Genç Girişimciler, BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Sizi Bekliyor!

Uluslararası Gençlik Vakfı, Sylvan/Laureate Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri'ne başvurular devam ediyor. Detaylar haberimizde..

International Youth Foundation (Uluslararası Gençlik Vakfı), Sylvan/Laureate Foundation (Sylvan/Laureate Vakfı) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri, girişimci gençlerin organizasyonel ve sosyal alanlarda liderlik becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor.

Bu yıl beşinci kez düzenlenen yarışma, mevcut bir projenin/organizasyonun kurucusu/kurucu ortağı ya da bir organizasyon adına proje lideri olan gençleri hedefliyor ve sürdürülebilir olması planlanan ödüllerle her yıl daha da büyüyen bir sosyal girişimci ağı için sağlam bir zemin hazırlıyor. Yarışma sonunda seçilen genç sosyal girişimciler, bilgi ve tecrübelerini birbiriyle paylaşırken, aynı zamanda liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentorluk desteği alıyorlar.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da yarışmada finale kalan 10 adaya 3.500 dolar maddi/nakdi destek verilecek ve bu adaylar Youthactionnet tarafından yapılan "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına katılma hakkı kazanacak.

Başvuru,Mülakat ve Ödül Süreci

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri'ne başvurular www.bilgiggo.org adresinden yapılabiliyor. Online başvuru formunda talep edilen kişisel bilgiler ve proje ile ilgili detaylar BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Değerlendirme Komitelerinin dikkatine sunulacak ve adaylar mülakattan geçirilecek. 14 Ekim tarihinde açıklanacak 20 yarı finalist için 18-20 Ekim tarihleri arasında liderlik, dinamik birebir öğrenme, işbirliği ve gençler arasında vizyon paylaşımı eğitimleri düzenlenecek. 10 Kasım'da 10 finalistin açıklanmasının ardından 14 Kasım'da finalist eğitimleri gerçekleşecek ve ödüller 13 Kasım'da yapılacak törende sahiplerini bulacak.

Unutmayın "BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri" yarışmasına başvurular 10 Ekim 2014 saat 22:00'ye kadar devam ediyor. Yarışmaya başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız www.bilgiggo.org adresindeki online başvuru formunu doldurarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Haberimizi genç sosyal girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor