Microsoft'un Gençlere Yönelik Bilişim Yaz Okulu Başlıyor!

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’na bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından katılan 108 üniversite ve 2 lise öğrencisi, bir ay boyunca uygulama geliştirme ve girişimciliğe dair benzersiz tecrübeler edinecek. Detaylar haberimizde..

Microsoft Türkiye, her yıl düzenlediği yaz okulunu bu yıl tüm ülkeye açarak Türkiye’nin en büyük bilişim yaz okulunu başlatıyor. Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’na bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından katılan 108 üniversite ve 2 lise öğrencisi, bir ay boyunca uygulama geliştirme ve girişimciliğe dair benzersiz tecrübeler edinecek. Ayrıca bu yıl ilk kez internet üzerinden yayınlanacak olan Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu, dileyen herkesin internet üzerinden katılımına açık olacak.

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu 4 - 30 Ağustos tarihleri arasında Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleştirilecek. Detaylı bir seçim sürecinin ardından Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’na katılmaya hak kazanan 108 üniversite ve 2 lise öğrencisi, Microsoft eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler eşliğinde teknik ve sosyal becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacak.

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’nda ayrıca bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek ve bir ay boyunca verilecek eğitimler Açık Akademi TV Internet sayfasından yayınlayacak. Böylece Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu, Türkiye’nin en büyük bilişim yaz okuluna dönüşecek. Eğitimlere dileyen herkes Internet üzerinden katılarak, yaz aylarında girişimcilik kültürünü geliştirme ve uygulama yazmayı öğrenme fırsatı bulacak.

40'tan Fazla Profesyonel Öğrencileri Geleceğe Hazırlayacak

Bu yıl Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu kapsamında eğitim verecek isimler arasında Microsoft yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra farklı alanlarda isim yapmış profesyoneller de yer alacak. Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu, bu sayede öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek iş odaklı becerilerin, sosyal yeteneklerin ve girişimciliğe yönelik hevesin güçlendirilmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu kapsamında bu yıl 40'ın üzerinde eğitmen ve profesyonel görev alıyor. Profesyonel ve misafir eğitmenler arasında Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, Microsoft Türkiye Akademik Programlar Yöneticisi Mustafa Kasap, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Eşref Adalı, Intel Bütünleşik Yazılım Mühendisi Ergin Utku Genç, ING Bank Uygulama Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baran ve bilişim sektörünün nabzını tutan uzman gazeteciler yer alıyor.

Her biri alanında uzman olan isimler, gençlerin gelecekte başarılı birer girişimci olabilmeleri için satış, pazarlama, iş geliştirme gibi konularda ders verecek ve tecrübelerini paylaşacak. Böylece Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu, katılımcıların vizyonlarını geliştirmelerine ve hayallerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacak.

Tamer Özmen: “Tüketen Değil, Üreten Bir Toplum Arzuluyoruz”

Bu yıl internet üzerinden herkesin katılımına açık olarak yayınlanacak Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’nun Türkiye’yi ‘üreten bir topluma dönüştürmek’ adına atılmış önemli bir adım olduğunu ifade eden Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, şunları söyledi:

“Biz Microsoft Türkiye olarak, Türkiye’de toplumun ve gençlerin teknoloji tüketen bireylerden teknoloji üreten bireylere dönüşmesini arzu ediyoruz. Türkiye toplumunun sahip olduğu dinamik ve girişimci ruhu beslemek istiyoruz. Bunun için bugüne kadar gençlere ve girişimcilere destek olacak birçok proje ve programa imza attık. Daha önce hayata geçirdiğimiz Açık Akademi projemizle yüz elli bine yakın katılımcının uygulama geliştirme dünyasına adım attığı, Türkiye’nin en büyük bilişim eğitim platformunu hayata geçirdik. Bu yöndeki çabalarımızın uzantısı olan Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu ile, gençlerin yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi adına bugüne dek yüzlerce projenin gerçeğe dönüşmesine vesile olmaktan gurur duyuyoruz.”

On Binlerce Genci Bir Araya Toplayacak

2014 yılında Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’nun önemli yeniliklerle geldiğini söyleyen Özmen, şöyle devam etti:
“2014 yılında gerçekleştireceğimiz Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu programında hedeflerimizi daha da ileri taşıdık ve ölçeğimizi Türkiye genel olarak belirledik. Bu yıl Microsoft Yaz Okulu’nu yalnızca derslere katılan öğrencilerimizle sınırlı tutmayıp, internet üzerinden tüm Türkiye’nin erişimine açıyoruz. Başlattığımız bilişim yaz okulu seferberliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce genç bir yandan tatillerini yaparken, bir yandan uygulama yazmayı öğrenme fırsatına sahip olacak. Girişimci yönlerini yeni bilgilerle besleyecek, hayallerini gerçeğe dönüştürerek geleceğe imzalarını atabilecekleri önemli beceriler kazanacak.”

Her Katılımcı Yeni Bir Projeyle Geleceğe Kucak Açıyor

Microsoft’un bugüne kadarki en geniş katılımla düzenlediği Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’nda 108 üniversite öğrencisi, dört haftalık süreç boyunca mesleki ve profesyonel yeteneklerini geliştirirken önerdikleri yeni projeleri hayata geçirmek için çalışacak. 4 hafta sürecek eğitimin sonunda katılan tüm öğrenciler, gerçekleştirdikleri projeleri Microsoft Türkiye çalışanlarından ve profesyonellerden oluşan jürinin değerlendirmesine sunacak.

Bu yıl yaz okuluna üniversite öğrencilerinin yanı sıra “Açık Akademi Kahramanları” arasında yer alan iki yetenekli lise öğrencisi, Tugay Tuna ve Arda Özkal da eşlik edecek.

Arda Özkal, Windows Mağazası üzerinde 28 adet uygulama yayınlanmış genç ve parlak bir yazılımcı olarak dikkat çekiyor. Windows Phone ve Windows 8 platformunda çok sayıda uygulama geliştiren Tugay Tuna, 2013-2014 eğitim yılında öğrencisi olduğu Edirne Uzunköprü TEV Orhan Çetin Anadolu Öğretmen Lisesi'nde “Yazılım Kulübü” adlı eğitim projesini hayata geçirmişti. 

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu hakkında detaylı bilgi için www.acikakademi.com  eğitimlerini izlemek için ise www.acikakademi.com/canliyayin web adreslerini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor