TÜBİTAK, 1512 Girişimcilik Destek Programına İş Rehberleri Arıyor!

2012 yılında başlatılan TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı çağrısına 2000'in üzerinde başvuru yapılmış ve iki aşamalı değerlendirme sonunda 239 girişimci adayına iş planları desteklenmiş. Kurum, 2. aşama için programa İş Rehberleri arıyor. Detaylar haberimizde..

2012 yılında başlatılan TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı çağrısına 2000'in üzerinde başvuru yapılmış ve iki aşamalı değerlendirme sonunda 239 girişimci adayına iş planlarını desteklemek üzere 100.000 TL ye kadar geri ödemesiz sermaye desteği verilmesi uygun bulunmuş. Kurum, programın 2. aşaması için İş Rehberleri arıyor.

TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı'nın 2. aşamasında kurulan başlangıç firmalarının, alanında deneyimli iş rehberleri (mentorlar) yardımıyla uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve süreçleri geliştirebilen, pazarda yeri olan kalıcı firmalara dönüşmeleri ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları hedefleniyor.

Bu sürecin en fazla 12 ay sürecek 2. aşamasında, girişimcileri özellikle ticari ve idari konularda yönlendirecek iş rehberleri TÜBİTAK tarafından her bir şirketle eşleştirilecek. İş rehberliği hizmeti ile firma sahibi girişimcinin, aşağıda belirtilen konularda iş rehberinin sahip olduğu bilgi ve birikiminden faydalanması amaçlanmakta.

2. aşamanın hedefi olan teknolojik doğrulama çıktısının ürün/hizmete dönüştürülmesi ve ticarileşme yol haritası;

  • Ürün geliştirme, pazar analizi, müşteri ilişkileri ve dağıtım kanallarının yönetimi,
  • TÜBİTAK tarafından aktarılan teminatsız sermaye desteğinin iş planı hedefleri doğrultusunda verimli kullanılması,
  • İşbirlikleri oluşturma ve bunlardan faydalandırma,
  • Finansmana erişim ve yatırımcı ilişkileri,
  • İnsan kaynakları yönetimi,
  • Firmanın zayıf ve güçlü yönlerinin saptanması ve risk yönetimi.

İş rehberliği hizmeti alınacak kişilerin aşağıda belirtilen özelliklere sahip olması tercih sebebi;

  • 10 yıl ve üzeri iş deneyimi (En az 5 yılının girişimci olarak ya da yıllık satış cirosu 10 milyon TL üstü olan bir firmada üst düzey yönetici olarak tamamlanması),
  • Daha önce iş rehberliği hizmeti vermiş olmak,
  • En az lisans derecesi sahibi olmak ve iyi derecede İngilizce bilmek,

Belirtilen kapsamda iş rehberi olmak istiyorsanız, buradaki formu kullanarak özgeçmişinizi yükleyebilirsiniz. Haber kaynağımızda en kısa sürede e-posta ile tarafınıza bilgilendirme yapılacağı belirtiliyor.

1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı hakkında ayrıntılı bilgiye www.tubitak.gov.tr/1512 web adresinden ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi ekosistemimizdeki deneyimli okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor