Yenilikçi Rekabet Ve Sürdürülebilir Büyümenin Yolu: Kurumiçi Girişimcilik!

Girişim Fabrikası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kurumiçi Girişimcilik Konferansı"nda uzman konuşmacılar, kurumlarda girişimcilik değerlerini destekleyen kurum kültürünün sağlanması konusundaki son trendleri, yeni uygulama modellerini ve vizyonlarını dinleyicilere aktırdılar. Detaylar..

Girişim Fabrikası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kurumiçi Girişimcilik Konferansı"nda uzman konuşmacılar, kurumlarda girişimcilik değerlerini destekleyen kurum kültürünün sağlanması konusundaki son trendleri, yeni uygulama modellerini ve vizyonlarını dinleyicilere aktırdılar.

Konferansta, ‘kurumiçi girişimciliğin’ bugünün rekabet dünyasında kurumların inovasyon performanslarını yükseltmeleri açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.

Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Girişim Fabrikası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Kurumiçi Girişimcilik Konferansı" 23 Ekim 2014 tarihinde Hilton İstanbul Otel'de gerçekleşti. Konferansta ekonomiye yön veren lider sektörlerin üst düzey temsilcileri deneyimlerini, başarıyla süren projelerini ve bakış açılarını katılımcılarla paylaştılar.

Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’nda Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun, Eczacıbaşı Topluluğu İnovasyon ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ata Selçuk, TEB İK ve İnovasyon Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş, GE Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybike Molbay, ‘Beyaz Yakalı Girişimciler’ kitabının yazarı Fatmanur Erdoğan ve Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin konuşmacı olarak yer aldı. Konferansı 71 farklı  şirketten 195 dinleyici büyük bir ilgiyle takip etti.

Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’nın keynote konuşmacısı Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin oldu. Özyeğin konuşmasında şirketlerin vizyon ve misyonlarına değer katacak doğru “birinci yöneticinin” seçiminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bir şirketin rekabette sürdürülebilir avantaj yaratmasının en etkili yollarından biri; doğru birinci adamı seçmektir. Seçilen tepe yöneticiyi şirketi büyütmeye odaklanacağı doğru imkanlarla motive etmek de çok önemli. Ben yöneticilerimdeki potansiyeli görüp, inisiyatifi onlara verip diğer tüm seçimleri onların kararlarına bırakıyorum ve onlara mentorluk yapıyorum. Bizler hızla gelişen bir ülkede yaşıyoruz. Sürekli değişen ve gelişen dünya şartlarında farklılığınızı hissettirebilmeniz, rekabet üstünlüğü yakalayabilmeniz, yeni girişimler bularak bunları hayat geçirmenizle birebir ilişkili. Bizler Girişim Fabrikası'nı kurarken girişim fikrinin sözde kalmaması ve hayata geçirilmesini amaçladık. Bugün gelinen noktada bu desteğimiz de kurumiçi girişimciliğin en güzel örneklerinden biridir.” diye konuştu.

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Mehmet Pekarun da konuşmasında köklü şirketlerde mutlaka yenilenme ihtiyacı olduğuna işaret ederek "Günümüzde köklü şirketlerin gençlik aşısı, kurumsal girişimcileri yetkilendirip sürekli yenilenme yaklaşımıyla yeni işler kurmaktır. Bu yolculuğa çıkmak bile genç hissettirmeye yetiyor." dedi.

Konferansın ev sahipliğini yapan Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin ise kapanış konuşmasında şirketlerin hayat sürelerinin her geçen gün kısaldığına vurgu yaparak şunları söyledi: "Şirketlerin kurtuluşu inovasyonda. İnovasyon sadece fikir üretmek değil, kurum içinde girişimcilere, girişimciliğe ihtiyaç var. Biz Girişim Fabrikası olarak bir yandan bireysel girişim fikirlerine destek olurken bir yanda da şirketlerin içinde çıkabilecek girişim fikirlerinin büyük bir önem kazandığını biliyoruz. Girişim Fabrikası yenilikçi ekonominin ihtiyaç duyduğu yeni fikirlere hayat buldurmaya ve çalışmalarıyla girişimcilik ekosistemini oluşturan bileşenlerin ana unsuru olmaya devam edecektir."

Büyük ilgi gören konferans sonunda katılımcılar üst düzey networking ve iletişim olanağı da sağladılar.

Haberimizi kurumsal şirketlerde yöneticilik yapan okurlarımız başta olmak üzere  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor