Avrupa Yatırım Fonu ile Teknoloji Transfer Hızlandırıcısına Başvurdunuz mu?

TÜBİTAK, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile Teknoloji Transfer Hızlandırıcısı (TTH) Projesini başlatıyor. Projeyle girişim şirketleri ve KOBİ'lere yatırım amaçlı kurulacak fon aracılığıyla 26 milyon Euro kaynak aktarılacak. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile Teknoloji Transfer Hızlandırıcısı (TTH) projesini başlatıyor. Projeyle girişim şirketleri ve KOBİ'lere yatırım amaçlı kurulacak fon aracılığıyla 26 milyon Euro kaynak aktarılacak.

TTH Türkiye Projesi altında, üniversite veya araştırma merkezlerindeki yatırım fırsatlarının ticarileştirilmesine odaklanılarak, fikri mülkiyet varlıkları, lisanslanan projeler veya üniversite temelli bilgilerin ticarileştirilmesi amacıyla kurulan girişim şirketleri (spin-off), yeni kurulan girişimlerle (start-up) KOBİ'lerde öz sermaye ortaklığı karşılığında fikri mülkiyet varlıklarına yatırım amaçlı olarak kurulacak olan fona 26.3 milyon Euro kaynak aktarılacak.

Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesi Türkiye'de finansman açığından etkilenen alanlardan birisi olarak öne çıkıyor. TTH Türkiye Projesi yoluyla bu finansman açığına yapılacak kamu müdahalesi iki hedefi içeriyor. Projeyle üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilimsel Ar-Ge çalışmalarının ticarileştirilmesini kolaylaştıracak finansal olarak sürdürülebilir bir fon kurulmasının yanısıra özellikle Türkiye'nin daha az gelişmiş veya gelişmekte olan bölgelerine yayılmasına özel önem verilerek, teknoloji transfer piyasasının gelişiminin tetiklenmesi hedefleniyor.

TTH Türkiye Projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance -“IPA”) Bölgesel Kalkınma bileşeni altındaki fonlardan finanse edilmekte ve AYF tarafından yönetilmekte. IPA Programı’nın Bölgesel Kalkınma bileşeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yönetilmekte. TÜBİTAK fonların nihai yararlanıcısı olan kamu kurumu.

Türkiye Teknoloji Transfer Hızlandırıcı Projesi Hakkında

TTH Türkiye, fikri mülkiyet temelli projeler, yeni kurulan girişimler (start-up), üniversiteler temelli bilgilerin ticarileştirilmesi amacıyla kurulan girişim şirketleri (spin-off) ve KOBİ’lere yatırım yapacak olan ve bağımsız fon yöneticileri tarafından kurulacak olan fon yapısını destekleyerek, üniversiteler ve araştırma merkezlerindeki Ar-Ge faaliyetlerinin ticarileştirilmesine yönelik gereken finansman açığı konusu üzerinde çalışmayı hedeflemekte.

Avrupa Yatırım Fonu Hakkında

AYF, inovasyon ve girişimcilik destekleri konusunda lider kuruluşlardan. AYF’nin ana misyonu, Avrupa’nın mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerine destek olarak onların finansman kaynaklarına erişimine yardımcı olmak. AYF özellikle girişim ve gelişim sermayesi, garantiler ve mikro finansman araçları tasarlayıp geliştirerek bu pazar segmentini hedeflemekte. Bu görevinde AYF, inovasyon, girişimcilik, bölgesel kalkınma, büyüme ve istihdam gibi AB hedeflerine destekte bulunmakta.

 

Başvurular 30 Ocak'ta Sona Eriyor!

Teknoloji Transfer Hızlandırıcısı (TTH) projesi başvuruları 30 Ocak 2015 günü mesai bitimine kadar bu sayfadan yapılabiliyor.

Avrupa Yatırım Fonu (AYF) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.eif.org web adresini ziyaret edebilirler. Başvuru ve başvuruyla ilgili konular için ise Nur Özdemir (n.ozdemir@eif.org, Project Analyst) ve Joelle Harvey (j.harvey@eif.org, Press Officer) ile iletişime geçebilirsiniz.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi KOBİ ve Girişim şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor