İTÜ Çekirdek BİG BANG 2014 Sonuçları Açıklandı!

Türkiye’nin girişimci destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, BigBang (Büyük Patlama), teknoloji tabanlı 13 finalist girişimcilik projesinin, büyük mücadelesine sahne oldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin girişimci destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, BigBang (Büyük Patlama), teknoloji tabanlı 13 finalist girişimcilik projesinin, büyük mücadelesine sahne oldu.

İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, canlı sunum gerçekleştiren teknoloji projeleri arasından, Tabtoy Studios Ekibi video oyunlarını, gerçek oyuncaklarla entegre oyun oynanabilir hale getiren eğitici oyun platformu projesiyle, jüri ve halk oylaması sonucu 100 bin liralık büyük ödülün sahibi oldu. 50 bin liralık ikincilik ve üçüncülük ödülleri ise, tüketiciyi algılayan akıllı vitrin projesiyle Kuax Ekibi ve yumurta kabuğundan doğal gıda koruyucusu üretme projesiyle Elif Güngör’ün oldu.

2014 yılı başında 1000 başvuru arasından seçilen teknoloji tabanlı girişimcilik projelerinin İTÜ Çekirdek çatısı altındaki maraton, BigBang’deki mutlu son ile inovasyon dâhilerine yeni bir başlangıcın kapılarını açtı. İTÜ Çekirdek BigBang’de, sahnedeki etkili sunumları ile büyük patlamayı gerçekleştirmeyi başaran finalist ekiplerden 9’u, farklı ödüller kazanarak, projelerini gerçekleştirmek üzere teknoloji şirketlerini kurmalarına yardımcı olacak yeni olanaklar elde ettiler.

İTÜ Çekirdek BigBang’in açılış konuşmasını yapan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ olarak gençlerin fikirlerine yatırım yaptıklarını, yenilikçi fikirlerle Türkiye’nin kalkınmasına ve kendi teknolojisini geliştirmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Karaca: “Üç yılda 2500 proje başvurusu alan İTÜ Çekirdek’e bu yıl 1000 proje başvurdu, bu sayı ve projelerin başarısı daha da artacak. Bugüne kadar kuluçka aşamasındaki firmalara verilen toplam destek 5 milyon TL’yi aştı. 2012 yılında birinci olan proje, bu yıl Dünya 2.’liği kazandı. Bugün izleyeceğimiz projeler de, aylar süren bir çalışmanın ürünü. Hepsiyle gurur duyuyoruz” dedi.

İTÜ Çekirdek BigBang’in Ödül Töreni’nde, İTÜ Çekirdek’te 1 yıl ücretsiz dayalı döşeli 5 ofis ödülünün anahtarlarını seçilen ekiplere veren İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan da, yaptığı konuşmada, İTÜ ARI Teknokent’in, 160 başarılı teknoloji şirketi ve 5200 kişilik Ar-Ge ordusu ile performansını sürekli yükseltmeyi hedefleyen bir ekosistem olduğunu vurguladı. İTÜ ARI Teknokent ekosisteminin 110 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatına ulaştığını belirten Genel Müdür Kenan Çolpan, “ İTÜ ARI Teknokent şirketlerinin ürettiği ekonomik değer, 2013 yılında 1,8 milyar lira iken, 2014’te büyük bir gelişme sağlayarak 3 milyar liraya ulaştı” şeklinde konuştu.

Tarımdan hayvancılığa, bulut bilişimden e-ticarete, oyuncaktan sosyal medyaya kadar birçok farklı alandaki, 13 finalist proje arasından, birinciliği kazanan Tabtoy Studios Ekibi, Elginkan Vakfı’nın 100 bin lira tutarındaki Teknoloji Ödülü’nün sahibi oldu. Tabtoy ayrıca, İTÜ ARI Teknokent’in, İTÜ Çekirdek’te 1 yıl ücretsiz dayalı döşeli 5 ofis kullanım ödülünden de birinin sahibi oldu.

İTÜ Maslak Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ni dolduran katılımcıların canlı olarak izleme fırsatı elde ettiği İTÜ Çekirdek BigBang’de, bu yıl birçok elemeyi geçen Aeros, AGHLAB, Barbun, Biocower, Elif Güngör, FCLABS, Floradem, Hangaar, Kuax, Robotica, Smartstay, Tabtoy ve Timeshade olmak üzere 13 teknolojik girişimcilik projesi sahne aldı. Proje ekipleri, ayrıca Süleyman Demirel Kültür Merkezi fuayesinde yer alan stantlarında da, teknoloji projelerini izleyicilere tanıtma fırsatı buldular.

Bu yıl ilk kez Genel Kategori ve Bulut Bilişim Kategorisi olmak üzere iki farklı alanda seçilen finalistler, İTÜ Çekirdek çatısı altında, 6 ay süren Ön Kuluçka ve Hızlandırıcı dönemde aldıkları eğitim, danışmanlık, altyapı ve ön finansman destekleriyle, teknoloji tabanlı projelerini şirketleşmeye hazır bir konuma getirdiler. İTÜ Çekirdek çatısı altında projelerini geliştirirken, işbirliği yapabilecekleri yatırımcı ortaklar ve projelerini pazarlayacak müşteriler de edinen finalistler, halk oylaması ve jüri değerlendirmesi sonucu, projelerini ticarileştirmelerine katkı sağlayacak cazip ödüller kazandılar.

İTÜ Çekirdek Big Bang 2014’te Dereceye Giren Ekipler ve Ödülleri

  • 100.000 TL Elginkan Vakfı’nın Teknoloji Ödülü: TabtoyEkibi
  • 50.000 TL CardtekGroup Özel Ödülü: KuaxEkibi
  • 50.000 TL Monitise Özel Ödülü: Elif Güngör
  • İTÜ ARI Teknokent’in 5 adet 1 Yıllık İTÜ Çekirdek Ofisi Ödülü: FlorademEkibi, HangaarEkibi, KuaxEkibi, Smartstay Ekibi, Tabtoy Ekibi,
  • 60.000 USD Microsoft Azure Kullanım Hakkı Ödülü: SmartstayEkibi
  • 2 adet 25.000 TL Ege Kimya Özel Ödülü: Floradem Ekibi ve Aeros Ekibi
  • 10.000 TL Agito Özel Ödülü: Hangaar Ekibi
  • 10.000 TL İşnet Özel Ödülü: Smartstay Ekibi
  • 4.250 TL Daha.net Ödülü: Timeshade Ekibi

İTÜ Çekirdek hakkında daa detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilir, İTÜ Çekirdek ile ilgili diğer haberlerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor