CeBIT'te Değişim Rüzgârları Esiyor, Artık İş Dünyası Hedefleniyor!

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında bilişim sektörünü buluşturmaya hazırlanan CeBIT Bilişim Eurasia ve Global Konferans öncesi düzenlenen basın toplantısı, Hannover Messe Turkey yetkilileri, etkinlik sponsorları ve sektör yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında bilişim sektörünü buluşturmaya hazırlanan CeBIT Bilişim Eurasia ve Global Konferans öncesi düzenlenen basın toplantısı, Hannover Messe Turkey yetkilileri, etkinlik sponsorları ve sektör yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, CeBIT Bilişim Eurasia’da 2014 yılı hedefinin, “Innovasyon ve Geleceğin Teknolojileri” olarak belirlendiği açıklandı. Geçtiğimiz yıldan itibaren eş zamanlı düzenlenen “CeBIT Global Konferansı”  ile uluslararası bir boyuta ulaşan CeBIT’ in, bu yıl da iş dünyası için, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en etkili bilişim ve teknoloji platformunu hazırladığı belirtildi.

CeBIT’ in 2014’de Ana Sponsoru Aktifbank oldu. Platformu, dünya liderlerinden SAP, innovasyon sponsoru olarak destekliyor. Resmi havayolu sponsoru ise yine THY oldu.

The Marmara Otel’de düzenlenen toplantıya, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Konrad Zablocki, Ana Sponsor Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Aktifbank Genel Müdür Yardımcısı Murat Emre Duman, Global Konferans İş Ortağı Nezih Kuleyin, Sağlık Bilişim Kongresi İş Ortağı Feyzullah Akben, Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş sunumlarıyla katılım gösterdiler.

Bu yıl köklü değişiklikleri barındıracak olan CeBIT,  %100 iş dünyasına odaklanacak. Eğitim ve akademik çalışmalarla giderek kalitesi yükselen sektör çalışanlarının ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek. Innovasyon ve geleceğin teknolojilerinin ön plana çıkacağı CeBIT iş dünyasını tek bir çatı altında toplayacak.

Toplantıda söz alan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü, Alexander Kühnel, “Türkiye’de hardware, software, IT ve telekomünikasyon hizmetleri harcamalarının 2016 yılında 25 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Öngörüler, Türkiye’nin ICT harcamalarının 2013-2016 yılları arası GSYH’ye bağlı olarak artacağını gösteriyor” diyerek, bu organizasyon için Türkiye’nin öneminin altını çizdi.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, “CeBIT Bilişim, iş dünyasına yönelik, sanayi, ticaret, hizmet tedariki ve serbest sektörlerde faaliyet gösteren önemli firmaları hedefleyerek tüm sektörler için inovatif iş çözümleri sunuyor” diyerek etkinliğin ana başlıklarının, İş Dünyası + İnovasyon + e-Devlet olduğunu belirtti.

“Yeni Jenerasyon Bankacılık” mottosuyla hizmet veren Aktifbank, CeBIT’te tüketicileri yeni yatırımlarıyla tanıştıracak.

  • Spor & Etkinlik & Eğlence – Biletleme ve Organizasyon ASSET,
  • Stadyuma giriş sağlayan ve toplu ulaşımda geçen Türkiye'nin ilk en özellikli, en ekonomik spor ve yaşam kartı Passolig,
  • Akıllı şehir çözümleri sunarak şehir yaşamını kolay, keyifli ve verimli hale getiren E Kent,
  • Türkiye’nin en kapsamlı sigorta aracılık hizmeti Sigortayeri,
  • Fatura tahsilatı, sigorta satışı, GSM TL yükleme, kataloglu ürün satışı gibi çeşitli hizmetleri tüketiciyle ihtiyacı olduğu anda buluşturan Nkolay İşyeri,
  • Türkiye’nin ilk yerli para transferi markası UPT

bunlardan başlıcaları olarak ifade edildi.

Bu Yıl CEBIT’te Değişim Rüzgârları Esiyor

2014 yılında etkinlik tamamen iş dünyasına odaklı olacak. Uluslararası Alım Heyetleri, B2B Match Making Etkinlikleri, Yurt İçi Alım Heyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafyadan sektörün lider editörleri ve duayenler CeBIT’te tek bir çatı altında buluşacaklar.

KOBİ’lerin CEBIT’e Olan İlgisi Artıyor, KOSGEB’in Finansal Desteği Devam ediyor!

Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65’i Kobilerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da çok özel imkânlar sağlıyor. KOSGEB ten gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkânını çok düşük maliyetlerle sunuyor. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT’te, Hannover Messe Türkiye ekibi ile birlikte yürütüyor olacak.

Bu Yıl Farklı Ülkelerden Katılım Olacak

Almanya, Azerbaycan, Polonya, USA, Kore, Bulgaristan, Tayvan, Çin, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri,  İspanya, Belçika, Fransa, İran, Irak bu yıl CeBIT’e katılım gerçekleştiren ülkeler olacak.

CeBIT Global Konferans oturumlarında bu yıl öne çıkacak konular arasında;

  • Şehir İletişimi,
  • Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi,
  • CTT Summit Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi,
  • Sağlık Bilişim Kongresi,
  • Data Center Özel Bölümü,
  • E-Devlet Özel Bölümü

yer alacak.

Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’nin açılışını, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Almanya Devlet Bakanı Olaf Lies yapacak. Konuşmacı olarak katılacak isimler arasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, “Kart Bazlı Akıllı Şehir Çözümleri” konusunda, Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Berlin HTW Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Metropolitan Çözüm Uzmanı Prof. Dr. Sven Prueser yer alacak.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Yülek’in yapacağı konferansın konuşmacıları,

  • Mukim Öztekin (BDDK Başkanı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu),
  • Ulvi Saran (Kamu Güvenliği Müsteşarı),
  • Mustafa Koç (MEB Fatih Proje Koordinatörlüğü Genel Müdürü),
  • Feridun Bilgin (Ulaştırma Bakanı Müsteşarı),
  • Prof. Dr. A. Çavuşoğlu (Tübitak Başkan Yardımcısı),
  • Paşa Yaşar (Türk Telekom),
  • Tefik Fikret Karaman (Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı),
  • Dr. Ahmet Kaplan (Türksat Genel Müdür Yardımcısı),
  • Hakkı Tok (İBB Bilgi İş Daire Başkanı),
  • Muhammed Cerit (BDDK Daire Başkanı)

olarak belirlendi.

Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, CeBIT Global Konferans kapsamında Bilişim Muhabirleri Derneği ile birlikte düzenlenecek. Sektörün temel sorunlarını düşünsel sınırları olmayan bir ortamda tartışarak çözüm üretmeyi amaçlayan zirvede, “İnternet ve Sosyal Medya Hukuku”, “Nesnelerin İnterneti”“e ticaret” konuları ele alınacak. Zirveye konuşmacı olarak katılacaklar arasında, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Eczacıbaşı Holding Faruk Eczacıbaşı, TBD Başkanı Turhan Menteş, MOBİSAD Başkanı Kerem Alkin gibi isimler bulunuyor.

Sağlık Bilişim Kongresi’nin açılışını T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yapması bekleniyor. Ayrıca, S.B. Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, S.B. Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, OHSAD Genel Başkanı Dr. Reşat Bahat, SGK- GSS Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal konuşmacılar arasında bulunuyor.

Kongrenin ana başlıkları arasında,

  • Radyoloji Bilgi Sistemleri ve Teletıp Uygulamaları,
  • Dijital Hastane Uygulamaları,
  • Mobil Sağlık Uygulamaları ve Kişiye Özel Tıp Uygulamaları,
  • Sağlık Bilişiminde Altyapı Çözümleri ve IT Teknolojileri,
  • Sağlıkta ERP Uygulamaları
  • HIMSS Sertifikalı EMRAM Eğitimi programı

yer alıyor.

CeBIT Global Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.cebitbilisim.com web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi bilişim sektöründe faaliyet gösteren girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.740 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Bilişim / Teknoloji, Etkinlik, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor