Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri İnovasyon Haftasında Ödüllendirildi!

İnovasyon Haftası kapsamında, Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi. Detaylar haberimizde..

İnovasyon Haftası kapsamında, Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın ikinci gününe Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi katıldı. İnovasyon Haftası kapsamında; Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi.

Başbakan’dan ’İnovasyon’ Yerine ’Uygulamalı Yenilik’ Önerisi

Türkiye İnovasyon Haftası’nın 2’inci gün açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, inovasyon kelimesi yerine Türkçe “uygulamalı yenilik” kavramının kullanılmasını önerdi. İnovasyon alanında top yekun bir seferberlik ilan ettiklerini açıklayan Davutoğlu, “ Geleneksel hale gelen Türkiye İnovasyon Haftası, bize yıllık bir muhasebe yapma imkanı sunacaktır” dedi.

Davutoğlu, inovasyonun 5 farklı aşaması olduğunu anlattı. Bu aşamaları, “ hayal aşaması, fikir veya tez aşaması, uygulama ya da teknoloji aşaması, ticarileşme ya da pazarda karşılık bulma aşaması ve rekabet aşaması” olarak tanımlayan Davutoğlu, inovasyonda sıçrama yapabilmek için özellikle temel bilimler alanında bir yenilenmeye ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Zeybekci: "Türkiye Tasarım Yapan Ülke Aşamasına Geçiş Döneminde"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında, inovasyon kavramının tamamen Bakanlığın ana iştigal alanlarından biri olduğunu söyledi. Zeybekci,üretilen ürünlerin özgün tasarımlar olmadığı ve marka haline gelmediği sürece çok faydalı olmayacağını söyleyerek, “ Ülkemiz, üreten ülke konumundan tasarlayan ülke aşamasına geçiş döneminde. Bugünün inovasyonu, yarının müteahhididir” dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi: "Teknolojide Taşeronluk Değil Orkestra Şefliği Yapmalıyız"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyon kavramı hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı. “Kalemin kılıçtan, aklın paradan, daha kuvvetli olduğunu bizlere açık seçik gösteren yeni bir binyıla girdik. Bu yeni bin yılda, insanlık tarihine ne katacağız, onun arayışı içindeyiz” diye konuşan Büyükekşi, Türkiye’nin yaratıcı potansiyelinin ortaya çıkması gerektiğine dikkat çekti. Büyükekşi, inovasyon ekosisteminin tüm bileşenlerini bir araya getirip bu ekosistemi genişletmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye İnovasyon Haftası’nda sanayi ile akademiyi, yaratıcılıkla tutkuyu, tecrübeyle vizyonu bir araya getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, daha fazla değil, daha akıllı üretmeliyiz. Teknolojide taşeronluk değil, orkestra şefliği yapmalıyız” diye konuştu.

Türkiye İnovasyon Haftası Ödülleri;

İnovasyon Haftası kapsamında; Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi. Ödüller ve alanlar ise şöyle:

  • Ar Ge Liderliği: Arçelik A.Ş Genel Müdürü Levent Çakıroğlu
  • Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu Ödülü: Brisa Brıdgestone Genel Müdürü Hakan Bayman
  • En Yenilikçi KOBİ ve Girişim Bankacılığı Ödülü: Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici
  • Uluslararası Alanda En Başarılı Şirket Ödülü: Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu
  • Teknoloji Geliştirmede Liderlik Ödülü: Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu
  • Marka Geliştirmede Liderlik Ödülü: Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk
  • Tasarım Geliştirmede Liderlik Ödülü: ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Döver
  • En Fazla Tasarıma Katkı Ödülü: Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız
  • En Fazla Ar Ge ye Katkı Ödülü: İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca
  • Yılın En İnovatif Girişimi Ödülü: Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Mehmet İbrahim Turhan
  • Yılın En Aktif Melek Girişim Sermayecisi Ödülü: Aslanoba Capıtal Başkanı Hasan Aslanoba
  • En İnovatif Ar Ge Projesi Ödülü: Mehmet Erdem İnci
  • En İnovatif Tasarım Projesi Ödülü: Seher Süleymanoğlu

Türkiye İnovasyon Haftası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkiyeinovasyonhaftasi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor