Ankara'da Kadın Girişimciler Kurulu Kooperatifi Kuruldu!

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun “Engürü Evi Projesi” kapsamında kurulan “ANKAEL KADIN KOOPERATİFİ” nin ve Ankael Atölyesi’nin açılış töreni Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in de katılımlarıyla gerçekleştirildi.Detaylar haberimizde..

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu’nun “Engürü Evi Projesi” kapsamında  kurulan  “ANKAEL KADIN KOOPERATİFİ” nin ve  Ankael Atölyesi’nin açılış  töreni Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birten Gökyay: "Ankara’ya özgü hediyelik eşya üretmek amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı ve ASO desteğiyle gerçekleştirdiğimiz “Engüri evi projesi”nin sonuçları olarak hepimizin hayalinde bir kooperatif kurmak vardı. Bu kooperatif hayalimizi gerçekleştirdikleri için GÖKÇEN Togay başkanlığında 7 kahraman kadına çok teşekkür ediyorum. Bu kooperatifin, ülkemizde kurulmuş olan diğer  üretici kadın koopertifleriyle birlikte kalkınma için doğru bir model olduğunu kanıtlamak için güzel bir fırsat olacağına inanıyorum. Kurulma şamasında destekleriyle bize güç veren ASO başkanımız ve ekibine, Altındağ Belediyesi Başkanı sayın Veysel Tiryaki, başkan yardımcısı Yunus Keleş ve ekibine teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Gelişmek İçin Kadın Girişimci Sayısını Arttırmalıyız!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: “Değerli Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimiz; ülke olarak çok genç ve dinamik bir nüfusumuz var ama maalesef bunun yüzde ellisini teşkil eden kadınlarımızı yeteri kadar iş hayatına sokamıyoruz. Kadın girişimci sayısını arttırmamız lazım. Bununla ilgili olarak Kadın Girişimciler Kurulumuz ayrıca bir çalışma yapıyor. Anakara Sanayi Odası olarak da biz hem kadın girişimciler hem de genç girişimciler sayısını arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Eğer zenginleşmek gelişmek istiyorsak kadınlarımızı da girişimci yapmak zorundayız. Onlar da bugün bunun güzel bir örneğini sunuyorlar. Gelecek nesillerimizi kadınlarımız yetiştiriyor. Onları önemsememek mümkün değil. Erkekler olarak annelerin eline su dökemeyiz. Kadın girişimcilerimiz ve eşleriyle çalışan kadın arkadaşlarımız da işlerinde daha disiplinli daha özverili çalışıyorlar. Onların desteğine Türkiye olarak çok ihtiyacımız var. Ben bu kooperatifin diğer kadınlarımıza da örnek olacağına ve katlanarak büyüyeceğine inanıyorum. Belki şu an da 7 kişiler belki ilerde 70 kişi olacaklar. Ben bu girişimin çok uzun yıllar başarılı şekilde devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele ve ANKAEL logolu pasta kesiminin ardından kooperatif kurucuları, kadın girişimciler kurulu üyeleri ve konuklarla keyifli bir kutlama gerçekleştirildi.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız burayı ziyaret edebilirler. Haberimizi Ankara ve çevre illerdeki kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor