Apple teknolojisini duyursa da mobil dünyada Android’in yaygın olarak kullanılması da pazardaki dinamikleri her an değiştirebilecek güçte gözüküyor. Bu noktada Blesh, lider rolünü sürdürmek için Physical Web üzerine de odaklanıyor.

DenizBank ile Blesh’ten Dünyada Bir İlk

DenizBank şubelerine yerleştirilen Blesh iBeacon cihazları sayesinde, bankanın şubelerine maksimum 50 metrelik mesafeden geçen müşteriler şubeye girmeden sıra alma kolaylığı yaşıyor. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen bu uygulama ile DenizBank mobil uygulamalarını yüklemiş olan DenizBank müşterileri daha şubelere girmeden sıra alabilecek. Bu teknolojiyle şubeye girmeden sıra alma avantajının yanı sıra DenizBank üye iş yerlerine yerleştirilen cihazlar sayesinde, söz konusu iş yerindeki fırsatlar fastPay mobil cüzdan uygulaması kullanan müşterilerle paylaşılabiliyor.

Migros ile Blesh’ten Önemli İşbirliği

Migros, Maslak’ta yer alan Uniq İstanbul’da açılan mağazasında iBeacon teknolojisini kullanarak Türkiye’de bu teknolojiyi kullanan sayılı markalar arasına girdi. iBeacon teknolojisi odağında Blesh ile çalışan Migros, alışveriş deneyimini bir üst noktaya çıkaracak yeni nesil teknolojileri bu mağazası ile müşterileriyle buluşturuyor.

Yeni nesil mağazada yer alan iBeacon cihazları ile müşteriler mağazaya girdikleri anda hoş geldiniz mesajı ile karşılanıyor ve Migros fırsatlarını akıllı cihazlarından anında görebiliyor. Farklı noktalara yerleştirilen cihazlar sayesinde müşteriler ilgili reyonun önünden geçerken o reyona özel cazip fırsatlardan ve yeni ürünlerden anında haberdar olabiliyor. Bu teknolojiden yararlanmak için müşterilerin Migros’un ücretsiz olan “Alışveriş Rehberim” uygulamasını akıllı telefonlara veya tablet bilgisayarlarına yüklemeleri ve cihazlarının Bluetooth’unu açmaları yeterli oluyor.

Koçtaş ve Blesh İşbirliğiyle Yepyeni Bir Alışveriş Deneyimi

Ev geliştirme perakendeciliği lideri Koçtaş ve Tanı, Blesh ile yaptığı işbirliği ile müşterilerine farklı bir alışveriş deneyimi sunuyor. Koçtaş, Cevahir mağazasına yerleştirdiği iBeacon cihazları ile mağazadaki müşterilerini kampanyalar hakkında haberdar ederken, aynı zamanda müşterilerin gezdikleri reyona ait özel bildirimler almasını da sağlayarak kişilerin alışveriş deneyimini özelleştiriyor. Tüketicilere yepyeni bir alışverişi deneyimi sunan bu işbirliği aynı zamanda iş zekâsı raporları ile mağaza ziyaretçilerinin en çok gezdiği rotaları belirlenmesini sağlıyor. Koçtaş, Tanı ve Blesh bu raporlar ışığında önümüzdeki dönemde mobil ödeme entegrasyonları ve sadakat programları konusunda da adımlar atacak.

iGaranti Müşterileri iBeacon’la indirim kazanıyor

Türkiye’nin lider bankalarından Garanti, ödüllü mobil bankacılık uygulaması iGaranti ile birlikte Blesh’in iBeacon cihazlarını kullanmaya başladı. iGaranti uygulamasını kullanan Garanti Bankası müşterileri iBeacon cihazlarının olduğu ortak mağazalarda indirim mesajları alarak, kampanyalardan haberdar oluyor. iGaranti müşterileri, İstanbul’da Altinuzade ve Bayrampaşa’da, Ankara’da AnkaMall ve Anatolium’da bulunan Gold Bilgisayar mağazalarında 1000 TL ve üzerindeki televizyon alışverişlerinde 100 TL indirim kazanıyorlar.

Sektöründe birçok ilke imza atan ve Samsung Türkiye’den çözüm ortağı ödülü de alan Blesh, ortaklıklarını geliştirerek daha fazla insana beacon teknolojisinin faydalanmasını hedefliyor.

Blesh hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.blesh.com web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 10.139 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Bilişim / Teknoloji, Mobil Teknolojiler, Tanıtım Haberi, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor