Startup Weekend ilk kez Akdeniz'de, Antalya'da Gerçekleşti

UNDP, Kalkınma Bakanlığı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı ve Microsoft ortaklığında hayata geçirilen Geleceğini Tasarla ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi programları çerçevesinde Startup Weekend Akdeniz 25-27 Nisan tarihlerinde Antalya’da gerçekleşti.

UNDP, Kalkınma Bakanlığı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı ve Microsoft ortaklığında hayata geçirilen Geleceğini Tasarla ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi programları çerçevesinde Startup Weekend Akdeniz 25-27 Nisan tarihlerinde Antalya’da gerçekleşti.

Viveka, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Uluslararası Akdeniz Üniversitesi’nin desteğiyle Akdeniz bölgesindeki girişimci adayları, geliştiriciler, tasarımcılar ve genç girişimciler bir araya geldi. Etkinlik kapsamında 6 ekip 10 mentörün desteğiyle 48 saat boyunca yoğun çalışma sonucunda yenilikçi fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi.

Kazanan Bütçem Bu Uygulaması Oldu

6 takım, 48 saat boyunca kesintisiz çalışarak teknoloji tabanlı, mobil uygulama ve web proje fikirlerini örnek ürün aşamasına getirdi ve jürinin değerlendirmesine sundu. Bu özel etkinliğin jürisinde Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği kurucusu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üst kurul üyesi Sezai Hazır, UNDP Özel Sektör İşbirliğinden Sorumlu Yönetici Hansın Doğan, Microsoft Eğitim ve KSS Direktörü Anıl Çekiç, Galata Business Angels Yönetim Kurulu üyesi ve Inventram Genel Müdürü Cem Soysal, Boğaziçi Üniversitesi BUBA koordinatörü Cem Ener, TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Behçet Ülker ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yatırım Destek uzmanı Saadettin Dikmen yer aldı.

Yerli turistin bütçesine uygun tatil yapmasını kolaylaştıran ve otellerin iptal olan rezervasyonlarını yeniden yapan ‘Bütçem Bu’  uygulaması jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Gençlere kariyer önerileri yapan ve gençlerin profesyoneller ile buluşmalarını sağlayan Mentee uygulaması ikinci oldu. Üçüncülüğü ise, oteller için anlık geri bildirim sağlayan Rate Now ve bilişim problemlerine uzaktan uzman çözümü sağlayan Destek Zone paylaştı.

Etkinliğin ana ortaklarından Microsoft ödül olarak birinci olan Bütçem Bu ekibine 1 yıl boyunca Microsoft İnovasyon Merkezi’nde ücretsiz ofis imkanı ve danışmanlık desteği sağlayacak.  Bunun yansıra ilk üçe giren ekipler Geleceğini Tasarla Projesi kapsamında 15 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek ve Microsoft uzmanları ile yuvarlak masa çalışmasının gerçekleşeceği “Innovation4Good” etkinliğine katılım hakkı kazandı. Son olarak tüm katılımcılar ise 1 yıl boyunca ücretsiz kullanmak üzere DreamsPark yazılımı sahibi oldular.

Startup Weekend Akdeniz etkinliği hakkında detaylı bilgi için: antalya.startupweekend.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor