Dünya'nın 2. Büyük Helal ve Tayyib Fuarı 4 Eylül'de İstanbul'da Başlıyor!

Helal sertifikalı ürün sektörünün ihracatını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek "İstanbul Helal Expo - 5. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı", 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da düzenleniyor. Detaylar haberimizde..

Helal sertifikalı ürün sektörünün ihracatını artırmak amacıyla gerçekleştirilecek "İstanbul Helal Expo 5. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı", 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da düzenleniyor.

Pozitif Fuarcılık ve CNR Expo Fuarcılık organizasyonuyla Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES)’in işbirliğinde, World Helal Council (WHC) ve KOSGEB desteğinde ,Türkiye’de alanının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı’nın bu yıl 5.si gerçekleştirilecek.

CNR EXPO Fuarcılık açıklamasına göre, helal gıda ve içecekten kozmetiğe, medikal ürünlerden tesettür giyim ve hac malzemelerine kadar 5 bin çeşit helal sertifikalı ürünün sergileneceği fuar, 10 bin metrekarelik alana yayılacak.

Geçen yıl 2 bin 716′sı yabancı olmak üzere toplamda 32 bin 342 kişinin ziyaret ettiği ve açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ bey ve Malezya Bakanı Hajı Abdul Malik KASSIM beyin yaptığı Helal ve Sağlıklı Helal Expo, bu yıl da 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor.

200 Firma ve 40 Bin Ziyaretçinin Katılması Bekleniyor

Sektörün tek fuarı İstanbul Helal Expo'da, Malezya, İran, Endonezya, Hollanda, Çin, Güney Kore, Tayland, Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren çok sayıda firma stant açacak.

Dünyada nüfusu 2 milyar civarında olan Müslümanların "Helal" ve "Tayyip" ürün talebini karşılama hedefiyle düzenlenen fuar, ihracatçı ve üretici firmalar için fırsatlar oluşturacak.

Fuara Katılacak Firmalar

5. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarına Türkiye içinden katılan firmalardan bazıları: Erpilç, Beyza piliç, Dr.Tavuk, Kaanlar, Kervan süt, Nafia gıda, Gelka et, İksat gıda, AD kimya, Natural yaşam, Nurçay, Nurcevher, Galetaş, Rumeli maya, 7K Dağıtım, Vitamin dondurma, GİMDES, HDM, WHC, Also soğutma, Sunar grup, Agrovita, Atiye Laçin tatlıları, Birben kahve, Güven Asa zeytinyağları, Has tavuk, Rotem Kimya, Selahattin Kemerli konserveleri, Tatlan gıda, Ünlüer restoran ve gıda, Dae Duc cozmetik, Acıcık çiğ köfte, Seyidler gıda, Kartal gıda, Faber kimya, Fisko Birlik, Mikro Kim. Lab., Seçkin Peynir, Akdu süt, Ünal süt, Nano Lab, Felda iffco, CHR Hansen, Çobanpınar kaynak suları, Meysu, Duha Süt, Orkide, Seyidoğlu, Üçyıldız Süt, Çamlıdağ Süt, Hurmacınız, Yedem, Bereketdöner.

7. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı

Fuar kapsamında bir de "7. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı" yapılacak. Konferansta, helal sertifikalı ürün tüketimi konusunda tüketiciler bilinçlendirilecek olup, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, kamu temsilcileri, tüketici örgütleri, gıda sektörü profesyonelleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bulunacak.

Fuar süresince konferansa dünyanın pek çok yerinden gelecek olan alım heyetleri, akademisyenler, helal sertifika veren kurumların yetkilileri ve bu pazarda olup alım sorumlusu olarak görev yapanlar da, fuar alanından geçerek konferansa katılabilecek. Konferans hakkında detaylı bilgiye bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Katılım ve kayıt detaylarını www.cnrhelal.com adresinde bulabileceğiniz "İstanbul Helal Expo - 5. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı", 4-7 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da sizleri bekliyor.

Güncelleme: Ücretsiz katılım davetiyeniz GİMDES gönüllüleri tarafından fuar kapısında verilecektir.

GİMDES kaynaklı haberimizi Gıda sektöründe faaliyet gösteren girişimcilerimiz, KOBİ'lerimiz ve yatırımcılarımız başta  olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor