Türk Sosyal Girişimci, Nobel Barış Ödülü’ne Aday Gösterildi!

1 milyon 400 binin üzerinde çiftçiye hizmet veren web sitesi tarimsalpazarlama.com'un kurucusu Tülin Akın Nobel Barış Ödülleri’nden, "Dünyada Barış için İş" Ödülü’ne aday gösterildi. Detaylar haberimizde..

JCI ve Dünya Odalar Federasyonu (ICC-WCF) iş birliğiyle her yıl verilen "Barış İçin İş Dünyası Ödülü" ne bu yıl Tarimsalpazarlama.com kurucusu Tülin Akın aday gösterildi. Akın’ın Türkiye’deki ilk ve en güçlü web platformu projesinin büyük ilgi gördüğü ve bu gurur verici hizmetinden dolayı bu yıl ki prestijli ödüle aday olarak gösterildiği bildirildi.

Oslo İş Dünyası Barış Ödülü her yıl, sergiledikleri iş merkezli eylemler ve sorumluluklar sayesinde, iş ve barış arasındaki bağımsız ilişkileri destekleyenlere veriliyor. Projeler topluma yönelik ve toplumsal ilişkileri geliştirici olmalı, ödüle aday olanlar geliştirmiş ve eğitilmiş başarılı uluslararası veya ulusal işlerde farkındalığa ulaşmış ve iş yaptıkları sektör hakkında yetkili kuruluş tarafından beğenilmesi gerekiyor.

TOYP Türkiye’12 birincilerinden Tülin Akın, “Tarımsal Pazarlama” konulu çalışması ile “İş Dünyası Ekonomi ve/veya Girişimcilik” dalında dünya jürisi tarafından büyük ödüle layık görüldü. Tülin Hanım Kasım 2013’te Brezilya - Rio’da düzenlenen kongrede  “Dünya Birinciliği” ödülünü aldı.

Tülin Akın, kurduğu Tarımsal Pazarlama web portalı tarimsalpazarlama.com ile Türkiye’nin ilk ve önde gelen iletişim, e-öğrenme ve e-ticaret medyasını hayata geçirdi. Yalnızca daha iyi çiftçilik için internet kullanımını teşvik etmekle kalmıyor, böylece diğer çiftçilerle, ziraat mühendisleriyle, veterinerlerle, tarım firmalarıyla ve ihracatçılarıyla buluşmak için sanal bir pazar yeri de sağlamış oldu. Çiftçilerin sadece bir SMS mesajı ile ya da internet kafelerden (çoğu zaman çocukları aracılığıyla) eriştikleri portal, bugün 1 milyon 400 binin üzerinde çiftçiye hizmet veriyor.

Akın’ın gelecek planları arasında çiftçilerin uluslararası pazarlara açılmaları, kırsal hayatta teknoloji kullanımını özendirecek “teknoloji köyleri” kurmak ve kadın çiftçiler için yerel ürünlerini satabilecekleri bir portal oluşturmak bulunuyor. 

2013 ödülleri hakkında detaylı bilgi için burayı, Tülin Akın hakkında bilgi edinmek için burayı, TarımsalPazarlama.Com için ise www.tarimsalpazarlama.com web adresini ziyaret edebilirsiniz

Tülin Akın hanımefendiye başarılar diliyor, haberimizi tarım sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor