Yıldızlı Patentler Yarışmasıyla Patentin Yıldızları Seçiliyor!

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Çalık Holding Ana Sponsorluğunda ve Elginkan Vakfı desteğiyle Patentin Yıldızlarını seçiyor.Aynı zamanda sergi alanında patent sahiplerine fikirlerini tanıtma ve sergileme imkanı sunuyor. Detaylar haberimizde..

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, Çalık Holding Ana Sponsorluğunda ve Elginkan Vakfı desteğiyle Patentin Yıldızlarını seçiyor. Üniversitelerde üretilen bilginin endüstriyel, ticari, sosyal ve kültürel değere dönüştürülmesi amacını kendine misyon edinmiş olan YTÜ TTO, Türkiye'nin bilim, teknoloji ve sanayide fark oluşturma yeteneğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak bu etkinliğe her kesimden paydaşın katılımını arzu ediyor.

Yarışmaya Katılacak Kişilerde Aranacak Koşullar:

  • Yarışmaya üniversitelerin herhangi bir lisans programında eğitimine devam eden öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da mezunu olmuş kişiler ile ilgili alanda sanayide çalışmakta olan gerçek kişiler, bağımsız araştırmacılar başvuru yapabilirler.
  • Bir yarışmacı yarışmaya istediği sayıda başvuru yapabilir.
  • Yarışmaya bireysel veya istenirse ekip olarak grup halinde başvuru yapılabilir.
  • Ekip halinde katılımlarda da tüm ekip üyelerinin aşağıdaki katılım koşullarını sağlaması zorunlu.

Yarışmaya Katılma Koşulları

  • Fikri ve sınaî haklar kapsamında bütün sorumluluk fikir sahibine ait.
  • 31.10.2014 tarihindeki etkinlikte dağıtılacak olan kitapçıkta yer alacak olan projeler hakkında üçüncü şahıslar ve taraflar hakkında fikri hak ihlali nedeniyle açılabilecek kanuni ve hukuki süreçler ile davalar ve yasal takipler yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecek. Bu konuda YTÜ TTO’nun hukuken sorumluluğu bulunmamakta.
  • Yarışmada fikir ve konu sınırlaması yok.
  • 3. Şahıslar ve taraflar hakkında açılacak kanuni ve hukuki süreçler, davalara ve yasal takipler yarışmaya başvuruda bulunmuş fikir sahibi tarafından üstlenilecek.
  • Yarışmaya giren gerçek kişiler yarışmaya dahil ettikleri veri, örnek, teknik ve ekonomik bilgi, ticarileştirme, araştırma stratejisi, ürün planlaması, fikir ya da kavram, ürünler, hizmetler, yazılım, icatlar, patent de dahil tüm tescilli fikri hak uygulamaları, algoritmalar, formüller, teknoloji, tasarımlar, şemalar, çizimler, mühendislik ve donanım konfigürasyon bilgileri, kaynak kodu, ticari sırlar, mali planlamalar, müşteri listeleri, pazarlar, hesap raporları, ürün fiyatlandırması ve pazarlaması, mali planlar ve iş planları ve know-how da dahil tüm bilgilerin tüm yasal telifi ve kullanım haklarının kendilerine ait olduğunu, herhangi bir 3. Parti kişi veya kuruluşun yasal koruması altında olmadığını kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.

Yarışmaya Başvuru

Alan fark etmeksizin, patent başvurusu yapmış ya da yapacak olan tüm buluş sahipleri online olarak gerçekleştirdikleri başvurularda, ilgili alanları doldurarak yarışmaya katılabilirler.

Değerlendirme Süreci

Akademik ve iş dünyasının önemli isimlerinden oluşturulacak jüri heyeti, belirlenen değerlendirme kriterlerine göre oylama gerçekleştirecekler. Değerlendirme sonuçları ile dereceye giren buluş sahipleri, etkinlikten 1 hafta önce yani 24 Ekim tarihinde etkinliğin internet sitesinden ilan edilecek.

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, organizasyonunu yapılan bu etkinlikte sizleri, patentlerinizi ve projelerinizi pazara çıkarmaya davet ediyor.

Bütün YTÜ öğrencileri, akademisyenleri, mezunları kısacası herkes bu anlamlı etkinliğe davetli. Projenize, fikrinize güveniyorsanız; proje ve fikirlerinizin ticarileşmesini istiyorsanız sizde bu etkinliğe katılın. Fikriniz kazanca dönüşsün !

Yarışma Finali 31 Ekim'de!

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi sergi alanında patent sahiplerine fikirlerini tanıtma ve sergileme imkanı sunuyor.

“Yıldızlı Patentler” ile  gerçek bir “Pazar Yeri” havası yaratılacak ve konularında uzman üst düzey yöneticilerin, buluş sahiplerinin, yatırımcıların ve sanayicilerin katılımcılarla buluşacağı paneller düzenlenecek.

Fikri haklar konusunda bilinç oluşturmak, akademik ve iş camiasının bu haklara dikkatini çekmek amacıyla düzenlenilen Türkiye’nin tek fikri haklar yarışması olan "Yıldızlı Patentler" 31 Ekim 2014’te gerçekleştiriliyor.

Başvuruların 25 Ağustos – 10 22 Ekim tarihleri arasında yapılacağı bu etkinlikte, gün boyu fikir ve koruması hakkında birbirinden dikkat çekici konuşmacılar kürsüde yerlerini alıyor. Alphan Manas, Ömer Hızıroğlu, Burak Büyükdemir gibi önemli isimler; Turkcell, Eczacıbaşı, Arçelik gibi önemli firma temsilcileri, patent ofisleriyle birlikte konuşmacı olarak katılım gösteriyor.

“Yıldızlı Patentler” etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.yildizlipatentler.com web adresini ziyaret edebilirler. Başvuru için ise buradaki başvuru formunu doldurarak başvuru işelmlerini gerçekleştirebilirler.

Unutmayın, “Yıldızlı Patentler” etkinliği 31 Ekim 2014 Cuma günü saat 09:30' da YTÜ Yıldız Yerleşkesi Oditoryum Salonu'nda gerçekleştiricek. Başvurular ise 25 Ağustos – 10 22 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Haberimizi proje ve fikirlerini ticarileştirmek isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor