İSTEV Sosyal Girişimcilik Okulu Yeni Dönem İçin Başvurularınızı Bekliyor!

İSTEV Sosyal Girişimcilik Okulu yeni dönem kayıtları başlıyor. 18 Kasım 2014'de başlayacak eğitim döneminin başvuruları 12 Kasım 2014'de sona eriyor. Detaylar haberimizde..

İSTEV Sosyal Girişimcilik Okulu yeni dönem kayıtları başlıyor. 18 Kasım 2014'de başlayacak eğitim döneminin başvuruları 12 Kasım 2014'de sona eriyor.

Sosyal Girişimcilik Okulu (SGO) Dünyanın ve Türkiye'nin tüm sosyal ve kültürel sorunlarına inovatif çözümler üretecek gençleri eğitmek üzerine İSTEV tarafından tasarlanan yeni nesil bir okul.

İstev, Sosyal Girişimcilik Okulu ile; gençlerin ülkemizi ilgilendiren sorunların çözümü için ortak çalışmalar yapması; bu sorunların çözümünde şirketlerle, derneklerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla etkin ve birebir proje yönetmesi; kişisel beceri ve donanımlarını belirli bir amaca yönelik olarak proje bağlamı içinde kullanması; bunun sonucunda sosyal çevreye karşı sorumluluk hisseden bireyler olarak okul dışında çevre duyarlılığının gereği Sivil Toplum duyarlılığının gelişip bu kazanımlarını yaşama yansıtabilmelerini amaçlar.

Sosyal Girişimcilik Okulu'na katılan öğrencilere 3 yıllık bir kariyer planlaması sunulur. Öğrencilerin bakış açılarını değiştirebilmek ve öğrenmenin-bilmenin önemine atıfta bulunmak için farklı bir yöntem uygulanır. Katılımcı Sosyal Girişimcilik Okulu’na katılmaya karar verdiği anda Profesör olarak derslere başlar, gelişimini tamamladıkça Doçent, Doktor ve son olarak da talebe olarak mezun olur.

1. Aşama: Profesörlük Aşaması

Birinci aşamada öğrenciler 28 hafta süren eğitim sürecine dahil olurlar. Bu eğitim sürecinde 6 farklı modülde dersler alırlar.

2. Aşama: Doçentlik Aşaması

28 hafta boyunca etkinlikleri takip etmiş, projelere aktif katılım sağlamış, verilen görevleri yapmış olan öğrenciler 2. aşamaya geçmeye hak kazanırlar. Bu öğrenciler birkaç farklı şekilde yollarına devam ederler.

  1. Proje Liderliği
  2. Mentörlük
  3. Girişimcilik

3. Aşama: Doktorluk Aşaması

Öğrenciler Doktorluk dönemlerinde; oluşturulan projelerde proje yöneticiliği yaparlar. Bu sırada İSTEV çatısı altında pek çok farklı konuda eğitime katılacak öğrenciler büyük bir projenin parçası olarak deneyim kazanırlar. SGO kapsamında projelerin aktif şekilde yürüyebilmesi için İnsan Kaynakları Yöneticiliği, Sosyal Medya Uzmanlığı gibi idari görevler oluşturulmuş. Doçentlik aşamasını bitiren öğrencilerden bazıları bu görevlere getirilirler.

4.AŞAMA : Talebe (Çırak) Olma Hakkı

Sosyal Girişimcilik Okulu'nda 2 yılı tamamlamış, temel eğitimleri almış, proje yöneticiliği yapmış veya idari görevlerde bulunmuş doktorlar Talebelik (Çıraklık) projesine dahil olma hakkı kazanırlar. Bu projelere dahil olan Doktorlar bir yandan SGO'daki projelerine devam ederken bir yandan da alanlarında Türkiye'de ve dünyada marka olmuş akademisyen, iş adamı, siyasetçi, sanatçı, sporcu ve sivil toplum yöneticilerin yanında talebe olurlar.

Daha Önce Yapılan  Projelerden Örnekler

Bana Selam Ver

Proje Ramazan Ayı boyunca, Eyüp'ün çeşitli noktalarında 50 öğrenci tarafından gerçekleştirilmiş. Toplamda 40.500 kişiye bire bir selam verilmiş. Eyüp'e gelen 100 binlerce kişi projeyi görme fırsatı elde etmiş. İnsanlardan 'Böyle şeyler genelde Batı'da yapılır' diyenler, bu atmosferi gördüğünde ağlayanlar, öğrencilere sarılan, onları öpen dedeler, teyzeler de olmuş hatta öğrenciler ile birlikte selamlaşmaya katılan çocuklar da olmuş.

Bugün 3 Kişiye Günaydın Der misin?

Bugün 3 Kişiye Günaydın Der Misin? projesi Metro duraklarından metrobüslere, hava alanlarından kent meydanlarına kadar İstanbul'un 50 farklı en kalabalık noktasında 120 öğrenci ile gerçekleştirimiş. Bu noktalarda 1 Milyondan fazla insana ulaşılmış.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu projeye şahsen katılarak destek vermiş. Sosyal Medya'da toplamda 1 milyondan fazla takipçisi olan yazarlar, aktivistler, fenomenler tarafından proje paylaşılmış. Hürriyet, CNN Türk, Cine 5 gibi  haber platformlarında projeye yer verilmiş.

İSTEV Projeleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istev.org.tr web adresini ziyaret edebilir, programa kayıt olmak isteyenler ise buradan online başvuru formunu doldurabilirler. (Programa kayıt için online başvuru formunun doldurulması zorunlu.)

Haberimizi sosyal girişimciliğe ilgi duyan genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor