TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Başvurularınızı Bekliyor!

Türkiye’nin en prestijli ödülleri için son başvuru tarihi, 15 Aralık 2014 olarak açıklandı. TÜBİTAK,“bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve bu amaçla ödüller vermek” görevi kapsamında, her yıl 3 kategoride ödül veriyor. Detaylar Haberimizde..

Türkiye’nin en prestijli ödülleri için son başvuru tarihi, 15 Aralık 2014 olarak açıklandı. TÜBİTAK, kuruluş kanununda kendisine verilen “bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve bu amaçla ödüller vermek” görevi kapsamında, her yıl “Bilim”, “Özel” ve “Teşvik” olmak üzere üç tür ödül veriyor.

Bilim Ödülü, ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş, hayattaki bilim insanlarına veriliyor.

Özel Ödül, “Bilim Ödülü” eşdeğeri olarak, yurtdışında yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve yine hayattaki bilim insanlarına verilirken; Teşvik Ödülü ise çalışmalarıyla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş, Türkiye’de ikamet eden bilim insanlarına veriliyor. Ayrıca, kadın başvuru sahiplerinin her doğumu için 40 yaş sınırına bir yıl ilave ediliyor.

Bilim, Özel ve Teşvik Ödüllerine kişisel olarak başvuruluyor. Teşvik Ödülü için her yıl başvuru yapılabilirken, Bilim Ödülü ve Özel Ödül’e yeniden başvuru yapabilmek için aradan en az bir yıl geçmesi gerekiyor. Aynı dönemde TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülü kategorilerinden yalnızca birine başvuru yapılabiliyor.

Başvuru Formları

Esaslar

Duyurular

2014 Yılı Ödülleri:

TÜBİTAK Bilim Kurulu, 2014 yılında üç Bilim Ödülü, iki Özel Ödül ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine, TÜBİTAK TWAS Teşvik Ödülü’nün ise verilmemesine karar verdi. Bilim Ödülü için 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratı veriliyor. Özel Ödül için 50 bin TL, altın plaket ve ödül beratı; Teşvik Ödülü için 20 bin TL; gümüş plaket ve ödül beratı veriliyor. 

2014 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödüllerini Kazanan Bilim İnsanları:

BİLİM ÖDÜLÜ

  • Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Timur Doğu
  • Sağlık Bilimleri: Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur
  • Sosyal Bilimler: Prof. Dr. Zeynep Aycan

ÖZEL ÖDÜL

  • Temel Bilimler: Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu
  • Sağlık Bilimleri: Prof. Hayat Önyüksel

TEŞVİK ÖDÜLÜ

  • Temel Bilimler: Yrd. Doç. Dr. Bülend Ortaç; Doç. Dr. Emrah Özensoy;  Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel
  • Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Özgür Barış Akan; Yrd. Doç. Dr. Özgür Ergül; Doç. Dr. Önder Özgener; Doç. Dr. Mustafa Şahmaran; Yrd. Doç. Dr. Tamer Uyar; Doç. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan
  • Sağlık Bilimleri: Prof. Dr. Mehmet Cansev; Doç. Dr. Mehmet Kanbay; Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı
  • Sosyal Bilimler: Doç. Dr. Fuat Balcı; Doç. Dr. Bahar Rumelili Sancak

TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri'ne başvurularınızı haber içindeki form linklerden yapabilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor