Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı İZÜ'de!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ile İngiltere Durham Üniversitesi işbirliği ile I. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı 21 Haziran 2014 Cumartesi günü İZÜ Halkalı Kampüsünde düzenlenecek. Detaylar haberimizde..

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ile İngiltere Durham Üniversitesi işbirliği ve Türkiye Katılım Bankalar Birliği, İslam Ülkeleri İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve Borsa İstanbul (BİST) desteğiyle, I. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı 21 Haziran 2014 Cumartesi günü İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde düzenlenecek.

Konferansın amacı, İslam ekonomisi ve finansı konularında farkındalığı artırmak ve yapılan akademik çalışmaları daha geniş kitlelere duyurmak olarak belirlendi. Ulusal ve uluslararası 13 üniversiteden alanında uzman akademisyenlerin katılım göstereceği I. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı 21 Haziran 2014 Cumartesi günü İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde düzenlenecek. İslam ekonomisi ve finansının akademik düzeyde değerlendirileceği konferansın konuşmacıları arasında, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, T.C. Merkez Bankası Meclis Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu, İngiltere Durham Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finans Merkezi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Asutay ve alanında uzman birçok akademisyen yer alıyor.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, İslam Ekonomisi ve Finansı alanında yapılan araştırmalara katkı sağlamak amacıyla Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduklarını, merkezin bu yıl iki önemli uluslararası etkinliğe imza attığını belirtti. 17-21 Haziran tarihlerinde İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde İslam Ekonomisi ve Finansı Yaz Okulu düzenleyen merkezin 21 Haziran’da I. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı ile uluslararası düzeyde alanında uzman akademisyenleri bir araya getirdiğine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Bulut, Katılım Bankacılığı ve Uluslararası Finans Yüksek Lisans programının yanına önümüzdeki akademik yılda bu alanda İZÜ’de doktora programını planladıklarına da değindi.

İslami finansın istikrarlı büyümesinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Bulut, “Ülkemiz siyasi istikrarını ekonomisine yansıtarak, önce bölgemizde sonra da küresel anlamda önemli bir ekonomik güç haline geldi. Bu gücü büyütmek için, İslami finansı ve bu alandaki büyüme potansiyelini iyi kavramamız gerekiyor. Son yıllarda yaşadığı büyük krizlerden ötürü alternatif ürün ve hizmetler arayan küresel ekonomik sistemde, İslami finans önemli bir çözüm fırsatı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu alandaki büyümeyi takip eden değil şekillendiren bizler olmalıyız. Adını, ülkemizde İslami finans ve katılım bankaları alanında çok önemli çalışmalar yapan rahmetli Sabahattin Zaim hocamızdan alan bir üniversite olarak, bu alanda uluslararası çalışmalar yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nın oturum başlıkları;

  • İslam Ekonomisinin Kadim Kaynakları,
  • Osmanlı'da İslam Ekonomisi Uygulamaları: Para Vakıfları,
  • Günümüz İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulamaları
  • İslam Ekonomisi ve Finansı Eğitimi

olarak belirlendi. Küresel ekonomik sistemin önemli parçalarından biri haline gelen ve ülkemizde de hızla gelişmekte olan İslami finansı ve bu alanlardaki eğilimi masaya yatıracak olan konferans İZÜ Halkalı Merkez Kampüsünde 21 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı hakkında detaylı bilgi ve kayıt için www.izu.edu.tr/islamifinans  web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor