ODTÜ Teknokent'te Silikon Vadisi Merkezi Açılıyor!

YFYİ, TeknoJumpp ve ATOM gibi önemli girişimcilik programlarını yürüten ODTÜ Teknokent, girişimcilere daha kapsamlı destek vermek için kurmayı planladığı Silikon Vadisi Merkezi ile ilgili olarak son aşamaya geldi. Detaylar haberimizde.. Detaylar haberimizde..

Bünyesinde 300’ün üzerinde teknoloji şirketi barındırmasının yanında YFYİ, TeknoJumpp ve ATOM gibi önemli girişimcilik programlarını yürüten ODTÜ Teknokent, girişimcilere daha kapsamlı destek vermek için kurmayı planladığı Silikon Vadisi Merkezi ile ilgili olarak son aşamaya geldi.

Açılacak merkez ile girişimcilerin Amerika pazarına girmesinin kolaylaştırılması ve hızlandırılması amaçlanıyor. Bu sayede Türkiye’deki girişimcilerin Amerika pazarına açılmaya daha kolay karar ve hızlı şekilde karar vermesi mümkün olacak. Aynı zamanda girişimciler Amerika’ya gitmeden önce yeterince bilgi alma fırsatı bulabilecekler ve gittiklerinde de hazır bir networke ulaşarak alışma sürecini en aza indirebilecekler. Bunların yanında toplantı yapmak veya çalışmak için hazır bir ofis altyapısına ve diğer imkanlarına da sahip olabilecekler. Dolayısı ile girişimcilerin çok daha kolay bir şekilde işlerini Amerika’da büyütmeye odaklanıp, toplantılarını ve diğer çalışmalarını yapmaları mümkün olacak.

Açık/ortak çalışma alanı olarak girişimcilere hizmet verecek merkez bünyesinde; eğitim, mentorluk ve network desteği verilerek yukarıda sıralanan avantajların da ötesinde, girişimcilerin başarılı olması için nitelikli hizmetlere erişmeleri sağlanacak. Ayrıca, yapılacak olan birçok etkinlik ve faaliyet ile girişimcilerin iş geliştirme süreçleri ve sosyal hayata adaptasyonları da hızlandırılacak.

2014 Eylül ayından itibaren faaliyete geçmesi planlanan merkezde yer almak isteyen veya bu merkezden herhangi bir şekilde faydalanmak isteyen herkes bu formu doldurarak talebini, görüşünü veya önerisini ODTÜ Teknokent’e iletebilir. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor