H2020'de En İyilerle İşbirliği Yaparak Potansiyelinizi Büyütmek Elinizde!

Türkiye 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Horizon 2020 (H2020) Ulusal Açılış Etkinliği ile birlikte Katılım Anlaşmasını imzalayarak AB’nin 80 Milyar Euro bütçeli, dünyanın en büyük Ar-Ge fonu olan yeni Çerçeve Programı "Horizon 2020"ye girmiş bulunmakta. Detaylar Haberimizde..

Türkiye 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Horizon 2020 (H2020) Ulusal Açılış Etkinliği ile birlikte Katılım Anlaşmasını imzalayarak AB’nin 80 Milyar Euro bütçeli, dünyanın en büyük Ar-Ge fonu olan yeni Çerçeve Programı "Horizon 2020"ye girmiş bulunmakta. Türk paydaşlar da artık AB Üye Ülkelerindeki kişi ve kurumlarla eşit haklara sahip bir biçimde anılan programdan faydalanabilecekler.

Neden Başvurmalısınız?

Avrupa’da alanınızdaki en kritik paydaşlarla bir araya gelme, bilgi transferini sağlama, yeni başlangıçlar oluşturma, büyük bütçeler yakalama, başarılarınızı standartlarınızın ötesine taşıma konularında iddialı ve istekliyseniz, kesinlikle H2020’de yer almalısınız.

Ne Zaman Başvurmalısınız?

H2020’de alanlar 3 ana başlık altında toplanmıştır:

  • Toplumsal Sorunlara Çözümler
  • Endüstriyel Liderlik ve Rekabetçilik
  • Bilimsel Mükemmeliyet

İlgilendiğiniz alana göre çağrı tarihleri değişmekte. H2020’nin çok disiplinli çalışmalara önem veren bir program olduğunu unutmadan buradan istediğiniz anahtar kelimelerle açık çağrıları aratabilirsiniz.

Nasıl Başvuracaksınız?

Her alanda çağrıların detaylarını veren, projelerden beklentileri ortaya koyan, bütçe ve özel koşullarla ilgili bilgi sağlayan çalışma programları bulunmakta Kendinize uygun alanların çalışma programlarını inceleyip her çağrıya göre değişen açılış/kapanış tarihlerini buradan takip edebilirsiniz. Ortaklı başvuru gerektiren programlarda, varsa ortaklarınızla iletişime geçebilir, böyle bir birikiminiz yoksa ortak arama duyurularıyla TÜBİTAK H2020 Ulusal Koordinasyon Ofisi üzerinden Avrupalı paydaşlara ulaşabilirsiniz.

Nereden Başlayacaksınız?

Sanayi, KOBİ, Üniversite, Araştırma Merkezi, STK, Kamu... Hangi sektörde çalışıyor olursanız olun, size uygun bir çağrı bulabilmeniz mümkün. Çalışma Programlarına bakarak, mevcut çağrılardan proje fikrinize uygun olanları belirleyebilir, ya da yetkinliklerinize göre yer alabileceğiniz proje türlerini bulabilirsiniz.

İster Çerçeve Programlarına ilk defa adım atacak olun, ister bu sürece çok önceden beri aşina olun, mutlaka sorularınız vardır. Az veya çok, TÜBİTAK H2020 Ulusal Koordinasyon Ofisi tüm sorularınızı cevaplamak için hizmetinizde. Yeni oluşturulan www.h2020.org.tr web sayfamızdan daha fazla bilgi alabilir, ilgili Ulusal İrtibat Noktalarıyla iletişime geçerek sorularınızı yönlendirebilirsiniz.

Yeni Ulusal Destek ve Teşviklerle H2020’ye Başvurmak Artık Çok Daha Kolay ve Cazip!

TÜBİTAK H2020 Ulusal Koordinasyon Ofisi, hazırladığı yeni destek ve teşvik mekanizmalarıyla başvuru sürecinden fon alımına kadar her anınızda yanınızda olacak.İşte yeni destek, teşvik ve ödül programları:

  • Konsorsiyumlara Katılma Amaçlı Seyahat Desteği: Proje yürütücüsü olarak görev alacak kişilerin proje pazarları, bilgi günleri, konsorsiyum toplantıları ve gerekli görülebilecek diğer toplantılara katılımı için verilen destekler.
  • Proje Ön Değerlendirme Desteği: ERC ve Marie Sklodowska Curie programlarında belirlenen alt alanlarda H2020 Programı’na sunulacak proje önerilerinin, projeler sunulmadan önce, bu konulardaki başvuruları değerlendirme konusunda tecrübeli uzman kişi ve kuruluşlarca incelenmesi amacıyla verilecek destekler.
  • Koordinatör Olma Destekleri: Konsorsiyum Kurma Amaçlı Seyahat ve Organizasyon Desteği, Proje Yazma-Sunma Eğitimi veya Yazdırma Hizmeti Desteği ve Proje Ön Değerlendirme Hizmeti Desteğini kapsayan, belirlenen konularda koordinatör olarak başvuruda bulunacak kuruluşlara/araştırmacılara ve onların ekiplerine yönelik kapsamlı destekler.
  • Eşik Üstü Ödülü: Belirlenen proje türlerinde ortak/baş araştırmacı/koordinatör olarak katılım sağlanan ve bağımsız hakem değerlendirmesi sonucu ilgili esaslarla belirlenen eşiğin üstünde puan alan projelere verilen ödül.
  • Başarı Ödülü: Belirlenen proje türlerinden birinde, ortak veya koordinator olarak katılım sağlanan ve bağımsız hakem değerlendirmesi sonucu başarılı bulunarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanan Horizon 2020 projelerine yönelik cömert ödül.

TÜBİTAK Ulusal Koordinasyon Ofisinin hedefi, bundan önceki Çerçeve Programlarında artan bir performans gösteren ülkemizi, H2020’de en üst noktaya çekmek. Ülke olarak Bilim, Teknoloji ve Yenilik alanında yapılması gereken sıçramaya daha güçlü destek vermek, yaptığınız araştırmalara ivme kazandırmak, kurumsal altyapınızı güçlendirmek.

TÜBİTAK "Horizon 2020" ile uluslararası ağlarda görünür olmak isteyenlere fırsatlar sunuyor. Üstelik, tüm süreçlerde TÜBİTAK H2020 Ulusal Koordinasyon Ofisi destek ve teşvikleri ile yanınızda.

Unutmayın, Horizon 2020'ye başvuruda bulunmak isterseniz başvuru tarihlerini buradan takip edebilirsiniz.

Haberimizi AB Horizon 2020 Çerçeve Programı ile ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor