ÖNSİAD, İş Dünyasıyla Kanaat Söyleşilerine Ömer BOLAT İle Başladı!

İmam Hatiplilerden yeni bir hizmet hamlesi daha; İmam Hatipli Sanayici ve İş Adamları bir araya gelerek ÖNSİAD’ı (Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği) kurdu.Detaylar haberimizde..

İmam Hatiplilerden yeni bir hizmet hamlesi daha; İmam Hatipli Sanayici ve İş Adamları bir araya gelerek ÖNSİAD’ı (Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği) kurdu.

ÖNSİAD çeyrek asrı aşan bir süredir dostluk ve hizmet adına bir araya gelen, toplumsal sorunlara çözüm önerileri üreten eğitime, sosyal hayata katkı sunmaya çalışan bir elin parmakları sayısınca kardeşin fikir tezahürü. İmam Hatiplilik Kimliğine yaslanan İş Dünyasına dönük bir dernek oluşturma teklifi 2013 yılında İmam Hatipliler ve aynı gönül iklimine sahip gönüllüleriyle ÖNSİAD idealinde birleşerek güçlü bir zemine oturdu.

Başlangıçta 20 kurucu üyeyle kurulan dernek bu gün Genel Başkanlık nezdinde bir Genel Sekreterlik 11 Başkan Yardımcılığı 24 Komisyon Başkanlığı, 13 Sektör Kurulu Başkanlığı, 3 Genel Sekreter Yardımcılığı ve 1 İdari Koordinatörlüğün teşkil ettiği  çalışma ekibini oluşturmuş. Genel Başkanlığını Siyaset Bilimcisi ve Müteahhit Rasim Erdoğmuş’un yaptığı ÖNSİAD, 40 asil, 30 yedek yönetim kurulu üyesiyle güçlü, kararlı ve azimli bir dernek.

ÖNSİAD, ahlak normlarının iş hayatındaki değerlerine bağlılığı ilke edinmiş üyeleriyle ,bağımsızlık esasını muhafaza eden kültürel değerler manzumesini milletinin geçmişinden alarak, yeryüzünün her sathında Ülkesine hizmetle rekabet gücünün gelişimini sağlayan bir dernek.

Vatanımız ve derdimiz Türkiye’nin aidiyet hissi en yüksek eğitim kurumu İmam Hatip Okullarının kültürünü almış bireylerin ve aynı ruh ekseninde bir araya gelen dostlarının oluşturduğu  güçlü bir birliktelik için müteşebbisini koruyan, marka değerini yükselten ,üyesini geliştiren  ,dünyanın her yerinde ticari iletişimde üyesine rehber olan etkin ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olmak  adına  faaliyetlerine başlamış.

ÖNSİAD yapacağı faaliyetlerle de Markalaşma,Toplumsal bilinirlik, Akreditasyon sürecini tamamlayarak hızlı büyüme ivmesine girme kararı almış. Bu bağlamda Sivil Toplum kuruluşlarının yeni yüzü ÖNSİAD’ın ilk misafiri iş dünyasının yakından tanıdığı MÜSİAD eski Genel Başkanı, Albayrak gurup CEO’su, AK Parti MKYK üyesi Doç.Dr. Ömer  Bolat oldu.

Programın açılış  konuşmasını yapan ÖNSİAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş, "Birlikte kazanmak yürekten paylaşmak’" sloganıyla yola çıkan İmam Hatipli İş adamlarının amacının helalin muhafazası için "Hakkın" önemini ilke edinerek, alın terinin kurumadan  karşılığının verilmesini, alış verişin faizsiz yapılmasını, üretimin desteklenmesini, tüketiminse israf sınırını aşmamasını vurguladı. Kötülüklerin ticari esamesi İrtikabın, rüşvetin, iltimasın, yalanın, hile ve desisenin, ölçme ve tartmada yanlışın düşmanı olup evrensel ahlak kuralları ile örülmüş  iş hayatının hakimiyeti için gayretkeşliğin temsilcisi olacaklarını belirtti.

"Bizim sevdamız ÖNSİAD  vizyonunu, her ortam ve zamanda bireylere   yüklenen doğal ve vazgeçilmez sorumluluk, doğruluk, dürüstlük, insancıllık ve hülasası ilahi rızaya ulaştırmaktır." diyen Erdoğmuş, "Toplumda  günden güne eriyen, örselenen güvenirlilik ekseninde saygın, itibarlı, işinde uzman, yardımlaşmaya önem veren, dayanışmacı, ihtiyaç sahibini gözetmeyi  ilke edinen merhamet sahibi, ticaretten sanayiye tüm işkollarında helali esas alan başarılı  bürokratlar, teknokratlar, iş adamları ve dünyaya yön veren liderler çıkararak ülkemizi en iyi biçimde temsili gaye ediniyoruz" dedi. Ve konuşmasını "Biz modern emperyal  kölelikten tam bağımsız  ve üreten YENİ TÜRKİYE için durmadan yorulmadan çalışan  gönül erleriyiz." diyerek bitirdi.

Daha sonra  kürsüye gelen Doç.Dr.Ömer Bolat "İş Dünyasıyla Kanaat Söyleşileri" kapsamındaki programa katılan iki yüz seçkin iş adamına  hitap etti. Konuşmasına ÖNSİAD’ın düzenlediği ilk programda kendisini davet  ederek  gösterdiği kadirşinaslığa teşekkürle başlayan Bolat, İmam Hatipli İş Adamları fikrinin geç kalmakla birlikte çok isabetli ve yerinde bir fikir olduğunu, bu hayırlı işin kuruluşuna işaretle muvaffakiyetler temenni etti.

"Biz ancak çalışan, üreten ve topluma faydalı olan insanımızın sayısını arttırarak gelişebiliriz, refahı kalıcı kılabiliriz." diyen Bolat, bu anlamda  her yeni kuruluşun taze bir kan olduğunu, güçlenmemiz için yeni bir katkı anlamına geldiğini vurguladı. 32 yıldır iş hayatının içinde olduğunu, birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldığın edindiği bu tecrübeleri de ÖNSİAD ile paylaşmaya geldiğini, İmam Hatipli olmasa da İmam Hatiplerle iftihar ettiğini, İmam Hatiplerin Ülkemizde yaptıklarından gurur duyduğunu, İmam Hatiplerin  tüm iş ve edimlerinde sorumluluklarının olduğunu, Ülkemizin zengin doğal kaynakları olmasa da genç nüfusun ve girişimcilerimizin çok olduğunu, 1959 yılından bu yana 16 krizin  yaşandığı ülkemizde son yaşadığımız krizlerin telafisinin girişimcilerimizin yeteneği ve halen yönetimde bulunan  İmam Hatipli  Cumhurbaşkanımızla  ekibinin üstün gayretleri ile gerçekleştiğini, bu nedenlerle ÖNSİAD üyesi İmam Hatipli iş adamlarının iş dünyası ile ilgili bir STK’yı tüm yönleri ile sahiplenmeleri ile Türkiye’mizin kalkınmasında yeni bir harç olacağını, Zaten niyet hayır olunca akıbetinde hayır olduğunu söyledi.

MÜSİAD'ta  Allah rızası ve Ülke kalkınması için yapılan çalışmaların karşılığını Allah’ın bire on olarak bereketlendirdiğini gördüğünü, geç kaldığımız dernekçiliğin  çoğalmasının hayırda yarışma getireceğini, bu tür çalışmaların çokluğunun halkımız için hayırlı işler yapmanın her zaman için Ülkemize faydalı olduğunu, Türkiye’nin yüzünün değiştiğini siyasette, ekonomide, fen ve teknolojide mütedeyyin insanların artık sayılarının arttığını, İnşallah yakın gelecekte Spor ve Sanatta da artacağını, ÖNSİAD’ın İmam Hatipli olma misyonunu ve vizyonunu aynı kefede gördüğünü ve inşallah ta bunun çok önemli bir tutkal olacağını, ÖNSİAD kervanının inanmış adanmış yönetim kadroları ile başarılı olacağını, kendisini karşılayan  genç bir ekibin  varlığının ÖNSİAD adına bir heyecan olduğunu, ÖNSİAD gibi kurumların çok önemli misyonlarının  olduğunu gezi olayları ve 17-25 aralık darbe girişimi süreçlerinde Ülkeye verilen zararlarla daha da net anlaşıldığını söyledi. Konuşmasının sonunda  kendisine ÖNSİAD Genel başkanı Rasim Erdoğmuş tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

ÖNSİAD hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.onsiad.org.tr web adresini ziyaret edebilirler. Ayrıca ÖNSİAD'ın çalışmalarını yakından takip etmek için Facebook ve Twitter linklerini de takibe alabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor