Girişim Fabrikası Demo Günü'nün 8 Yeni Girişimi Görücüye Çıktı!

Girişim Fabrikası’nın bu yıl içinde ikincisini gerçekleştirdiği ve ülkemizin girişimcilik ekosisteminde büyük yankı uyandıracak 8 yeni girişim projesi Demo Günü’nde görücüye çıktı. Detaylar haberimizde..

Girişim Fabrikası’nın bu yıl içinde ikincisini gerçekleştirdiği ve ülkemizin girişimcilik ekosisteminde büyük yankı uyandıracak 8 yeni girişim projesi Demo Günü’nde görücüye çıktı.  Programda, projelerinin tanıtımını yapan girişimciler, yatırımcılar, fon ve şirket yöneticileri ile birebir görüşme fırsatı da elde etti.

Türkiye’nin en önemli hızlandırma programlarından olan Girişim Fabrikası, teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimleri, potansiyel yatırımcılara, iş ortaklarına, uluslararası şirket yöneticilerine ve program paydaşlarına tanıtmaya devam ediyor. Geleneksel hale gelen Girişim Fabrikası Demo Günü, 24 Temmuz Perşembe günü Microsoft Türkiye evsahipliği’nde gerçekleşti.

Demo Günü’nde sekiz yeni girişim fikri yatırımcı ve kurumsal şirket yetkilileriyle buluştu.  Teknoloji tabanlı yenilikçi girişimlerden oluşan sekiz proje yeni fikirlerle yakından ilgilenen melek yatırımcılar ve kurumsal şirketlerin yöneticilerinden büyük ilgi gördü.

Girişimcilik eğitiminde markalaşan Özyeğin Üniversitesi ile Turkcell ve Türk Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı’nın ana iş ortaklığında 2011 yılında kurulan Girişim Fabrikası, Demo Günü’nün bu yıl ikincisini düzenledi. Organizasyona yatırımcılarla birlikte girişimcilerin hızlı bir şekilde kurumsal şirketlerle işbirliği entegrasyonunu sağlamak ve müşteri ağlarını arttırabilmeleri için hem ulusal hem de uluslararası teknoloji şirketlerinin iş geliştirme departmanlarından temsilciler de davet edildi. Bireysel yatırımcılar ve fon yöneticileri ile büyük şirketlerin yöneticilerinin de ilgiyle izlediği Demo Günü’ne 75 kişilik katılım gerçekleşti. Programda yazılım ve donanım içerikli projelerini sunum yaparak konuklara tanıtan girişimciler ardından yatırımcılarla birebir görüşme olanağı buldular.

Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin “Girişim Fabrikası’na başvuran 186 projeden seçilen sekiz projeyi ilk kez yatırımcılarla buluşturuyoruz. Bugün burada sizlerle bir araya gelmemize vesile olan toplam sekiz yeni girişim fikrinin de bundan önceki girişimlerde olduğu gibi büyük ilgi göreceğini ve yatırım çekeceğini düşünüyoruz. Bu projelerin yatırımlar alarak global oyunculara dönüşmelerini istiyoruz.” dedi. Ana hedefleri olan girişimcilerin hızla gelişmesi için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüklerini belirten Elgin  “Şubat ayında gerçekleştirdiğimiz Demo Günü’nden sonra hem dikey hem de sadece tekno-girişimcilere özgü programlar yaptık. Bu programlarımız sırasıyla MasterCard ile yaptığımız nakitsiz toplum temalı alternatif ödeme sistemleri hakkında bir hızlandırma programıydı. Bir sonraki ise SAP ile gerçekleştirdiğimiz sadece Big Data (Büyük Veri) çözümleri sunan girişimlerin katıldığı bir dikey programdı. Buna ilave olarak Sanayi Bakanlığı’nın tekno-girişim sermaye desteğini alan ve Ar-Ge temelli projelerin yer aldığı tekno-girişim hızlandırma programı da gerçekleştirdik. Bu programlardan mezun olan 8 girişimi Demo Günü’nde Türkiye girişimcilik ekosisteminde aktif olarak yatırım yapan yatırımcılarla buluşturduk. Girişim Fabrikası yenilikçi ekonominin ihtiyaç duyduğu yeni fikirlere hayat buldurmaya ve çalışmalarıyla girişimcilik ekosistemini oluşturan bileşenlerin ana unsuru olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

İhsan Elgin'in konuşmasının ardından 8 yeni girişim fikri sırayla sunumlarını gerçekleştirdi.

Demo Günü’nde Sunum Yapan Girişimler

Akıllı Harçlık: Akıllı Harçlık, Mastercard iş ortaklığında geliştirilen, çocuklara özel harçlık kartıdır. Akıllı Harçlık sayesinde anne ve babalar çocuklarına anlık harçlık gönderebilir, çocuklarının harcamalarını takip edebilir. Ayrıca çocuklarını Akıllı Harçlık öneri sistemi ile tasarrufa yönlendirerek çocuklarının kendi birikimlerini yapmalarını sağlayabilirler.

CollabMobile: CollabMobile çeşitli platformlardaki kritik/operasyonel verilerinizin her an, her yerde size ulaşmasını sağlıyor. Yönetim paneli yardımıyla, herhangi bir geliştirme yapmanıza gerek kalmadan, sürükle bırak hareketleriyle raporlarınızı dakikalar içerisinde kolayca oluşturun ve kullanıcılarınız mobil cihazlarında anında kullanmaya başlasın. Gelişmiş güvenlik önlemleri, üstün görsellikteki arayüzü, entegrasyonları, kullanıcı yönetimi ve daha birçok özelliğiyle bütün bir mobil raporlama çözümü sunmaktadır. Cloud versiyonu yardımıyla herhangi bir kurulum yapmadan ücretsiz olarak raporlarınızı mobil ortama aktarmayı deneyebilirsiniz.

Fit ve Mutlu: fit ve mutlu, spor salonuna üye olmak için zamanları ya da maddi imkanları olmayan; bir spor salonuna üye olan ancak sunulan hizmetlerden çeşitli nedenlerle memnun kalmayan bireylerin; interaktif ve online canlı bağlantıyla, deneyimli bir eğitmen eşliğinde spor yapmalarını sağlayan, sağlıklı yaşam temalı bir web sitesidir.

Fixelis: İnşaat sektöründe, nitelikli eleman ihtiyaçları halen geleneksel yöntemlerle karşılanmakta ve bu yöntemlerin elverişsizliği nedeniyle teknik yeterlilik sağlanamamaktadır. Fixelis sektördeki ekip çalışma mantığına uygun, referans ve otomatik özgeçmiş güncelleme sistemi ile işe en uygun mühendis, usta ve teknik kişiyi bulmayı sağlayan bir platform olmayı hedeflemekte, aynı zaman da usta kadroları işe başvurmak yerine en uygun işlere yönlendirme sistemiyle toplu işe alımlarda zaman kaybını önlemeyi hedeflemektedir.

LifeCall: Giyilebilir teknolojilerin hızla hayatımıza girdiği bugünlerde LifeCall size kendinizi her zaman güvende hissedeceğiniz giyilebilir bir EKG cihazı sunuyor. Prototipi hazırlanmış olan ürün TÜBİTAK’tan da destek aldı.

MicroMedicine: Kan ve diğer vücut sıvılarındaki hücrelerin ayrıştırılması için teknolojiler geliştirmektedir. Biyomedikal araştırma alanlarında, teşhis amaçlı ve tedaviye de dönük olarak kullanılabilecek hücre saflaştırma sistemlerinin temelinde mikro-kanal ve mikro-akışkan teknolojileri yatmaktadır.

Mobeacon: iBeacon teknolojileri kullanarak bulut tabanlı akıllı kurumsal çözümler sunan girişim otellere yönelik bir sistem geliştirmektedir. Otel check-in ve check-out’larında zaman kayıplarını önlemek ve ödeme altyapısını tamamen değiştirecek bir sistem geliştirmekte olan girişim ilk prototiplerini tamamlamış durumdadır.

ParaCebe: Harcarken para biriktirir. Paracebe.com, internetten yapılan alışverişlerde harcanan paranın bir kısmını nakit olarak tüketiciye geri öder. Tamamen ücretsiz olan bu hizmet sayesinde, Paracebe üyesi olan Türkiye’nin önde gelen mağazalarından alışveriş yapıldığında iade alınan para bütçeye katkı sağlar.

Girişim Fabrikası  Hakkında

Girişim Fabrikası, teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilerin fikirden girişime en hızlı şekilde başarıya ulaşmalarını sağlayan bir hızlandırma programıdır. Kendi bünyesinde gerçekleştirdiği 5 haftalık hızlandırma programları ile girişimcilerin fikirlerini yalın girişim felsefesini kullanarak test etmelerine olanak yaratır. Girişimcilerin fikirlerini yüksek etki yaratan, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir şirketlere dönüştürmelerini destekler. Bu dönüşümü farklı alanlarda sağladığı rehberlik, iş bağlantıları, akademisyenlere ulaşım ve yatırımcı ağı destekleri ile başarılı girişimlerin doğmasına olanak sağlar. Kurucu Direktörlüğünü İhsan Elgin’in yaptığı Girişim Fabrikası 2011 senesinde Özyeğin Üniversitesi bünyesinde hayata geçti. Halen Turkcell ve Türk Ekonomi Bankası Girişim Bankacılığı tarafından desteklenen Girişim Fabrikası kurulduğu günden bugüne üç yıl içinde 5 binden fazla girişimciye dokunurken, 200'e yakın girişimci ile de birebir çalışma fırsatı yakaladı.

Girişim Fabrikası, hakkında detaylı bigi edinmek isteyen okurlarımız www.girisimfabrikasi.com web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor