JCI Tarihinde İlk Kez Bir Türk Dünya Başkanı Oldu: İsmail Haznedar!

Dünyada 200.000 den fazla üyesi, 5000 den fazla şubesi bulunan JCI 27 Kasım 2014'de 100'cü yılını kutladı. Junior Chamber International (Genç Liderler Ve Girişimciler Derneğ) 2015 Dünya Başkanlığına ilk defa bir Türk seçildi. Detaylar haberimizde..

Dünyada 200.000 den fazla üyesi, 5000 den fazla şubesi bulunan "JCI" 27 Kasım 2014 tarihinde 100'cü yılını kutladı. Junior Chamber International (Genç Liderler Ve Girişimciler Derneğ) 2015 Dünya Başkanlığına ilk defa bir Türk seçildi.

119 ülkede 5.000 şubesi, 200 bini aşkın aktif üyesi ve 2 milyon mezunu ile faaliyet gösteren dünyanın en yaygın liderlik ve girişimcilik organizasyonu Junior Chamber International (JCI)’ın 27 Kasım 2014 günü Almanya’nın Leipzig şehrinde gerçekleştirdiği seçimler sonucunda "İsmail Haznedar" JCI 2015 Dünya Başkanı oldu.

2010 yılında Türkiye’de Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği başkanlığını yürüten İsmail Haznedar, 2011 yılında seçildiği Yönetim Kurulu sonrasına uluslararası alanda çeşitli görevler aldı. Bu görevler arasında, Birleşmiş Milletler ile İlişkiler ve Başkan Baş Müşavirliği görevleri de yer alıyor. Son dönemde, JCI İcra Kurulu Üyesi (JCI Executive Vice President) seçilerek Avrupa’dan sorumlu başkan olarak atandı. Yıl boyunca, gerçekleştirilecek uluslararası çalışmalarda Dünya Başkanı’nın Baş Danışmanı ve Stratejik Planlama Komitesi üyesi olarak, kurumun geleceğinin şekillenmesinde aktif rol üstlenen İsmail Haznedar artık JCI'ın Dünya Başkanı.

İsmail Haznedar, yeni dönemde 100’den fazla ülkede, 5.000 şube ve 200.000 aktif üyenin olduğu, dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik networküne liderlik edecek. Dünya Başkanı seçilen Haznedar’ın 60’tan fazla ülkeyi ziyaret etmesi bekleniyor.

İsmail Haznedar Hakkında

ODTÜ İşletme mezunu, Stratejik İşler Danışmanlık firmasının kurucusu, bunun yanında JCI’ın Avrupa’dan Sorumlu Başkanı (www.jci.cc) görevini sürdürüyor. Bir girişimci stratejist olarak, kariyeri süresince, aralarında ulusal ve uluslararası kurumların bulunduğu pek çok proje için stratejiler geliştirmek kendisine özel deneyimler kazandırdı. Alanındaki en eski ve köklü kuruluş olan Strategic Planning Society (SPS, www.sps.org.uk)’nin onursal üyesi, Türkiye temsilcisi olan Stratejik Planlama Derneği’nin de kurucu başkanlığını yaptı.

Junior Chamber International (JCI) hakkında detaylı bilgi edinmek için www.jci.cc web adresini ziyaret edebilir veya buradaki tanıtım yazısını okuyabilirsiniz.

Genç sosyal girişimci İsmail Haznedar'ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi vebilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor